Bleach - Espada[Spoilery]
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 28-03-2009, 02:12
Zakładam ten temat, aby poznać wasze zdanie na temat członów "Espady" :]
Którzy są waszymi ulubieńcami, dlaczego? itp. itd. Dyskusje na temat poszczególnych Espada też mile widziane Wink
yuck^^

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 530

yuck^^, 28-03-2009, 02:16
Ja zaznaczyłem dwóch:
Stark- podoba mi się jego podejście do walki, albo raczej jego niechęć do walki
Grimmjow- mimo wszystko chciał sprawiedliwie wygrać z Ichigo, rozkazał mu założyć maskę Hollowa itp.

Podobał mi się również Szayel, ale tylko ze względu na to, że fajnie "umarł" xD.
xaxs

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,221

xaxs, 28-03-2009, 02:17
Grimmjow jest spoko Tongue A tak to czekam aż przedstawią tą paniene w top 3 Espady jak się nie mylę Wink
Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 28-03-2009, 02:44
Ja lubię tylko Grimmjowa.

Trójki pierwszych na razie nie potrafię uczciwie ocenić, a wyżej nic ciekawego się nie dzieje. Noitora to straszny frajer, Uleq emo, a reszta bezpłciowa.
Blade

Piracki oficer

Licznik postów: 612

Blade, 28-03-2009, 16:20
Grimmjow - ulubiony zUy charakter, walka z Ichigo chyba mu frajde sprawiała ;D
Stark - pasuje mi na top 1, leń do potęgi ;D czekam niecierpliwie na jego walke ;P
Urszula - pomimo, że jest imOł jakoś nie przeszkadza mi on ;P

Co sądze o reszcie..
10. Yammy - kompletna lampa trzeba przyznać. Był bardzo słaby, Ichi go siekał przy I spotkaniu ^^
9. Aaroniro Aluluerie - faktycznie to był dziwny koleś chociaż jego Zan należał do najsilniejszych swego typu ;P dobrze, że go nie ma ;] jego... mózg (?) pewnie się gdzieś kisi xD
8. Szayel Aporro Grantz - naukowiec, którego zgubiła doskonałość ;] teraz cieszy się powolną śmiercią [zanim efekt dojdzie do jego mózgu chwile to potrwa xd]
7. Zommarie Le Roux - dziwny typek i jego gały mnie drażniły.... gdzie on miał stawy :wstyd: ;D Zakochany chyba w Aizenie
5. Nnoitra Jiruga - frajer no co poradzisz ;P ale siekanka z Zarakim fajna była ;D
3. Halibel - szkoda, że całej twarzy nie widać ;D ale inne walory ma też ładne ;] mam nadzieje, że nie przejedzie szybko po Shiro ;]
2. Barragan Luisenbarn - dziwny stary piernik, któremu chyba władzy sie zachciało... mam nadzieje, że długo nie pożyje
[Obrazek: fUUjweQ.png]
RdR

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,157

RdR, 28-03-2009, 17:27
Nnoitora Jiruga - póki co dla mnie najlepszy członek Espady. Psychol jak trzeba, niepohamowana chęć mocy. Jedno z najlepszych Zanpaktou. I jak narazie najlepszy Ressurection. I wygląd postaci też genialny. No i walka z Zarakim moim zdaniem najlepsza z całej serii na razie.

Stark - Nie pokazywali go za wiele, ale to wystarczyło żeby trafić do mojego Top 3.Jego podejście do walki i życia jest genialne, cały czas by spał i leniuchował. Liczę że jego walka z Shinsuiem będzie genialna, szczególnie że trafił swój na swego.

Uluqiorra - Niewzruszony wyraz twarzy, wyrachowanie, zimne spojrzenie i najlepszy wygląd z całej espady to cechy, które w nim uwielbiam. Jego Ressurection też wspaniały a fakt że ma dwa to już w ogóle.
Pain

Pierwszy oficer

Licznik postów: 956

Pain, 28-03-2009, 17:37
Mi się najbardziej podobali:
1. Grimmjow - fajny charakter i w ogóle, brał udział w 2 jednych z najlepszych walk: Grimmjow vs. Hirako oraz Grimmjow vs. Ichigo (ta ostatnia). Oraz wielkim plusem jest jego true form, czyli "grind, Pantera". Wink
2. Nnoitra - Psychol jak to powiedział kolega wyżej, silny, fajna broń, oraz jak wyżej bardzo fajny true form. (santa teresa)
3. Uluqiorra - Fajna postać, emo ale ujdzie, oraz jak to powiedział kolega wyżej, gdzie znowu muszę się z nim zgodzić: najlepszy wygląd z całej Espady.
xaxs

Pierwszy oficer

xaxs, 30-03-2009, 16:28
A takie pytanie, bo mnie to ciekawi już od dawna. Jak wiadomo wśród Espady jest tylko jeden Arrancar klasy Gillian (ten co walczył z Rukią) reszta to Adjuchasy. Pytanie którzy to są Vasto Lorde o ile są wśród nich tak potężni, a jeśli ktoś wie to którzy to są?
BlackKuma

Król piratów

BlackKuma, 30-03-2009, 17:25
xaxs napisał(a):Jak wiadomo wśród Espady jest tylko jeden Arrancar klasy Gillian (ten co walczył z Rukią) reszta to Adjuchasy. Pytanie którzy to są Vasto Lorde o ile są wśród nich tak potężni, a jeśli ktoś wie to którzy to są?
Nie wiadomo, ilu z nich to Adjuchasy, a ile Vasto Lorde, którzy na pewno są w Espadzie Wink
Jedynie wiemy, że Grimmjow to Adjuchas na 100% reszta to tylko domysły Wink

Tak z innej beczki, w tym temacie jak już napisałem można dyskutować o Espadzie, a nie tylko pisać odnośnie ankiety Smile
yuck^^

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 530

yuck^^, 30-03-2009, 17:27
Espada to 10 Vasto Lorde. Pod nimi są Adjuchas'y, a jeszcze dalej to Gillian'y.
BlackKuma napisał(a):Grimmjow to Adjuchas na 100% reszta to tylko domysły
Grimmjow w postaci normalnej pantery był Adjuchas'em. Gdy ewoluował stał się Vasto Lorde.
xaxs

Pierwszy oficer

xaxs, 30-03-2009, 17:49
yekk^^ napisał(a):Espada to 10 Vasto Lorde. Pod nimi są Adjuchas'y, a jeszcze dalej to Gillian'y.

Dam głowe uciąć, że tak nie jest. Inaczej Aizen już by podbił Seiretei według tego co Hitsugaya mówił o mocy Vasto Lorde. Zresztą jeden z Espady co walczył z Rukią sam się przyznał do bycia jedynym Gillianem w Espadzie i wiadome jest też, że większość Espady to Adjuchas. Pytanie od którego miejsca są już Vasto Lorde?
Mi sie wydaje, że to ta trójka, która jeszcze (w anime przynajmniej) przedstawiona nie była.

Cytat:Grimmjow w postaci normalnej pantery był Adjuchas'em. Gdy ewoluował stał się Vasto Lorde.

Eeee nie sądzę. On po prostu uwalniał swojego Zanpaktou żeby móc skorzystać ze swojej pełnej mocy.
Blade

Piracki oficer

Licznik postów: 612

Blade, 30-03-2009, 18:03
Vasto Lorde to w/g mnie 4 w góre ;P bo niby dlaczego Ulqq nie mógł zrobić ressurecion pod kopułą?
Grimmjow jest Adjuchasem, czyli są panterką, która lubiła się "pobawić" innymi Hollowami ;D
[Obrazek: fUUjweQ.png]
RdR

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,157

RdR, 30-03-2009, 18:19
Arancar 9 to Gillian. Moja teoria jest taka że reszta to zwykłe Adjuchasy, lecz pierwsza trójka to już Vasto Lorde, sam Uluqiora powiedział że największa przepaść jest między numerem 4 a 3, więc coś to musi znaczyć. Druga teoria jest taka że wszyscy poza 9 to Adjuchasy, a jedynym Vasto Lorde jest domniemany Espada 0 Wondervice.
xaxs

Pierwszy oficer

xaxs, 30-03-2009, 18:23
Skąd Ty tego Espade 0 wziąłeś Tongue Pewnie z mangi nie? Tongue

Też tak właśnie myślę, że ta pierwsza trójka to Vasto Lorde no ale to tylko moje domniemania bo ich nawet nie widziałem (nie liczę tego fragmentu przed przeniesieniem się do przeszłości).
BlackKuma

Król piratów

BlackKuma, 30-03-2009, 18:33
Ja myślę, że numerki od 4 do 1 do VL Wink Ulqa też zaliczam. Mówił niby, że jest przepaść między nim, a 3, ale ma 2 ressurection.
RdR napisał(a):a jedynym Vasto Lorde jest domniemany Espada 0 Wondervice.
Raczej nie, poza tym on nie należy do Espady, bo ona liczy 10 członków. Jest po prostu takim zwierzaczkiem pod opieką Tousena :] Do Esp
yekk^^ napisał(a):Espada to 10 Vasto Lorde. Pod nimi są Adjuchas'y, a jeszcze dalej to Gillian'y.
BlackKuma napisał/a:
Grimmjow to Adjuchas na 100% reszta to tylko domysły

Grimmjow w postaci normalnej pantery był Adjuchas'em. Gdy ewoluował stał się Vasto Lorde.
ady w żadnym wypadku nie liczy się.
Największa bzdura jaką słyszałem Tongue Jeżeli wszyscy w Espadzie byliby VL to bez problemu rozwaliliby wszystkich i żaden do tej pory by nie zginął.
Co do Grimma to dalej jest Adjuchasem, nic tego nie zmienia.

[ Dodano: 2009-03-30, 17:35 ]
xaxs napisał(a):Skąd Ty tego Espade 0 wziąłeś Tongue Pewnie z mangi nie? Tongue
Nie z mangi Wink w anime Wondervice już występował, jest to raczej hipoteza, ale on do Esady się nie zlicza moim zdaniem co już wyjaśniłem powyżej Wink
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź