Kapitan
Licznik postów: 316
Wschodząca Gwiazda
Licznik postów: 416
Majtek
Licznik postów: 19
Bosman
Licznik postów: 149
Oficer dywizji Yonko
Licznik postów: 1,052
Szczur Okrętowy
Licznik postów: 36
(20-07-2018, 17:24)Mordoc napisał(a): Przeczytałem te 4ry rozdziały, które powstały i myślę, że będę czytać z ciekawości, co z tego wyjdzie, a także dla samego świata i klimatu fantasy, połączonego z technologią i kosmosem.Zgadzam się z kolegą powyżej. Może autorowi nie chciało się wymyślać nowego wyglądu postaci ale czy przez taki detal trzeba skreślać całą mangę? Nowa Lucy wydaje się być fajna i bardziej zaradna niż poprzedniczka co mnie cieszy. Sama koncepcja świata wydaje się ciekawa. Mnóstwo planet do odkrycia, podróże w czasie (bo na to się zapowiada) no i po prostu przygoda. Jedyne co mnie wkurza to to, że robią z bohatera kolejnego wybrańca, który pewnie uratuje świat. Jak mnie ten motyw męczy, że ktoś jest wyjątkowy bo tak. Choćby Naruto tam to już w ogóle mieli odjazd. Mam tylko nadzieję, że nie zrobią tego w One piece. Oh Oda błagam cię normalnie na kolanach, nie rób z Luffy'ego, który chce być tylko wolny i przeżywać przygody kolejnego wybrańca, który zmieni świat. "Kto chce być bohaterem oni muszą się dzielić mięsem z wszystkimi a ja jestem piratem i nie chce się dzielić mięsem!" czy jakoś tak