Wilk Morski
Licznik postów: 81
Arc w shibuyi jest moim zdaniem świetny. A kolejny zapowiada sie równie ciekawie.
Dowódca dywizji Yonko
Licznik postów: 2,269
Miejscowość: Isola
(08-02-2021, 20:37)Keczup napisał(a): Chociaż możliwe że płyne na fali hype'u.
Pan Ciemności
Licznik postów: 2,537
Kapitan
Licznik postów: 364
(09-02-2021, 00:07)Mordoc napisał(a): Kimetsu no yaiba było niesamowicie hajpowane, a ja byłem przez to nieco rozczarowany, bo przez ten napompowany balonik spodziewałem się nie wiadomo czego, a dostałem po prostu w miarę dobre anime.
Wicekapitan
Licznik postów: 212
(10-02-2021, 03:23)Mikisi napisał(a): wydaje mi się, że może być podobnie, bo niestety ale Jujutsu mimo bycia fajnym anime, to niestety mało ma w sobie czegoś wyjątkowego, zwłaszcza fabularnie. Jestem na bieżąco z mangą i w sumie można wyczuć podobny schemat co w Kimetsu no Yaiba - od początku dość klarowna główna oś fabularna, spoko postaci do polubienia i co arc po prostu wrzuca się trochę inną ekipę w jakąś sytuację, potem akurat wywiązuje się walka i tyle. W sensie, ani KnY ani Jujutsu nie stoi nawet obok Huntera, One Piece, czy nawet Naruto w kwestii ciekawych wątków fabularnych, intryg, budowania wydarzeń na niebitewnych zwrotach akcji itp.
Aczkolwiek w Jujutsu jest z tym jednak trochę lepiej, system mocy też zdaje się być ciekawszy, no i umiejętności są zdecydowanie bardziej różnorodne. Fabuła też mimo wszystko ma więcej niuansów, więcej ciekawych relacji i jest mniej oczywista
Wschodząca Gwiazda
Licznik postów: 493