One Piece: Ultimate Adventure!
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
evil_akuma

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 772

evil_akuma, 18-06-2008, 20:14
Zapewne kazdy z was slyszal juz o tej grze. Jednak co o niej myslicie ?

Jak dla mnie fabula jest troche dziwna ale no coz Smile Jak dla mnie duzym plusem jest nowy wyglad postaci, walki, masa mini gierek, oraz to ze w grze przyjdzie nam wlaczyc niemalze ze wszystkimi zlymi (i nie tylko) charakterami z anime, universalne umiejetnosci kazdej z postaci.

Jednak niestety gra wydana zostala jedynie na platforme Wii i jak narazie z tego co wiem nie zostala wydana na terenie europy Sad

Czy ktos wie czy to ma sie zmienic ? (chodzi mi o wydanie na terenie europy i ewentualnie inne konsole)

A dla tych co nie znaja link do oficjalnej strony http://onepiece.namcobandaigames.com/

Oraz zapraszam do obejrzenia filmikow na youtubie Smile
DonB

Super świeżak

Licznik postów: 238

DonB, 18-06-2008, 22:53
O Europie nic chyba nie wiadomo patrzyłem po wiki, i googlach.
Fabuła jak fabuła mogło być lepiej, ale w te wakacje wyjdzie druga gra
One Piece: Unlimited Cruise part 1, a w zimę part 2 już w part 1 jest Brook i Thousand Sunny.
Dla tej gry planuję kupić Wii jednak mam wielkie wątpliwości, czy ta gra pójdzie na Wii z Wiikeyem, albo jakiejś innej przeróbce konsoli PAL, czy trzeba jednak zakupić NTSC, ma ktoś Wii lub zna się na tym, czytałem po stronie wiicenter, ale konkretów się nie dopatrzyłem?

Edit:
Z gry-online
Data Premiery:
Europa (PAL): jeszcze nie ogłoszona
Polska: obecnie brak planów wydania

Więc PAL raczej wyjdzie ale w 4 kwartale tego roku lub 1,2 kwartale 2009 w optymistycznej wersji
Jutsu

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 518

Jutsu, 19-06-2008, 03:43
Z tego co się orientuję to pierwsza część jest normalnie dostępna bo Pal wyszło. Co do tej drugiej części.. niestety według listy kopatybilności One Piece Unlimited Adventure i Bleach były czerwone oznacza to że na Palu nie pójdzie (bo z wii keyem chodzą wszystkie pozycje na zielono i tyle) jest duże prawdopodobieństwo że druga częśc też jak jej poprzedniczka będzie czerwona (liste gdzieś zapodziałem ale może ktoś znajdzie) więc tylko konsola NTSC odczyta pozostaje czekać coś koło roku na wersje Pal gry. a dla niecierpliwych rozwiązanie : kupić jak ja konsole NTSC

[ Dodano: 2008-06-19, 03:39 ]
nalazłem tą liste http://wiki.gbatemp.net/wiki/index.php/ ... _List:_PAL
DonB

Super świeżak

DonB, 19-06-2008, 08:28
NA Wii mamy
OP Unlimited Adventure (wyszła dość dawno, ale pala nie ma, a jak jest to może jakąś stroną poprzeć)
OP Unlimited Cruise part 1 (wychodzi w wakacje)
OP Unlimited Cruise part 2 (wychodzi w wakacje)

a co się tyczy bleacha
Data Premiery:
Europa (PAL): 29 lutego 2008
Polska: obecnie brak planów wydania
USA (NTSC): 09 października 2007

było opóźnienie o pół roku z palem, a One Piece będzie czekać dłużej bo jest mniej znane
Jutsu

Kapitan z nowego świata

Jutsu, 19-06-2008, 11:00
Dobra nie znalazłem wiem że coś wyszło 22 lutego 2008 ale czy to Pal to Bóg wie bo tylko po angolu jest a wersja ntsc USA była dużo wcześniej wiec co to niby jest?? ale to nie ważne bo i tak wszyscy czekają na część 2 która to powinna wyjść w wakacje. A na początek patcha na Pal nie będzie raczej....
Komimasa

Pierwszy oficer

Licznik postów: 993

Komimasa, 19-06-2008, 11:13
DonB ja ci powiem że sprawa jest trudna. Zamówiłem z bratem Bleacha(co ja poradzę, że wtedy jeszcze nie myślałem o OP) z Japonii i przyszedł mi, ale nie poszedł na konsolce co kupiłem, wpadłem w deprechę. Trza było sprzeda ć ta co miałem i kupić z Japonii, tyle że to trwa trochę czasu i jeszcze jak DHL przejmie tak jak mi ,to przedłuży się to o miecha i płacić jeszcze 200zl. Na takiej konsolce gra już pójdzie ale trza jeszcze zainwestować w przetwornik napięcia i zmienić wtyczkę bo w Japonii są inne gniazdka.. Trochę było z tym problemów. Teraz już ładnie chodzi , no na tyle ile może mam słaby TV ale można podpiąć do monitora to jest lepiej tyle, że to kolejny wydatek..
Zanim gra wyjdzie upłynie sporo czasu o ile w ogóle przekroczy granice Japonii to rzadko się zdarza albo po bardzo długim czasie. My zainwestowaliśmy w Wii ale nie żałujemy bo jest masa fajnych gier japońskich, a po przeróbce pale też chodzą i to ładniej. Teraz pozostaje tylko czekać na kolejną wersję tej gry OP.
DonB

Super świeżak

DonB, 19-06-2008, 11:21
Wersja angielskia to nadal NTSC bo to nadal USA
Japonia NTSC-J potem jest w USA NTSC-U i dopiero w Europie PAL

Komi za ile zakupiłeś tą konsolę w japonii i czy konsola NTSC działa dobrze na "naszych telewizorach"?
Jutsu

Kapitan z nowego świata

Jutsu, 19-06-2008, 13:17
Ech wii działa normalnie tyle że musi być lepszy tv 6o Hz a nasz ma 50 Hz(no tą nazwe mogłem pomylić) stąd problemy . konsola jakieś 1200zł bo cło!!!!! jebane :zly: (trudno musiałem przeklnąć) plus jeszcze przełącznik napięcia 100zł (choć można też na wtyczke za 7zł ale gwarant jest na tym droższym tzn nie spieprzy się) plus jeszcze konwerter obrazu ale to dlatego bo tv za słabe 70zł w morde coś jeszcze? chyba nie koniec off;a a forget jeszcze przeróbka chyba 200zł ale myślę że ceny to się teraz zmieniły.

ale żeby nie wkrótce będzie recenzja pierwszej cześci bo komi widzi potrzebę. gra ogółem raczej dla fanów czyli nas Wink
zna ktoś dokładną datę tego crusade?
Komimasa

Pierwszy oficer

Komimasa, 19-06-2008, 14:14
No i ci Yutsu odpisał. Ah czego to się nie robi by pograć w niektóre gry.. Śmieszne, że było kupowane nie dla gry OP choć liczyliśmy się z możliwością iż gry będą się ukazywać i to będzie dobra inwestycja cóż nie myliliśmy się. Najgorsze to czas realizacji i cholerne cło zwiększające cenę.

No tak jak już wypaplał mam zamiar w ten weekend zrobić wam recenzyjkę tej gry Wink Nie bójta żaby, nie będzie tak szczegółowa jak te wcześniejsze. Przygodówka ma to do siebie, że najfajniejsze jest odkrywanie jej sekretów i poznawania świata więc nie będę psuł smaczku, i nie opisze dokładnie świata, zdjęcia później dodam Smile

Ale samą konsolkę się mieć opłaca dużo fajnych gier(Mario Galaxy, Zelda) no i dużo z anime jak choćby Naruto GNT 2 recenzja chyba w lipcu na stronie, która z nami współpracuje Wink
DonB

Super świeżak

DonB, 19-06-2008, 19:05
Wielkie dzięki Jutsu za cennik tera już wiem ile trzeba uzbierać. A do Pal'a wracając znalazłem na zagranicznej stronie

Cytat:And redone my One Piece Unlimited Adventure NTSC-U => PAL patch also with Wii VMC 2.2 :

http://www.megaupload.com/fr/?d=00OPMTBW

Cytat:I przerobiłem mój One Piece Unlimited Adventure NTSC-U => PAL patch również z Wii VMC 2.2 :

http://www.megaupload.com/fr/?d=00OPMTBW

Może komuś się przyda.
lerozig

Nowicjusz

Licznik postów: 13

lerozig, 13-02-2009, 00:02
To moj pierwszy post na forum wiec Witam wszystkich Wink i odrazu sory za odkopywanie tematu ...

Mam taki problem w tej grze ,Zacialem sie prawie na samym poczatku ,a wiec zdobylem(?) juz dwie kule odblokowaly mi przejscia i wyszedlem na sam poczatek gry ,czyli zrobilem takie kolko ;p I tu problem bo niewiem co dalej ;/ Prosze o pomoc ludzi ktorzy chociaz troche sa zapoznani z ta pozycja ,bo nie trzebabylo duzo przejsc zeby wiedziec gdzie jestem ;]

P.S nie znalazlem zadnych solucji ,wiec zwrocilem sie o pomoc na tej stronie Smile
Komimasa

Pierwszy oficer

Komimasa, 13-02-2009, 00:49
Już nie czaje to jest ta wersja z brook czy nie? Bo szczere to nie wiem gdzie tam można stanąć. Otworzyłeś ten kamień pierwszy, tak widowiskowo dostaje od Lionka^^ Jak nie to musisz zebrać odpowiednie przedmioty, jeden z nich chyba jest w beczce na wodzie po prawej stronie od Sunny.
Jutsu

Kapitan z nowego świata

Jutsu, 13-02-2009, 00:50
yyy yy gdzie to było. chlopok to masz namysli junglę? ilu bosów pokonałeś i gdzie.
lerozig

Nowicjusz

Licznik postów: 13

lerozig, 13-02-2009, 13:01
To jest wersja bez brooka ,czyli chyba ta najstarsza Big Grin ,tak jak mowilem wyszedlem na poczatek ,czyli do mojego Obozowiska ,bosow jeszcze zadnych nie mialem ,wszedzie drogi sa zablokowane przez "naciety kamien" takjaby zora mi brakowalo Tongue no wlasnnie dla podpowiedzi moge dodac ze mam 4 postacie odblokowane luffy ,ussop ,,nami i chopper ,juz moze kojarzycie ?Big Grin

P.S mysle ze rozwiazanie nie powinno byc trudne ,bo w moim przypadku ,jaka by to gra nie byla ,zawsze mam problemy na p[oczatku "Tongue
Jutsu

Kapitan z nowego świata

Jutsu, 13-02-2009, 14:33
Jeśli ja teraz kogoś obraże to bardzo przepraszam/
Lerozig masz dwa wyjścia. Zrobić samemu bo to proste jak drut (co innego most naczym i ja się wyłozyłem hehe)
No albo czekać ażbede maił sprzęt i grę i sprawdzę co to za duperel bo to z pewnością duperel nieziemski.
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź