Angel Sanctuary
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Anarchy Maniek

Piracki wojownik

Licznik postów: 114

Anarchy Maniek, 18-07-2009, 14:07
[Obrazek: okangelsanctuary01dn7.jpg]

[Obrazek: 18f072ca4e7e8d84m.jpg][Obrazek: 6730b68fca168fd1m.jpg][Obrazek: a4df4208b561b5dem.jpg][Obrazek: c546a8b7126260f4m.jpg]
[Obrazek: 51f96d3ed8e9c1f2m.jpg][Obrazek: 849ddb43a9931961m.jpg][Obrazek: b612ab7dfc4784b6m.jpg][Obrazek: 1bd3ffab5b3505d5m.jpg]

Angel Sanctuary opowiada jak sama nazwa wskazuje o losach aniołów bynajmniej nie tak czystych jak wielu ludzi uważa. Główną postacią jest Setsuna Mudo człowiek w którym została zapieczętowana dusza Alexiel organicznego anioła o trzech skrzydłach, podczas wielkiej wojny w niebie zbuntował się przeciwko Bogu stając po stronie demonów przez co została skazana na wieczne męki w świecie ludzi jej kolejne wcielenia miały ginąć w okrutny sposób niszczone pod względem fizycznym jak i psychicznym.

Obecnie jej nowe ja tzn Sestsuna Mudo darzy głęboką miłością swoją rodzoną siostrę bliźniaczkę Sarę przez co jego cierpienie staje się nie do zniesienia w tym samym czasie jeden z najwyższych aniołów umiłowany przez samego Boga Nieorganiczny anioł Rociel zostaje wskrzeszony przez swojego najwierniejszego sługę. Rociel owładnięty obsesją na punkcie swojej siostry zaczyna dążyć do całkowitego zniszczenia Alexiel.

I jak ciekawie się zaczyna co nie? ^ ^

Polskie wydanie jest dostępne na JPF. Orientacyjna cena wynosi 29.90 za tomik.
Nic dziwnego zwłaszcza że objętość jednego tomiku jest całkiem spora. Na dzień dzisiejszy zostało wydane osiem tomików jak ktoś się skusi z JPF'u dostanie bajeranckie pocztówki to każdy prawdziwy otaku posiadać wręcz musi xD Po za tym do kupienia w empiku matrasie itp ^^

Haha i jak wam się podoba temacik napewno już ktoś czytał no dalej zachwalać ^^
Jolly

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,506

Jolly, 18-07-2009, 14:21
Przeczytałam całą mangę i muszę przyznać, że mi się bardzo podobała. Jednak uważam, że niektóre rzeczy były przesadzone,
Spoiler

na przykład jak się okazało, że Sara jest inkarnacją Jibriel.

Podobał mi się natomiast motyw z JHWH.
Z aniołów bardzo lubię archaniołów, poza Jibriel/Garbiel. Bardzo udane postaci. Jakoś Rociel i Alexiel nie przypadli mi do gustu. Z upadłych aniołów to oczywiście lubię Belial i Lucifiela.

Przymierzam się, żeby sobie przeczytać jeszcze raz Big Grin
Anarchy Maniek

Piracki wojownik

Licznik postów: 114

Anarchy Maniek, 18-07-2009, 14:31
Jeśli chodzi o wątek Sary i Setki to cieszyłbym się bardzo gdyby o nich żadnego słowa nie było Tongue
A sama manga by opowiadała o losach Kiry i pewnego Szalonego Kapelusznika ^^

Z postaci to lubiłem najbardziej hmm Beliala (^^), Astarotha/Astarthe i oczywiście Lucusia Big Grin

Z anielskiej świty na 1 miejscu Sevi, Micheal, Rafcio to moja św trójca xD
Z postaci ludzi to tylko Kato-wicek ^^
Gento

Piracki wojownik

Licznik postów: 135

Gento, 17-07-2010, 18:53
Może niektórzy za nim nie przepadają ale ja tak XD.Mam na myśli Raziela. Od razu napiszę że autorce AS wspaniale wychodzą postacie jak i reszta ale ja wyróżniam tylko je. Dlatego też uważam że Raziel to prawdziwy anioł, który jednak czymś się wyróżnia. Smuci mnie to, że zawsze i wszędzie chce komuś pomóc ale sprowadza przez to tylko śmierć. a jego wygląd... cóż gdy ja na niego patrzę, od razu widzę w nim spokój, życzliwość, dobro, i może trochę lęku .
Spoiler

Jego przeszłość tym bardziej mnie zasmuciła, przecież był mały a wyrządzili mu taką krzywdę

A Kira jest świetny! Big Grin Uwielbiam to jego lekceważenie wszystkiego XD.
Achh, i był jeszcze Voice. Nie oglądałam anime ale jeżeli bym trzasnęła spoiler to sorry ale nie oglądałam tych 3 odcinków. Ale bardzo przykro mi było gdy zginął, i to dwukrotnie Sad .
Ale manga rządzi! Wink Jest prześliczna, ale jeszcze do tej pory nie przyzwyczaiłam się do Sary i Setsuny... i Rociela Big Grin.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź