Nawiązania do One Piece w innych anime
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Cornyh

Piracki wojownik

Licznik postów: 125

Cornyh, 23-03-2009, 19:19
Czyli to co w temacie xD Tu będziemy wypisywali nawiazania do One Piece w innych anime.

To ja zacznę, bo już się z takim napotkałam xD

W drugim odcinku Hayate no Gotoku, kiedy Hayate zaczyna fantazjować co się z nim stanie, na sam koniec wymyśla, że zostanie Królem Piratów. W tej chwili na jego głowie pojawia się słomiany kapelusz xD

Edit - To mój 100 post xD
RedHatMeg

Piracki oficer

Licznik postów: 661

RedHatMeg, 23-03-2009, 19:33
Nie wiem czy to sie liczy :zawstydzony: ...
W pierwszym odcinku "Naruto Abridged Series" (parodii "Naruto", jakby ktoś nie wiedział), Mizuki chce sprzedać tajemniczy zwój na E-Bay'u jako zwój One Piece, a kiedy Naruto go już w końcu załatwia, mówi: "One Piece, I'm gonna kick your ass". ("One Piece, skopię ci dupę").
blackmalder

Piracki oficer

Licznik postów: 655

blackmalder, 24-03-2009, 18:30
Pamiętam, że w Bleach'u Pesshe w którymś odcinku nawiązywał do Den Den mushi robiąc z czegoś beke Smile niestety nie pamiętam dokładnie o czym to było. W każdym razie miało to miejsce w Hueco mundo.
KaizokuTalia

Piracki wojownik

Licznik postów: 129

KaizokuTalia, 24-03-2009, 20:29
Cornyh napisał(a):W drugim odcinku Hayate no Gotoku, kiedy Hayate zaczyna fantazjować co się z nim stanie, na sam koniec wymyśla, że zostanie Królem Piratów. W tej chwili na jego głowie pojawia się słomiany kapelusz xD
Po tym odcinku też chciałam założyć taki temat. Widać wielkie umysły myślą podobnie :]

Ja spotkałam się z nawiązaniem do OP w dramie! Nazywała się Mei-chan no Shitsuji. Dyrektorka szkoły, do której chodzi główna bohaterka, w swoim gabinecie ma tonę mang (dosłownie) a wśród nich OP :hyhy: W którymś momencie, prosi bohatera o odszukanie wśród tego jej bałaganu, 23 tomu (koniec alabasta arc) OP i wspomina że jest tam ładna pożegnalna scena. Później w szkole było jeszcze poszukiwanie skarbu (i jak to bywa w OP, skarbem była, jakby się wydawało, bezwartościowa rzecz. Natomiast w ostatnim odcinku, jeden z bohaterów zjeżdżając ruchomymi schodami na dół, uniósł rękę w znanym nam pożegnaniu (mimo że nie miał X).

No i oczywiście w mandze Bakuman. Gdzie główni bohaterowie pragną zostać mangakami, a OP nieraz tam padło. Można nawet było nawet zobaczyć plakat. A pewna postać narysowała oko Luffy'ego.
Cortez

Nowicjusz

Licznik postów: 17

Cortez, 03-05-2009, 18:14
Gintama parodiująca różne anime pare razy nawiązała też do One Piece, u nich zwanym One Park. Przede wszystkim kosmiczni piraci, kosmiczny kapitan Katsura, Chichibukai i Zuffy
Dejdaaa

Piracki wojownik

Licznik postów: 105

Dejdaaa, 07-11-2009, 18:58
K-on
Postacie z charakteru,oraz w połaczeniu tych dwóch wychodzi kombo Luffy i Ussop.Kilka kwesti jest bardzo podobnych jak i zachowanie postaci^^.Trzeba uważnie obejrzeć by zrozumieć o co mi chodzi.

Yui-Luffy
Ritsu-Usopp
xazax

Piracki oficer

Licznik postów: 646

xazax, 07-11-2009, 19:04
Fairy Tail- jest tego tyle, że nawet mi się wymieniać nie chce.
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 07-11-2009, 23:14
xazax napisał(a):Fairy Tail- jest tego tyle, że nawet mi się wymieniać nie chce.
W sumie nie dziwota jak uczeń Ody rysuje...A uśmiech Natsu to Luffy przez kalkę xD
Masta

Pierwszy oficer

Licznik postów: 928

Masta, 08-11-2009, 18:49
xazax napisał(a):Fairy Tail- jest tego tyle, że nawet mi się wymieniać nie chce.
FT to kserokopia OP :rotfl: Pamiętam, że pod którymś obrazkiem z Natsu był dopisek: 'Lol, he thinks EXACTLY like Luffy' Big Grin
KaizokuTalia

Piracki wojownik

Licznik postów: 129

KaizokuTalia, 11-02-2010, 17:19
Dziś oglądając 2 odcinek dramy The Queen's Clasroom, zauważyłam że wredna nauczycielka zabrała jednemu z uczniów 6 klasy 1 tom OP. (drama pochodzi z roku 2005)
taka ciekawostka

[ Dodano: 2010-07-07, 11:30 ]
znalezione wczoraj czytając Midori No Hibi
Spoiler

[Obrazek: midori06053.png]

Akcja dzieję się podczas konwentu.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź