Gorosei
Licznik postów: 4,072
Piracki wojownik
Licznik postów: 131
Super świeżak
Licznik postów: 224
Gorosei
(16-02-2017, 11:53)janek z napisał(a): Jakiś taki ten chapter dziwny. Akcja z Bobinsem niejasna, nie wiadomo kto tam stoi w tym dymie ani co się wydarzyło.Akcja podobna do postrzału Reiju - wtedy wszyscy obwiniali Capone i się pomylili. Teraz prawdopodobnie Oda puszcza oczko i faktycznie, zawinił Capone, który w cieniu coś swojego szykuje. Nie bez powodu mieliśmy wspomnianego Pekomsa i jego bliskie spotkanie z rekinami stronę wcześniej

(16-02-2017, 11:53)janek z napisał(a): Luffy z głodu się zestarzał czy jak? Bez sensu.- Prune up - wysechł jak suszona śliwka
Nie jadł ani nie pił, stracił wiele energii na walkę z armią, ucieczkę i pokonywanie strażników po drodze. Mi to przypomina Balon, który nadmuchasz a on po pewnym czasie traci powietrze i z zewnątrz robi się taki pomarszczony. Luffy jest zrobiony z gumy i ewidentnie Oda chciał w ten sposób pokazać jak mocne było jego postanowienie, że nie zje ani nie wypije niczego, dopóki nie będzie to od Sanjiego
Nie widze w tym żadnego braku sensu ani nielogiczności - wszystko ładnie i prosto ukazane 
Czy to tylko zabawa ze strony Ody i nie są istotne/nigdy ich nie pokaże, czy może będą miały znaczenie dla punktu zwrotnegow tej Sadze? 
Legendarny piracki oficer
Licznik postów: 876
Pierwszy oficer
Licznik postów: 998

![[Obrazek: ENEL-GOD.png]](http://otakukart.com/animeblog/wp-content/uploads/2017/10/ENEL-GOD.png)
Gorosei
(16-02-2017, 12:38)Hinczykbn napisał(a): - Sanji wyczerpał zapas płaczu do końca mangiZałóż się

(16-02-2017, 12:38)Hinczykbn napisał(a): - Luffy w wersji mumii słabo @Ratlee niby pokazuje słabą stronę owocu ale design mi się nie podoba ani ogólnie zamysłNo tak miał wyglądać - słabo. I nie chodzi tu o żadną stronę owocu, tylko po prostu pokazanie wyczerpania. Netero po ostatecznym ataku Nenem też wysechł na wiór i wyglądął na mumię - ten sam zamysł, tylko tam się wszyscy zachwycali, że 'mhoczne' i 'klimatyczne' a tu będzie, że słabo, bo to One Piece

(16-02-2017, 12:38)Hinczykbn napisał(a): Germa+Team Słomiani+Jimbei(może jego była załoga)+Ceasar?+Capone?+Ktoś jeszcze?=BM padnie oby nie.Oooo zapomniałem o Caesarze *___* przecież ten stary drań musi coś kombinować. Co jeśli Capone chce go dla siebie, żeby pracował nad Smile jak dla Doflamingo? Albo coś w tę mańkę?
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,442
(16-02-2017, 12:47)Ratlee napisał(a): Oooo zapomniałem o Caesarze *___* przecież ten stary drań musi coś kombinować. Co jeśli Capone chce go dla siebie, żeby pracował nad Smile jak dla Doflamingo? Albo coś w tę mańkę?
Gorosei
Licznik postów: 4,965
(16-02-2017, 12:26)Ratlee napisał(a): Za to ciekawe jest to, że dalej nie zobaczyliśmy jego oczu/brwi, skrytych w ciemności podczas snuWydaje mi się, że on po prostu ich nie ma. To znaczy ma, ale są normalne. W końcu on, o ile wiemy, nie był efektem modyfikacji genetycznych ojca. Może robił coś ze sobą, ale później.Czy to tylko zabawa ze strony Ody i nie są istotne/nigdy ich nie pokaże, czy może będą miały znaczenie dla punktu zwrotnegow tej Sadze?
Pan Ciemności
Licznik postów: 5,839
(16-02-2017, 12:12)Gogolius napisał(a): Luffy ma niesamowitą przemianę materii skoro doprowadził się do takiego stanu przez kilkanaście godzin bez jedzenia.Teraz przynajmniej wiadomo, że obżeranie się krakersami miało na celu podkreślić przemianę materii po używaniu G4 właśnie w tym celu
(16-02-2017, 12:12)Gogolius napisał(a): Vinsmoke trochę się frajerują, gadając tak przy ścianie z oczami, która ma własne przemyślenia na temat ich pogawędekJa cały czas mam nadzieję, że oni są tego świadomi i tylko udają kretynów.
(16-02-2017, 12:26)Ratlee napisał(a): Akcja podobna do postrzału Reiju - wtedy wszyscy obwiniali Capone i się pomylili. Teraz prawdopodobnie Oda puszcza oczko i faktycznie, zawinił Capone, który w cieniu coś swojego szykuje. Nie bez powodu mieliśmy wspomnianego Pekomsa i jego bliskie spotkanie z rekinami stronę wcześniej WinkJa z kolei pomyślałem, że może to być załoga Jinbe właśnie po tej rozmowie
![[Obrazek: UAMELnu.png]](https://i.imgur.com/UAMELnu.png)
![[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]](https://static01.nyt.com/images/2016/08/05/us/05onfire1_xp/05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg)
Pierwszy oficer
Licznik postów: 998
(16-02-2017, 12:47)Ratlee napisał(a): Oooo zapomniałem o Caesarze *___* przecież ten stary drań musi coś kombinować. Co jeśli Capone chce go dla siebie, żeby pracował nad Smile jak dla Doflamingo? Albo coś w tę mańkę?
(16-02-2017, 12:47)Ratlee napisał(a): Załóż się Big GrinTak trochę ironicznie napisałem, serio powinien się ogarnąć. Od płaczu jest nasz wesoły robot, renifer, tchórz i cycata złodziejka.
(16-02-2017, 12:47)Ratlee napisał(a): No tak miał wyglądać - słabo. I nie chodzi tu o żadną stronę owocu, tylko po prostu pokazanie wyczerpania. Netero po ostatecznym ataku Nenem też wysechł na wiór i wyglądął na mumię - ten sam zamysł, tylko tam się wszyscy zachwycali, że 'mhoczne' i 'klimatyczne' a tu będzie, że słabo, bo to One Piece Tongue
![[Obrazek: ENEL-GOD.png]](http://otakukart.com/animeblog/wp-content/uploads/2017/10/ENEL-GOD.png)
Super świeżak
Licznik postów: 224
Cytat: Swoją drogą, mam wrażenie że ktoś już kiedyś o tym pisał, ale czy nie denerwuje was to jak słaba jest Germa? O ile dobrze pamiętam, miała być postrachem mórz i oceanów, a dostaliśmy rodzinkę, która by nawet z SHP nie wygrała... Cała ich siła składa się z grupki randomów i 5 osób, z czego żadna prawdopodobnie nie jest silniejsza od Sanjiego. Żadna szanująca się załoga z NW nie miałaby z tym żadnego problemu.
Gorosei
Licznik postów: 4,965
(16-02-2017, 13:57)Gogolius napisał(a): ale czy byliby w stanie w dziewiątkę wybić cała armię?A pamiętasz jak Luffy używając królewskiego haki wybił 50000 randomów na FI? Tutaj byłoby tak samo. Poza tym prawie wszyscy w załodze mają ataki zdolne niszczyć armie randomów.
(16-02-2017, 13:57)Gogolius napisał(a): Inna rzecz, że Jedynka czy Dwójka niczego nie pokazali.Będę ogromnie zdziwiony jeśli będą silniejsi od Sanjiego, nie mówiąc już o byciu silniejszym niż Luffy.