Wybory Prezydenckie 2015 - na kogo oddasz swój głos?
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 01-05-2015, 14:35
Na kogo oddacie swój głos? Ja zamuliłem i nie będę głosował korespondencyjnie :/.

G. Braun - Zbyt prawicowy, na prawo od JKMa, dla mnie spora przesada. Inteligentny człowiek, z wiedzą, ale jego pomysł Intronizacji Jezusa na Króla Polski to przesada XD.
A. Duda - Marionetka na usługach Kaczyńskiego, w dodatku być może ma (IMO) szkodliwe kontakty z ??ydami, które zaszkodziłyby naszemu krajowi.
A. Jarubas - Co to za rand... a.. PSL.
Bredzisław Komorowski - XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Krul - Sorry Krulu, ale Kukiz.
Marian Kowalski - Lubię go i gdyby to były wybory parlamentarne, to zagłosowałbym.
P. Kukiz - Najlepszy kandydat. Realny plan, mądre poglądy, nie kłóci Polaków (jak Kaczyński lub Tusk).
M. Ogórek - Fajna laska, Rosjanie i Niemcy dymaliby nas nie tylko w przenośni.
P. Tanajno - Random jak Stonoga, w dodatku parę razy ośmieszył się w internecie (2,3 razy wymieniłem z nim poglądy na FB, idiota, odradzam).
J. Wilk - Spoko ziomek, ale ma zerową charyzmę.
Asta

Piracki oficer

Licznik postów: 603

Asta, 01-05-2015, 15:07
Jeśli chodzi o same poglądy to wygrywa u mnie Wilk, ale on się bardziej nadaje na ministra finansów, czy coś w ten deseń.

Generalnie zastanawiam się między Krulem, a Kukizem. Krul to krul, a Kukiz ma spoko poglądy, ale niestety jakoś nie lubię go jako osoby.

Zobaczę jak będzie w sondażach przed wyborami, jeśli Kukiz znacznie oddali się od Korwina to oddam głos na niego, jeśli będą mieli zbliżone wyniki to w sumie bez znaczenia, pewnie Krul.

Mam nadzieję na wspólną listę do parlamentu Korwin + Kukiz + KNP(ruch narodowy w zasadzie też może być, ale się zobaczy).

Część poglądów Brauna też jest spoko i mógłby się w w sumie podpiąć, ale przeraża mnie trochę ten człowiek.
SZALOMKA
Sturmir

Wiceadmirał

Licznik postów: 1,484
Miejscowość: ECCLES MASTERRACE!

Sturmir, 01-05-2015, 15:45
Ja tam głosuję na Kukiza. Chętnie zobaczyłbym w roli prezydenta kogoś z poglądami zamiast żałosnej marionetki Komorowskiego czy Dudy. Tu już nie chodzi nawet o to, czy ktoś jest kandydatem reprezentatywnym. Kukiz raczej nim nie jest, ale jest wiele krajów, które miało na tym stanowisku ludzi nieco mało rozeznanych. Tu chodzi o to, żeby oddać głos na kogoś
kto ma być prezydentem a nie botem do podpisywania kolejnych ustaw.
ktosiek26

Piracki wojownik

Licznik postów: 158

ktosiek26, 01-05-2015, 16:34
Jak dla mnie kukiz najlepiej gada, w sumie to nie ważne kogo wybierzemy aby nie j*ban* stare komuchy .... + zdecydowane nie dla grockich ogórków palikotów ....
Stingson

Super świeżak

Licznik postów: 194

Stingson, 01-05-2015, 16:40
Już w innym temacie napisałem coś takiego:
Stingson napisał(a):Sam po dłuższej analizie wybrałem Kukiza, w niektórych kwestiach się z nim nie zgadzam ale jego program odpowiada mi najbardziej ze wszystkich. Trzeba zapomnieć o poważnych zmianach, dopóki nie będzie JOW'ów. A nawet jeśli nie wygra, należy pokazać, że ma poparcie i może próbować dostać się do parlamentu, żeby tam z kolei walczyć o realizację swoich postulatów. Taki jest sens głosowania na tych, co obiektywnie nie mają w wyborach prezydenckich szans. Każdy głos jest istotny.
Do tego doszło rosnące poparcie, wyprzedził Korwina i uplasował się na podium, więc ma największe szanse z działaczy antysystemowych.

Korwin ma potężne struktury, z którymi lepiej mu pójdzie w wyborach parlamentarnych (tutaj wyczuwam wynik wszystkich działaczy antysystemowych albo jednego stworzonego przez nich ruchu na poziomie 20-30%, ale chciałbym wyższy), ponadto jest to człowiek niesamowicie inteligentny, ale zbyt dumny, żeby się wycofać i poprzeć na przykład Kukiza, a szkoda. Gdyby 5 maja na debacie prezydenckiej ogłoszono by poparcie dla jednego antysystemowca... coś pięknego.
Heros

Joy Boy

Heros, 01-05-2015, 16:56
Cytat:Gdyby 5 maja na debacie prezydenckiej ogłoszono by poparcie dla jednego antysystemowca... coś pięknego.
Wszystkie głosy dla Kukiza, a reszta do rady Prezydenckiej... to jest zbyt piękne. Korwin by to storpedował, gdyby do tego doszło.
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 01-05-2015, 17:05
Zawsze mnie to bawi, że na ynternetach 120% głosuje na Krula i 115% na Kukiza, a i tak wygra Bronek i to pewnie z duża przewagą. Tongue

Ja niestety nie zagłosuję, bo spó??niłem się ze zgłoszeniem do głosowania za granicą. Gdybym jednak głosował, to zagłosowałbym na... em... nie mam pojęcia, bo nikt do mnie nie przemawia i nikogo z tej listy na dobrą sprawę nie chciałbym widzieć w roli prezydenta. Niemniej jednak na tego Wilka jakoś tak przychylnym okiem zerkam. Może i nie ma szans, ale dla zasady możliwe, że bym na niego zagłosował.
Ratlee

Gorosei

Licznik postów: 4,072

Ratlee, 01-05-2015, 17:16
Plebsy z zagramanicy. Ratleeviron już wysłał głos na Kukiza i pokazał czym jest bycie polaczkiem na wyspach! Kuhwa nawet murzyny brudasy są od was bardziej patriotyczne względem bananów wy cebulaki!
[img=0x0]http://i.imgur.com/LpQnL15.png[/img]
Stingson

Super świeżak

Licznik postów: 194

Stingson, 01-05-2015, 17:20
Cytat:Zawsze mnie to bawi, że na ynternetach 120% głosuje na Krula i 115% na Kukiza, a i tak wygra Bronek i to pewnie z duża przewagą. Tongue
Przecież społeczeństwo to nie tylko internety. xD Dla większości jedynym ??ródłem informacji jest TV albo radio w pracy/samochodzie. Czyli chłam gdzie lansowany jest Bronek jako ojciec narodu i przykładny patriota i Duda jako jedyny słuszny kontrkandydat.
PlonacaPiescAce

Piracki wojownik

Licznik postów: 135

PlonacaPiescAce, 01-05-2015, 17:34
Zagłosuje na Kukiza albo na Dude. Kukiz dobrze gada a Duda jest sympatycznym i wesołym kandydatek, który by Polskę nie kompromitował w przeciwieństwie do obecnego prezydenta.
Bajnor

Imperator

Licznik postów: 1,902

Bajnor, 01-05-2015, 18:23
Głos na Kukiza.
Heros

Joy Boy

Heros, 01-05-2015, 18:24
Cytat: Duda jest sympatycznym i wesołym kandydatek, który by Polskę nie kompromitował w przeciwieństwie do obecnego prezydenta.
- Jest kukiełką w rękach Kaczyńskiego - nic się nie zmieni.
- Nie wie, jak jego program będzie wyglądał - czeka na instrukcję.
I można jeszcze z parę punktów by wymienić, jedyna zaleta Dup... Dudy jest taka, że każdy jest lepszy niż Bronek.
Dereal

Piracki oficer

Licznik postów: 583

Dereal, 01-05-2015, 18:28
Jako że jest to mój pierwszy rok głosowania, to się trochę postanowiłem zaznajomić z kandydatami, obejrzałem kilkanaście wywiadów i zacząłem oglądać trochę telewizji, i zadecydowałem że zagłosuję na Kukiza - mega sympatyczny facet, nie chce z siebie robić przywódcy, najważniejszy jest dla niego obywatel, a to chyba najważniejsze.
Asta

Piracki oficer

Licznik postów: 603

Asta, 01-05-2015, 22:31
PO znowu sfałszowało wybory.

Spoiler

Tak serio to ja, chciałem zobaczyć reakcję Big Grin

SZALOMKA
Bajnor

Imperator

Licznik postów: 1,902

Bajnor, 01-05-2015, 23:16