Soul Evans
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Ginko

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 430

Ginko, 02-04-2009, 22:06
Garść info (podkreślam że nie oglądałem całej serii anime, ale z mangą jestem aktualny):

Jak sam o sobie powiedział jest "cool". Bardzo pozytywna postać której nie można nie polubić. Bardzo oddany przyjaciel który ryzykuje życie dla ich dobra. Mimo iż rzadko to okazuje bardzo ceni i szanuje swoją partnerkę Make. Potrafił zasłonić ją własnym ciałem otrzymując przy tym poważne rany, kiedy czarna krew zaczęła nim władać myślał przede wszystkim o tym aby nie zaszkodzić tym partnerce. Super. Z początku Evans nosi jeden strój i jako kosa ma cały czas ten sam (chyba że wbija się w graniak który jest łudząco podobny do mojego ;p) ale coraz częściej widzimy go w normalnym stroju co też jest plusem.

Jako postać broni jest kosą z czerwonym ostrzem i okiem na rękojeści (chyba tak to można nazwać ;p). Podczas rezonansu dusz zamienia się w "łowce wiedź", wtedy poszerza ostrze które zmienia kolor na niebieski i świeci. W trakcie walki z Moskito Maka i Soul aktywowali nową formę "łowce demonów", wtedy przednia część kosy skraca się i zakrzywia ku dołowi.

Co sądzicie o tej postaci? Lubicie go a może nie? I dlaczego? Zapraszam do dyskusji ;]
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 02-04-2009, 23:39
Ja go nie lubię bo bez mistrza nie ma praktycznie żadnych możliwości walki . Jedynie co jest w nim fajnego to garnitur który czasem nosi Tongue
yuck^^

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 530

yuck^^, 02-04-2009, 23:56
Gdy przeczytałem recenzję Soul Eater'a przed obejrzeniem anime, myślałem, że w/w będzie mistrzem broni Tongue. Motyw z Soul'em jako bronią był dla mnie równie dobry.
Lubię Soul'a z kilku powodów. Pierwszym jest totalne poświęcenie dla swojej partnerki. Następny- umie grać na pianinie oraz nosi fajny garniak. Dobry tytułowy bohater.
evil_akuma

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 772

evil_akuma, 09-05-2009, 15:50
yekk^^ napisał(a):Dobry tytułowy bohater.

No wlasnie niby tytulowy bohater a jak dla mnie to on z calej 7 bohaterow malo mial do gadania tam Tongue No moze poza Lizz i Patty Wink

Ogolnie fajna postac ale no wlasnie jak wyzej napisal Papillon, ze bez mistrza nic nei jest w stanie zrobic ;/
Gaskal

Licznik postów: 766

Gaskal, 20-07-2009, 13:06
Jak to nie jest w stanie nic zrobić ?
Przecież potrafi zamienić prawą rekę (o ile się nie mylę), w ostrze kosy.
Lizz i Patty będąs rozdzielone mogą zrobić jeszcze mniej, Tsubaki również sama sobie nie poradzi, dla mnie Soul z tej 3 ma największe szanse w walce bez mistrza.
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 20-07-2009, 20:10
Było to z tego co wiem pokazane tylko w anime jak używa swojej ręki jako ostrza w mandze takie coś się nie zdarzyło. Największe szanse miałby Lizz i Patty ale tylko razem osobno najlepsza była by Tsubaki bo może się zmieniać w bombę dymną .
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 26-08-2009, 20:20
Soul jest sobą,ma własny sposób bycia,zazwyczaj jest ponury,ale te momenty gdy z Black Starem robią różne numery mnie rozbrajają xD
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 28-08-2009, 16:43
Powiem szczerze, że nie lubię gościa. Jego wygląd, zachowanie są nijakie. Jedynie fajnie wyglądał w tym garniaku.
Poza tym w porównaniu z innymi "brońmi" nie potrafi walczyć, przynajmniej ja takie wrażenie odniosłem. Bez mistrza jest jak kulawa krowa.
Gaskal napisał(a):Jak to nie jest w stanie nic zrobić ?
Przecież potrafi zamienić prawą rekę (o ile się nie mylę), w ostrze kosy.
No faktycznie to jest coś!Tongue Zrobił to zaledwie jeden raz w anime, a jak Papillon wspomniał w mandze w ogóleTongue
Ginko napisał(a):Bardzo pozytywna postać której nie można nie polubić.
Nie da się go lubić;P
Gaskal

Gaskal, 29-08-2009, 16:09
Cytat:Poza tym w porównaniu z innymi "brońmi" nie potrafi walczyć, przynajmniej ja takie wrażenie odniosłem. Bez mistrza jest jak kulawa krowa.
A co może zrobić taka sama Liz, lub Patty ? :]
Tsubaki ok zamieni się w bombę dymną i co potem zaatakuje ? przecież będzie widziała tyle co jej wrogowie czyli dym, więc co pozostaje ? ucieczka Wink
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 29-08-2009, 16:15
Gaskal napisał(a):A co może zrobić taka sama Liz, lub Patty ? :]
O nich zapomniałem, ale Tsubaki jest wyszkolona w walce. Walczyła przecież jakoś ze swoim bratemTongue
Jednak i tak Soul wypada blado.
lunatik

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,220

lunatik, 29-08-2009, 18:53
"bliźniaczki" jakoś sobie radziły bez synalka śmierci. W walce przeszkadzałby im jedynie charakterek.
Gaskal

Gaskal, 30-08-2009, 16:00
lunatik napisał(a):"bliźniaczki" jakoś sobie radziły bez synalka śmierci. W walce przeszkadzałby im jedynie charakterek.
Chodziło mi o to jakby każda była osobno Wink
Soul może też potrafi jakieś sztuki w końcu zabrał Blair jedno życie, dodatkowo poprzez muki od Maki podniosła mu się wytrzymałość Big Grin
Fantomasik

Super świeżak

Licznik postów: 244

Fantomasik, 01-09-2009, 22:29
Postac Soula,przyznam szczerze nie za bardzo przypadła mi do gustu.Jest jak żigolak bez jaj.Gdyby nie Maka (jego jaja - sorki za porównanie) byłby do niczego.Może w drugiej serii coś się zmieni
Tom

Super świeżak

Licznik postów: 202

Tom, 26-08-2011, 10:11
Cóż, przyznam, że Soul nie jest kolejnym głównym bohaterem o jakże oryginalnym charakterze (to znaczy głupi, ciągle radosny i w ogóle) i to zdecydowanie idzie na plus. Z tym że chyba jednak już wolę ten stereotypowy typ głupiego charakteru od Soula, który poza występami z Black Starem, które niejednokrotnie mnie rozbawiły, nie jest dla mnie zbyt sympatyczny. A chwilami momenty z nim tak bardzo mnie nużyły, że miałem chęć jak najszybciej skończyć to czytać.
No więc fajnie, że charakter w miarę oryginalny, ale nie przypadł mi do gustu.
lunatik

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,220

lunatik, 14-09-2011, 22:50
Papillon napisał(a):Było to z tego co wiem pokazane tylko w anime jak używa swojej ręki jako ostrza w mandze takie coś się nie zdarzyło.

Pierwszy chapter, pierwsza poważna walka, pierwsza śmierć Blair - to wszystko poszło w zapomnienie?
http://www.mangareader.net/157-10146-40 ... ter-1.html
No i jeszcze walka z Grigojem(piłą mechaniczną) w książeczce, wspomnienia z rozmowy z braciszkiem.
Przynajmniej te 3 przypadki sobie przpominam właśnie z mangi.
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź