Bleach - manga dyskusja
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 10 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Sobol

Wilk morski

Licznik postów: 71

Sobol, 26-02-2008, 20:18
Od razu zaznaczam, że raczej na pewno w tym dziale pojawią sie spoilery. W FAQ jest instrukcja jak je ukryć.
Generalnie dyskutujemy od ostatnio wydanego chaptera.

Kenpachi pokazuje co umie, lecz ja mimo to chciałbym ujrzeć Yachiru w akcji XD. Noitora jest dość potężnym Espadą, aczkolwiek jego pchanie się na chama w wir walki okaże się zapewne zgubne. Zresztą Ken-chan nie lepszy.
DonB

Super świeżak

Licznik postów: 238

DonB, 26-02-2008, 21:23
Również z chęcią chciałbym zobaczyć Yachiru , jednak najbardziej cieszy mnie fakt, że Zaraki nie odwalił Shikai bądź Bankai, a zapowiadało się na to. Ale z drugiej strony jeśli Nnoitra przegra to tak trochę jakby Kenpachi chrześcijaństwo uraził bo w końcu, Arrancar ten ma niesamowity Zanpaktou "Świętą Teresę". Już wkrótce przekonamy się kto wygra.
Sobol

Wilk morski

Licznik postów: 71

Sobol, 26-02-2008, 21:34
Może Yorouichi się pojawi z odsieczą dla Ken-chana?
DonB

Super świeżak

DonB, 26-02-2008, 23:57
Całkiem możliwe dość dawno jej nie było widać, więc może wróci z jakimś ciekawym pomysłem na Nnoitrę? Big Grin
Wojcirej

Nowicjusz

Licznik postów: 18

Wojcirej, 27-02-2008, 16:23
Ta Święta Teresa to jakaś brednia...
Mnie to wynik walki nie interesuję... bardziej czekam na to, co będzie dalej Tongue
nieszczescie

Wilk morski

Licznik postów: 53

nieszczescie, 23-05-2008, 23:31
Co sądzicie o gaidenie w Bleachu? Moim zdaniem robi się coraz ciekawiej, Vaizardzi kapitanami, ich przemiany w pustych, Gin, Byakuya jako dziecko itd. Moim zdaniem te chaptery sa bardzo udane.
Szaman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,323

Szaman, 24-05-2008, 00:21
nieszczescie napisał(a):Co sądzicie o gaidenie w Bleachu? Moim zdaniem robi się coraz ciekawiej, Vaizardzi kapitanami,
Mnie to akurat nie dziwi. Skoro byli w stanie walczyć z Ichigo gdy ten się przemieniał w pustego to znaczy, że nie byli przeciętniakami.
yashu7

Nowicjusz

Licznik postów: 11

yashu7, 25-05-2008, 11:48
Co do najwoszego Bleach'a...Kensei wyglada zajebi***, ale jego vice to totalna zenada. Ta maska wyglada jak z jakiegos "domowego przedszkola"

Zalatwcie mi ubranko takie jakie ma Tessai :padam: !!

Black Z: Eeee! Uważaj na słownictwo! Gwiazdkuj słówka Wink
DonB

Super świeżak

DonB, 25-05-2008, 14:15
Różne są typy ludzi i viazardów, ale Kensei rzeczywiście wygląda niesamowicie, no poruczniczka jego może nie tak ambitnie, ale chyba narazie tylko maskę miała. Wszystko super pięknie tylko gdzie jest ojciec Ichiga i kto przerabia ich w vizardy, Urahara tak bardzo chciał tam iść bo chyba wie co się dzieje, Skoro wszyscy z tamtąd to Vizardzi, to Urahara i Tessai jak dotrą też nimi zostaną? Robi się ciekawie, szkoda że w anime zobaczymy to za bardzo długooo.
Jackie D. Flint

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 22-06-2008, 00:02
kurczę, te chaptery kończą się w wyjątkowo paskudnych momentach XD
Naprawdę mnie ciekawi, w jaki sposób Aidenowi udało się potem wkraść z powrotem w łaski, tak że mógł ponownie zostać wice kapitanem (ostatecznie przecież jako takiego go w ogóle poznajemy, gdy widzimy go w historii pierwszy raz). I jak Uraharze udało się im pomóc XD
"Mamy wielki dług wobec Kisuke... I Aidena."
Jakieś pomysły, co to może znaczyć? Przecież Aiden tylko bruździ.
Szaman

Szaman, 22-06-2008, 00:13
To już koniec odcinków specjalnych. Ostatnia strona to już czas teraźniejszy. Chodzi o to, że Kisuke ich uratował, a Aizen im wszystko odebrał. Więc pomogą Urahararze uratować miasto oraz spłacą dług Aizenowi zabijając go za to co im zrobił.

Co do tego jak Aizen został kapitanem. ponad 150 ludzi potwierdziło, że go widzieli więc nie mógł być na miejscu zbrodni i cała wina poszła na Urahare. Aizen został kapitanem bo dużo kapitanów odeszło a on posiadał ban-kai i był silny

Może lepiej czytać mangę po polsku skoro z angielskim są problemy Wink
Jackie D. Flint

Jackie D. Flint, 22-06-2008, 00:16
Kapitanem. Widawało mi się, ze był wice.
I może powinnam czytać polską wersję XD Wydawało mi sie, że radzę sobie z angielską, ale widać nie XD
Gdzieś wychodzi na bieżąco?
tomas

Nowicjusz

Licznik postów: 22

tomas, 22-06-2008, 00:17
bleach.pl sprawdz tu;]
Szaman

Szaman, 22-06-2008, 00:18
Wice kapitanem był ponieważ był dosyć silny, a Shinji Hirako mu nie ufał więc powierzył mu to stanowisko. Dzięki temu miał go bliżej siebie i mógł go lepiej pilnować.

@tomas nie spamuj xD

jeśli chodzi o polskie tłumaczenia to najlepiej bleacha tłumaczy go-bakkin fanskans
Jackie D. Flint

Jackie D. Flint, 22-06-2008, 00:44
tomas - to NIE SĄ najnowsze chaptery XD

Tony - jestem głupia, nie mogę ich znaleźć T_T
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź