Ninja Gaiden I II i III
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Szogun

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,249

Szogun, 11-04-2009, 01:20
Świetna platformówka opowiadająca nam o losach Ninjy Ryu który pragnie pomścić śmierć swego mistrza i ojca. Jako jedyny ocalały z rodu Smoka rusza w pogoń za mordercą.

Wiem że podobno pojawiły się teraz prequele na nowe konsole ale nie są one warte już takiej uwagi. Mało kto już pamięta te stare pikselkowane postacie na kartridzach mylnie nazywanych dyskietkami XD. Gra była naprawdę wciągająca opowiadała mało oryginalną ale jakże swietnie opowiedzianą historię o walce dobra ze złem. Lokacje były świetnie zaprojektowane od dachów miasta po pociąg, góry, podwodne jaskinie, świat lodu, piekło i na końcu świat zła - oczywiście lokacje z dwójki jedynki i trójki nie pamiętam już tak dokładnie, jednak charakterystycznymi dla nich lokacjami były zapewne Azteckie ruiny w jedynce( Ninja XD w ruinach ameryki południowej kto by pomyślał nie? XD) czy jakieś biologiczne laboratorium i pustynia w trójeczce.

Gra oczywiście nie mogła się obejść bez bossów i nie powiem Namco wyszło z tego genialnie. Bossowie są naprawdę mocnym atutem serii bo o ile pierwsi trzej mogą wydać się beznadziejnie łatwi Xd o tyle dalej są naprawdę przemyślani.

Polecam tą grę bardzo gorąco zwłaszcza że to żaden problem ściągnąć emulator NESa i pobrać tą grę, najwyżej mogę udostępnić swoją XD
Picia000123

Kapitan z paradise

Licznik postów: 314

Picia000123, 11-04-2009, 16:59
Zgadzam się z Szogunem, gra jest naprawdę fajna i ciekawa, jest mnóstwo sieczki, no i te klimaty :rotfl: . Szczególnie bossowie przypadli mi do gustu. Szczerze polecam!
Szogun

Pierwszy oficer

Szogun, 11-04-2009, 20:51
Fajna? Xd To wymiatacz tamtych czasów stworzony przez 10 osobową grupkę przyjaciół którzy nawet na kase za to nie liczyli XD Mówię jak ktoś chce mogę dać emulatorka i wszystkie 3 części XD
yuck^^

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 530

yuck^^, 11-04-2009, 21:13
Jak możesz to wrzuć Tongue W necie jest tyle wersji NES'a, że trudno się połapać.
Szogun

Pierwszy oficer

Szogun, 11-04-2009, 21:53
Ekehm Jutsu, aleś ty jedno stronny, mi nie chodzi o grę czy jej jakość, pod względem klimatu nie dorównuje pierwowzorom i nie mów mi że nie grałem w coś w co grałem, jestem wielkim fanem tej gry.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź