Ćwiczenia?
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965

CCORD, 23-09-2013, 20:52
Jak w temacie, chodzi o ćwiczenia. Mógłby mi ktoś napisać co będzie najlepsze na brzuch i klatę?

Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 23-09-2013, 20:54
W twoim wieku to brzuszki, pajacyki, bieganie, pompki etc.
O siłce zapomnij póki co.
TheMoon

Imperator

Licznik postów: 1,645

TheMoon, 23-09-2013, 21:13
Ale tak tylko w celach wyglądowych czy chcesz coś robić? Big Grin IMHO bieganie jest najlepsze dla naszego wieku, nie wyrabia ,,klaty,, (na którą jeszcze nie pora) a wyrabia kondycje i poprawia samopoczucie.
[Obrazek: mury-w-muzeum-raju-zdjecie.jpg]  
CCORD

Gorosei

CCORD, 23-09-2013, 21:25
@Sather Ale on ma inne parametry fizyczne XD

TheMoon napisał(a):czy chcesz coś robić?
Bardziej żeby się lepiej czuć, mieć lepszą kondycję, no, a wygląd to sprawa drugorzędna Tongue

hetman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,319

hetman, 23-09-2013, 21:37
Jak chcesz mieć kaloryfer i klatę i szybki zestaw ćwiczeń, to muszę rozczarować. To nie Dragon Ball. To nie tak działa. Ćwiczenia nie są takie ważne. Ot kilka serii po kilka powtórzeń z odpowiednio dobranym obciążeniem. Znacznie ważniejsza jest dieta. Jeśli chodzi o mięśnie brzucha, to aby je uzyskać redukuje się tkankę tłuszczową. Mięśnie brzucha to mięśnie stabilizujące sylwetkę i każdy je ma. Robienie 100 brzszków jest więc bezcelowe. Mięśnie brzucha robi się w kuchni. Budowanie rze??by to pewna metodologia i nie da się tego sprowadzić do ćwiczeń na brzuch i klatę.
Partyjoke

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 876

Partyjoke, 23-09-2013, 21:55
Hetman, zgodze sie acz tez nie w pelni, dieta jest wazna ale sama dieta nic nie zdzialasz to cwiczenia sa najwazniejsze.
Co do samego kolegi CCORD to zalezy z jakiej pozycji startujesz, czy jestes przyslowiowym "suchoklatesem" Wink i chcesz przybrac na masie, czy odwrotnie i nieco masy chcesz sie pozbyc, od tego tez zalezy jaki trening mozna Ci polecic Wink
CCORD

Gorosei

CCORD, 23-09-2013, 22:09
Nieco masy chce cię pozbyć Smile
Nie no, dieta jest dla mnie oczywista (M?? xD?), ale bez ćwiczeń raczej też się nie obejdzie... Wolę już być gruby niż chudy bez mięśni Tongue

hetman

hetman, 23-09-2013, 22:20
CCORD napisał(a):Nie no, dieta jest dla mnie oczywista (M?? xD?)

[Obrazek: 694.png]

M??? Jaja sobie robisz? To nie tak działa. Obcinasz węglowodany i dodajesz więcej białka. Od tego zaczynasz.

CCORD napisał(a):ale bez ćwiczeń raczej też się nie obejdzie... Wolę już być gruby niż chudy bez mięśni Tongue(M?? xD?

Na redukcję to tylko aeroby. Ćwiczenia siłowe jako dodatek.

Tu masz. Ucz się od gościa:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=laBjR0N3uIE[/youtube]
hetman

hetman, 23-09-2013, 22:32
Ten kanał też zasubskrybuj i ucz się metodologii:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VUXKC-yS-Hw[/youtube]

Wiedz, że możesz nawet mało jeść, ale jak będziesz jadł chlebek, to nie schudniesz.
Partyjoke

Partyjoke, 23-09-2013, 22:32
CCORD napisał(a):Nieco masy chce cię pozbyć
to kup sobie bialko, to nie jest jakis mega wydatek, niezle bialko mozesz kupic za jakies 40zl, jak juz masz bialko to pij shake'a zawsze po treningu, ogolnie bialko pomoze Ci szybko zrzucic mase, jesli chodzi o trening to najlepsze byloby bieganie ew. jazda na rowerze, chociaz z tym to juz coraz trudniej bo pogoda jest jaka jest Tongue Bieganie bedzie dobre przy zrzuceniu zbednych kilogramow, ale skoro chcesz rzezbe, to zacznij chodzic na silownie Wink trenuj 3 razy w tygodniu, np. poniedzialek, sroda, piatek, a we wtorek i czwartek biegaj. Zobaczysz ze efekty beda widoczne szybko Smile

PS.ogranicz slodycze, a jesli je bardzo lubisz to przerzuc sie na zelki, sa zdrowsze Wink
CCORD

Gorosei

CCORD, 23-09-2013, 22:36
Partyjoke napisał(a):Bieganie bedzie dobre przy zrzuceniu zbednych kilogramow, ale skoro chcesz rzezbe, to zacznij chodzic na silownie
Może rzeczywiście wprowadziłem w błąd. Chcę zrzucić głównie z klaty i brzucha (z reszty też, ale to w mniejszym stopniu), nie koniecznie jakoś specjalnie rze??bić.
No właśnie, dlatego się zastanawiam - pogoda robi się coraz gorsza, to jak tu biegać? Niby mogę ubrać kurtki itd. ale jak już śnieg spadnie to niewygodnie będzie.

bufaloxxx

Król piratów

Licznik postów: 4,531

bufaloxxx, 23-09-2013, 22:39
CCORD, odzież termiczna i lecisz.

Kumpel kupuje, też pomyślę.
hetman

hetman, 23-09-2013, 22:45
CCORD napisał(a):[Chcę zrzucić głównie z klaty i brzucha (z reszty też, ale to w mniejszym stopniu), nie koniecznie jakoś specjalnie rze??bić.
No właśnie, dlatego się zastanawiam - pogoda robi się coraz gorsza, to jak tu biegać? Niby mogę ubrać kurtki itd. ale jak już śnieg spadnie to niewygodnie będzie.

Rób aeroby. Bieganie może być, ale nie musi. Równie dobrze może być to szybki marsz z lekkimi podbiegami. Wychodzisz z domu, 20 minut w jedną stronę, 20 minut z powrotem. Możesz więc wykonać dzienną porcję aerobów w drodze ze szkoły/pracy. Ponadto musisz trzymać dietę typowo redukcyjną, czyli obciąć węgle i jeść więcej białka. W praktyce obiad wygląda tak, że jest to jakieś mięso (pierś kurczaka) uzupełniona warzywami. ??adnych ziemniaków czy ryżu. Dieta bez chleba.
TheMoon

Imperator

Licznik postów: 1,645

TheMoon, 23-09-2013, 22:51
@hetman tytuły wysyłanych przez ciebie filmików są trochę zniechęcające. Jak schudnąć 30 kg w 3 miesiące, czyli jak zajechać sobie fizjologie organizmu tak by nie wstała xD
[Obrazek: mury-w-muzeum-raju-zdjecie.jpg]  
Partyjoke

Partyjoke, 23-09-2013, 22:52
CCORD napisał(a):Chcę zrzucić głównie z klaty i brzucha (z reszty też, ale to w mniejszym stopniu), nie koniecznie jakoś specjalnie rze??bić.
no to na laweczke, gryf w rece i jedziesz Wink
tak to polecam zakupic drazek i zainstalowac w pokoju tudziez na jakims strychu, jesli drazek odpada to moze jakis trzepak przed domem Wink i oczywiscie podciaganie, mowie tu z cala odpowiedzialnoscia za swoje slowa ze nie ma lepszego narzedzia do cwiczen niz drazek nic Ci nie da takich efektow jak zwykly, prosty drazek Smile
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź