(Ankieta)Czy warto oglądać całą serię OP więcej niż raz ???
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Kaamill

Super świeżak

Licznik postów: 252

Kaamill, 21-05-2009, 21:16
Zaliczam już serię 3 raz Big Grin Zawsze mnie coś odpycha przed ponownym oglądaniem całej serii ale jak zobaczę jeden odcinek... kończy się dylemat zaczyna się przesiadywanie 24/7 Tongue . Zawsze uważałem , że oglądanie 2 raz całej serii to już nie to samo ale w przypadku OP to co innego :]
xaton

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,120

xaton, 21-05-2009, 21:24
Pewnie, że takTongue. Zmarnuję trochę czasu ale naprawdę czuję, że obejrzenie op jeszcze raz lub przeczytanie sprawi mi więcej przyjemności niż inny tytuł po raz pierwszyTongue. Tak to jest jak się kocha jakąś serięTongue. Ogółem op oglądałem raz ale czytałem kilka razyTongue. Nie powiem ile bo po prostu czytam konkretną sagęTongue.
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 21-05-2009, 21:25
Pewnie, że warto Big Grin Ja osobiście do Alabasty włącznie obejrzałem 4 razy, potem Skypiea 3 razy, do Enies Lobby 2 razy, a do bieżących tylko razy, ale w wakacje przymierzam się drugi Big Grin Tak dziwnie wyszło, bo najpierw oglądałem sezonami na RTL 2 (puszczali sezonami, czasami się powtarzały), no a że zdarzało się przegapić parę odcinków to w oryginale od początku oglądałem. Oczywiście po jap. 1000x lepszy Big Grin Kiedyś na pewno jeszcze obejrzę całość jeszcze raz, musi być tylko trochę przerwy zawsze, bo inaczej by się znudziło, jakby tak bez przerwy 5 razy pod rząd x)
Fantomasik

Super świeżak

Licznik postów: 244

Fantomasik, 21-05-2009, 21:30
Oprócz Dragon Ball'a, i "Psów" (z Bogusławem Lindą) nie oglądałem żadnego filmu, ani anime drugi raz.Nudzi mnie oglądanie powtórek.To co raz oglądnąłem wystarcza mi na całe życie :]
Szczery

Imperator

Licznik postów: 1,822

Szczery, 21-05-2009, 21:42
Warto, warto. Ja się nie mogę doczekać dnia, w którym powróce do Drum Island, do którego to miejsca w anime mam duży sentyment. A póki co nie mogę zmarnować czasu na powtarzanie całego Arcu, bo jestem i tak 200 odcinków za wami (nie mylić z "200 lat za murzynami") i wszędzie spoilerami obrywam Big Grin
Żurek

Pirat

Licznik postów: 43

Żurek, 21-05-2009, 21:42
na pewno warto... Choć osobiście jeszcze nie oglądałem^^ ale obiecałem sobie, że jak seria się skończy, zacznę znowu od początku w jakieś wakacje, powiedzmy.... Za te pare lat^^
Druga

Piracki wojownik

Licznik postów: 103

Druga, 21-05-2009, 23:40
No jasne że warto! Niektóre sceny mogę oglądać kilkadziesiąt razy a i tak rozśmieszają mnie do łez, walki dalej są tak samo wciągające i jest identyczne napięcie jak przy pierwszym oglądaniu Big Grin
A przy okazji oglądając po raz kolejny OP mogę się bardziej skupić na szczegółach, których wcześniej nie dostrzegałam, a nie na głównej akcji.
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 21-05-2009, 23:44
Mi by się osobiście nie chciało. Ja każdą książkę/anime/mangę/opowiadania przeżywam TYLKO raz Smile Delektuje się nią, a takie powtarzanie nie ma dla mnie większego sensu;D
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 22-05-2009, 01:58
qbol napisał(a):Ja każdą książkę/anime/mangę/opowiadania przeżywam TYLKO raz Smile Delektuje się nią, a takie powtarzanie nie ma dla mnie większego sensu;D
Ja czytam parę razy i jakoś zawsze się nimi delektuję Tongue

Powiem tyle, że warto oglądać więcej niż raz, jednak z pewnym odstępem czasu. Dzięki temu apetyt na Op, jak i również inne tytuły powraca, zapomina się dużo szczegółów itp
jak najbardziej warto, chyba, że seria jest denna XD
evil_akuma

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 772

evil_akuma, 22-05-2009, 02:10
Pewnei ze warto ale z odstepami Wink

Ja sam z checia obejrzal bym sobie starsze odcinki itp. Big Grin

Pozatym jak ogladasz po raz kolejny to mozesz dostrzec cos czego wczesniej nie widziales itp. :>
jayson77

Wilk morski

Licznik postów: 66

jayson77, 22-05-2009, 10:44
Warto, naprawde warto obejrzeć jeszcze raz i podyskutować z kolegami o faktach, które budziły niejasności. Jak czegoś nie jestemm pewien i mam niejesności w rozmowach to na drugi dzień debata wrze i tak dowalam faktami kolegom że mały pirat ze mnie. Mogę się pochwalić że każdą sagę oglądałem ze 4 razy, bo nieraz byłem pijany oglądając albo traciłem przytomność z niewyspania. Jeszcze brakuje mi abym znał na pamięć OP ale nic innego jak OP nie przyprawia mnie o szybsze bicie serca.
hetman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,319

hetman, 22-05-2009, 11:14
Maraton ponownego oglądania "od deski do deski" OP zabrałby mi zbyt dużo czasu. Mając możliwość 2-3 godzin dziennie na "obijanie się" ,zapoznanie się ponownie z 400-odcinkową serią zajęłoby mi pewnie rok. Za to często powracam do ulubionych odcinków/scen zwłaszcza z East Blue (Pojedynek Zoro z Mihawkiem oglądałem już setki razy) i Water 7
Caellion

Super świeżak

Licznik postów: 219

Caellion, 22-05-2009, 14:42
uważam, że można oglądać więcej niż raz.. ale w większym odstępie czasu... i jak masz dużo czasu.
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 22-05-2009, 18:37
Można obejrzeć One Piece więcej niż jeden raz, ale dopiero po kilku latach od poprzedniego obejrzenia (około 5). Nie wyobrażam sobie samego siebie marnującego tak wiele godzin na oglądanie czegoś co już znam.
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 23-05-2009, 00:07
Bl3k napisał(a):Można obejrzeć One Piece więcej niż jeden raz, ale dopiero po kilku latach od poprzedniego obejrzenia (około 5). Nie wyobrażam sobie samego siebie marnującego tak wiele godzin na oglądanie czegoś co już znam.
Czy ja wiem, aż z takim odstępem?! Nie przesadzajmy, a poza tym można przecież oglądać 1, 2 epki dziennie Wink Poza tym czasem ma sie więcej czasu to i więcej poleci.
Co do mangi to ją można w całości łykać śmiało :] Nie zajmuje tyle czasu co anime.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź