Statki pirackie
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Pekomamushi

Piracki wojownik

Licznik postów: 169

Pekomamushi, 22-03-2018, 18:36
Luźny temat do rozkminiania jakie będą statki załóg pirackich na które dopiero przyjdzie czas. Jakby nie patrzeć Oda stara się tworząc statki supernovych, Law ma łódź podwodną a taki statek Bega posiada gąsienice dzięki którym może poruszać się po wyspach.
Jakie statki będą posiadać poszczególni piraci?

Statek Kid'a- Będzie posiadał duże ilości metalu by Kid mógł dzięki mocy owocu manewrować statkiem a może i nawet go unosić, często przyrównuje się Kida jako odpowiednik Shikiego no i unoszący się statek byłby kolejnym podobieństwem. Tak samo amunicja będzie bardziej zróżnicowana niż tylko kule armatnie, także metalowe harpuny które podczas wystrzału będzie kontrolował Kid.

Statek Apoo- Będzie wzorowany na chińskich statkach do tego tak jak Sunny jest zasilany Colą ten statek będzie zasilany dźwiękami (muzyką). Posiadać będzie podobne bajery które miał Masira (ta małpa z Jayi), główną bronią będzie manipulowanie dźwiękiem.

Statek Urouge- Będzie w dużej ilości wyposażony w diale. Widzieliśmy jak Urouge przebywa wraz z załogą na niebiańskiej wyspy, musiał się na nią jakoś dostać, sądzę, że dół statku wyposażony jest w diale które wybijają w górę statek. Także Diale uzbrojone w różne rzeczy (ogień, uderzenia) mogą służyć poniekąd jako działa. Możliwa jest także lekka wersja Coup De Burs wykonana z Dialów.

Statek X Drake- Widzieliśmy statek Jacka, na dziobie znajdował się mamut czyli zwierzę w które może zmieniać się Jack. Prawdopodobnie każda katastrofa będzie miała zwierzę w które się zmienia na dziobie. Nie mówię, że X Drake to katastrofa jednak w porządku by było jakby miał tyranozaura na dziobie Smile

Stetek Hawkinsa- W kulturze voodoo ważne są bębny co też myślę powinno znaleźć się na statku Hawkinsa. Hawkins to nie tylko voodoo ale i także różnorakie przesądy (posiada w załodze czarnego kota, minka Fausta) statek będzie wyposażony w różne talizmany jak podkowy lub drabiny pod którymi można przejść. Myślałem też nad tym by statek był jedną wielką laleczką Voodoo jednak nie znamy póki co całych możliwości jego owocu.
Dejo

Gorosei

Licznik postów: 4,614

Dejo, 22-03-2018, 20:13
Cytat:Statek Kid'a- Będzie posiadał duże ilości metalu by Kid mógł dzięki mocy owocu manewrować statkiem a może i nawet go unosić, często przyrównuje się Kida jako odpowiednik Shikiego no i unoszący się statek byłby kolejnym podobieństwem. Tak samo amunicja będzie bardziej zróżnicowana niż tylko kule armatnie, także metalowe harpuny które podczas wystrzału będzie kontrolował Kid.
[Obrazek: latest?cb=20161104034108]
Cuś w tym może być Smile ^Wielkie G co prawda tu widać, ale ...

Cytat:Statek X Drake- Widzieliśmy statek Jacka, na dziobie znajdował się mamut czyli zwierzę w które może zmieniać się Jack. Prawdopodobnie każda katastrofa będzie miała zwierzę w które się zmienia na dziobie. Nie mówię, że X Drake to katastrofa jednak w porządku by było jakby miał tyranozaura na dziobie Smile
[Obrazek: latest?cb=20170121213955]
No niestety nie ma(wogóle dosyć randomowy ten jego okręt), no chyba, że zmienił.
Cytat:Ja do statków nie mam takiej fantazji, ale bardzo bym chciał żeby Sunny było(a?) trochę lepszym statkiem.
To znaczy? Czegoś Sunnyemu brakuje?  Rycerz Mórz Jinbe twierdził że z nim za sterem i Nami jako nawigatorem ten statek będzie niepokonany, a przecież on zna się na rzeczy Big Grin
 [Obrazek: v19QS9s.gif]
Spoiler

[Obrazek: FPZJ5OUUcAIsrmt?format=jpg&name=large]

Pekomamushi

Piracki wojownik

Licznik postów: 169

Pekomamushi, 22-03-2018, 21:24
(22-03-2018, 20:13)Dejo napisał(a): No niestety nie ma(wogóle dosyć randomowy ten jego okręt), no chyba, że zmienił.

Znaczy bardziej mi chodziło o to, że on nowy statek od Kaido dostanie ale cóż moja wina, że tego nie napisałem Big Grin
Jednak nadal nie skreślam tego pomysłu mam nadzieje, że każdy statek supernovych będzie jakoś się wyróżniał. Wpadłem też na pomysł by paszcza tyranozaura rozszerzała się i miała potężny ścisk który by miażdżył jakiś cel, taka tam moja fantazja nie poparta żądnymi argumentami Smile
Dejo

Gorosei

Licznik postów: 4,614

Dejo, 22-03-2018, 23:06
(22-03-2018, 21:24)Pekomamushi napisał(a):
(22-03-2018, 20:13)Dejo napisał(a): No niestety nie ma(wogóle dosyć randomowy ten jego okręt), no chyba, że zmienił.

Znaczy bardziej mi chodziło o to, że on nowy statek od Kaido dostanie ale cóż moja wina, że tego nie napisałem Big Grin
Jednak nadal nie skreślam tego pomysłu mam nadzieje, że każdy statek supernovych będzie jakoś się wyróżniał. Wpadłem też na pomysł by paszcza tyranozaura rozszerzała się i miała potężny ścisk który by miażdżył jakiś cel, taka tam moja fantazja nie poparta żądnymi argumentami Smile

A po co miałby mu Kaido dawać nowy statek skoro ma swój?Smile Myślisz, że to jakiś "zwyczaj" załogi tak jak rogi?(Tak z ciekawości pytam, żadne czepialstwo czy cuś w ten styl)

Według mnie o ile statek Drake'a nie został zniszczony podczas jakieś bitwy to raczej ma(i będzie miał) ten sam co przed TS, no i biorąc pod uwagę, to co Nostra Bege przed TSem przetrwała, to raczej na 99,9 Drake pływa tym czym pływał Smile

W sumie okręt Drake'a przypomina okręt marynarki, to by się nawet zgadzało, jako były kontradmirał nie musiał się martwić o statek, czy werbowanie załogi, wystarczyło rozpocząć pirackie życieBig Grin
 [Obrazek: v19QS9s.gif]
Spoiler

[Obrazek: FPZJ5OUUcAIsrmt?format=jpg&name=large]

Siafant

Marynarz

Licznik postów: 30

Siafant, 22-03-2018, 23:41
(22-03-2018, 23:06)Dejo napisał(a): W sumie okręt Drake'a przypomina okręt marynarki, to by się nawet zgadzało, jako były kontradmirał nie musiał się martwić o statek, czy werbowanie załogi, wystarczyło rozpocząć pirackie życie
No taak, było wspomniane, że to statek Marines, który przejął i przerobił na piracki Big Grin
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź