Piracki oficer
Licznik postów: 661
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,120
. Kreska nie zachwyca ale nie o to tu chodzi
. Humor świetny a co lepsze odwołuje się jak najbardziej do historii
. Włochy rządziXD. Moja ulubiona postać
. Ale i tak najbardziej lubię stosunki Polsko Litewskie
. No i dobrze, że autor zna historię
. Jednak jakoś nie mogę uwierzyć, że Rosjanie skakali z samolotów bez spadochronów bo myśleli, że upadek na śnieg będzie miękkiXD.
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,499
Piracki oficer
Vampircia napisał(a):Osobiście uważam, że najlepiej skonstruowaną postacią jest Rosja i ją najbardziej lubię.Ja też lubię Iwana! Chociaż, niestesty, robią czasami z niego psychopatę (nie bez powodu) ma on w sobie coś, co mnie fascynuje.
Piracki oficer
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,499
Piracki oficer
Vampircia napisał(a):Jak się będziesz tak na każdym kroku narzucać ze swoim fanfikiem, to możesz być pewna, że nie przeczytam. Denerwuje mnie taka upierdliwa autoreklama.Sorry, po prostu pisałam go bardzo długo i jestem wściekła, że nikt tego nie ruszył. (zwłąszcza że mam pomysł na jeszcze jednego ffa z Hetalią) Cierpliwie poczekam.
Vampircia napisał(a):A wracając do tematu, czy manga jest skończona i ile tego jest?Ona ciągle trwa. Ciagle jest rysowana, wydawana i tłumaczona. Nawiasem mówiąc te skanlacje, które są dostępnie na tej stronie to tylko mała garść tego, co można znaleźć przeważnie po japońsku. Prawdobpodobnie czeka nas jeszcze mur berlinski (Prusy - wschód, Niemcy - zachód) i dzieje dziadka Rzymu i Germanii.
Piracki wojownik
Licznik postów: 115
RedHatMeg napisał(a):Mnie podoba się szczególnie to, że Niemcy nie jest nazistą. Nosi mundur SS, ale nie zachowuje się nijak jak nazista.
Piracki oficer
qbol napisał(a):A ja zadam inne pytanie. Gdzie mo??na te anime zobaczyÄ na necie?luknij 7 post??w w g??rÄ. Na youtubie.
Yuriko napisał(a):Wiem mo??e jestem przewra??liwiona, to wko?cu ma byÄ komedia tak? Komedia, kt??ra bije yaoizmem (shonen-ai?) po oczach, jeszcze sie dziwie, ??e faceci to oglÄ dajÄ .No bo to nie sÄ ludzie, tylko spersonifikowane kraje. To co innego.
Piracki oficer
Król piratów
Licznik postów: 3,505
RedHatMeg napisał(a):Wiesz, ja z tej mangi dowiedziałam sie, że było coś takiego jak Święte Cesarstwo RzymskieNo to nie uważałaś na historii za bardzo
Pełna nazwa to "Święte Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego". Powstało z rozpadu Imperium Franków. Powinnaś sobie skojarzyć je ze słynnym Karolem Wielkim, który jest również bohaterem "Pieśni o Rolandzie" 
nawet zatrzymując i studiując je sobie powoli