Kreskówki
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Szczery

Imperator

Licznik postów: 1,822

Szczery, 26-07-2009, 05:34
Jak w temacie - temat, w których można prowadzić ogólne dyskusje o kreskówkach. Każdemu się zdarzało, albo i zdarzy obejrzeć jakąś, więc jeśli macie ochotę trochę powspominać, bądź też pgadać o nowszych seriach - śmiało.

Ja w wieku dziecięcym byłem dość wybredny, jeśli chodziło o kreskówki - abstrahując jednak od wieczorynek, które wchłaniałem zawsze. Bajki z serii Toma i Jerry'ego mnie zawsze nudziły, nie lubiłem też takich dośc mocno zakręconych kreskówek jak Maska, Krowa i Kurczak, Atomówki, Głupi i Głupszy, Chojrak itd - czyli ogólnie tego, co na ogół prezentowała telewizja komercjalna. Lista kreskówek nie pochodzących z Japonii, a które mi się podobały, nie będzie chyba długa:

- Scooby-doo (dziś wprost nienawidzę tego szajsu)
- Świat Według Ludwiczka (ciągle lubię Big Grin)
- Dzieciaki z klasy 402
- Przygody Jackiego Chana
- Xiaolin Showdown (pierwsza seria)
- Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster
- Kreskówki wytwórni Hanny-Barbery (aczkolwiek nie wszystkie)

I chyba tyle. Z wiekiem kreskówkowy gust zszedł w trochę inną, doroślejszą stronę (Simpsonowie, Futurama, Family Guy, South Park, 1000 Złych Uczynków). Ale, przyznam się bez bicia, jeśli ktoś mi poleci jakąś kreskówkę, to wciąż jestem w stanie się zainteresować czymś z komercyjnych stacji dziecięcych (jak to na dniach się z Total Drama Island stało, za sprawą tutejszego forumowicza ;p)
yuck^^

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 530

yuck^^, 26-07-2009, 10:45
Ja uważam, że z czasem kreskówki robią się coraz mniej interesujące... Prawie wszędzie walczą... Gdzie się podziały takie legendy jak "Kaczor Donald", "Tom&Jerry", "Jetsonowie", "Myszka Miki", "Flintstonowie" oraz te z królikiem Bugs'em? Większość przestała być emitowana, bo zostały zastąpione jakimiś dennymi bajkami o potworach... Szkoda gadać...
Jolly

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,506

Jolly, 26-07-2009, 12:15
Szczery napisał(a):telewizja komercjalna
wydaje mnie się, że coś tu nie tak jest O.o

Ja uwielbiałam Toma i Jerry'ego :D oglądałam też Flinsonów, Looney Tunes, Animaniaków, Animki... długo by wymieniać ^^ Uwielbiam Strusia Pędziwiatra i Kojota Wilusia. Czasem jeszcze oglądam ^^ Raz na czas jak brat ogląda coś to też spojrzę. Najczęściej to Johny Bravo. Nawet śmieszne. Do tego Scooby, Caspery Przyjazne Duszki i inne Flinstony.
Do wspomnianych wcześniej Atomówek się przekonać nie potrafiłam. O, i jeszcze Dextera lubiłam :D
Blade

Piracki oficer

Licznik postów: 615

Blade, 26-07-2009, 13:08
Najlepsze były praktycznie wszystkie, które były dawniej ;P
Gadżet ;D, Walter Melon ^^", Flinstonowie, Jetsonowie, Scooby, Animki, Duck Dogers, Przygody Jackie Chana, Dexter, Maska i cała reszta, której nie pamiętam ;]

Chojrak - nie mogłem tego wycierpieć XD to był największy ŻAL jaki leciał ;D
Tom and Jerry - czasem coś było ale na ogól nuuuda ;P
Atomówki - e... nie... xF
[Obrazek: fUUjweQ.png]
Jolly

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,506

Jolly, 26-07-2009, 13:12
Blade napisał(a):Chojrak - nie mogłem tego wycierpieć XD to był największy ŻAL jaki leciał ;D
Nie znam tego. Albo nie kojarzę. Mógłby ktoś przybliżyć?

A co do Maski. Oglądałam nałogowo :D Pokręcony był ^^
Gaskal

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 766

Gaskal, 26-07-2009, 13:51
Moje ulubione kreskówki to:
- Johnny Bravo
- Flinstonowie
- Atomówki (właściwie tylko postać burmistrza Big Grin)
- Jetsonowie
- Maska
- Świat według ludwiczka- tak to było coś Wink
- Królik Baks- "Co jest doktorku Smile"
- Kaczor Duffy
Później już tylko South Park i Przerysowani Smile
I jeszcze bardzo lubiłem Batmana, ale nie wiem czy można zaliczyć ten tytuł do kreskówek Tongue
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 26-07-2009, 18:04
Kreskówki są spoko ^^ Jak byłem mniejszy to dosyć sporo oglądałem, zwłaszcza te klasyki z Hanna-Barbera i Warner Bros. Teraz to już mniej, chyba, że jakaś bardzo mi się spodoba, np. taka "Wyspa Totalnej Porażki" albo "Szóstka w Pracy". One są tak pięknie absurdalne i głupi, że aż śmieszne, jak dla mnie dobre parodie Big Grin

PS miałem dłuższy post napisany, ale głupi hotelowy komp mi go usunął :/
Szczery

Imperator

Szczery, 26-07-2009, 22:36
Kowal napisał(a):Teraz to już mniej, chyba, że jakaś bardzo mi się spodoba, np. taka "Wyspa Totalnej Porażki"

A weź! W dwa dni obejrzałem 17 odcinków i mi się przez obie noce śniło, chwilami w połączeniu z OP =='
Generalnie w kreskówce tej jest za dużo Owena
Spoiler

Wiedziałem, że dojdzie daleko, żeby twórcom nie zabrakło pretekstu do żartów z pierdzenia, jednakże naprawdę się dziwię, że wygrał, przynajmniej jedną z wersji

, rzygania, za mało rzeczywiście śmiesznych dialogów. Ale coś w tym wciągnęło, pewnie przez to że w udany sposób parodiuje wątki reality-show.
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 27-07-2009, 02:18
Szczery napisał(a):Ale coś w tym wciągnęło, pewnie przez to że w udany sposób parodiuje wątki reality-show.

Właśnie to mi się najbardziej podobało, z tym Owenem to faktycznie można potem odnieść takie wrażenie, ale pierdzenie to zawsze klasyk xD Prowadzący też jest spoko, to jego kłamałem, jak powróciło kilku uczestników xD
Szczery

Imperator

Szczery, 27-07-2009, 03:46
Kowal napisał(a):Prowadzący też jest spoko, to jego kłamałem, jak powróciło kilku uczestników xD

No, też mnie to rozwaliło xD I to zakłopotanie wręcz cieknące z głośników "Naprawdę tak mówiłem?"
Ale i tak najlepszy odcinek jaki dotąd widziałem (A widziałem 20) to chyba ten horrorowy ;D Nie wiem jak w polskiej wersji, ale w oryginale psycho miał świetny głos ;D
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 30-07-2009, 19:03
Swojego czasu to oglądałem wszytko co było na Fox kids i Cartoon Network Smile

Najbardziej lubiłem :

-X-man
-X-man ewolucja
-Samuraj Jack
-Liga sprawiedliwych
-Batman przyszłości
-Xiaolin Showdown

I wile innych Smile
Shiroi

Licznik postów: N/A

Shiroi, 14-08-2009, 23:36
Papillon, o tak x-man ewolucja było fajne, do tej pory nie wiem jak się skończyło, bo zawsze po tym gościu od apokalipsy puszczali od nowa :/
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 14-08-2009, 23:52
Shiroi napisał(a):Papillon, o tak x-man ewolucja było fajne, do tej pory nie wiem jak się skończyło, bo zawsze po tym gościu od apokalipsy puszczali od nowa :/
Oglądnij na necie. Ktoś napisy zrobił do brakujących odcinków Wink Ja wiem jak sie skończyło :] Masz tutaj: http://www.kreskoweczki.pl/x-men-ewolucja/
lub
http://www.kreskowki.fani.pl/vid/x-men-ewolucja/601

[ Dodano: 2009-08-14, 23:08 ]
Ja generalnie do tej pory chętnie oglądam kreskówki. Nie obchodzi mnie zdanie innych typu np. to dla dzieci, ty już dorosły jesteś, za duży na bajki itp. Mam to gdzieś Tongue
Z kreskówek, które aktualnie lecą to lubię:
- Brenda i pan Whiskers - uwielbiam tą kreskówkę, ma zajebisty humor moim zdaniem. Dla każdego małego, czy dużego.
- Fineasz i Ferb - tą kreskówkę lubię tylko i wyłącznie za motywy z agentem dziobakiem i dr Dunderkiem ;P Z niego mam najwięcej śmiechu, ten hymn jego państwa mnie powalił XD
- Total Drama Island - jak paru z was, również uwielbiam tą kreskówkę. Niezłe motywy, humor też niezły, czasem przeginali z tym zyganiem, ale to nic XD

Z nie-puszczanych już lub rzadko:
- Świat według Ludwiczka - klasyk nad klasykami, ale zajebisty i kropka. Humor i do tego przesłania.
- Braceface - albo jak kto woli Aparatka, seria opowiadająca o życiu nastolatków. Bardzo cenię tą serię, dużo było przy niej śmiechu i moim zdaniem dużo w niej prawdy :]
- Liga Sprawiedliwych i Liga Sprawiedliwych bez granic - uwielbiam obie serie. Nie mają głębszego sensu jak to się niektórzy doszukują, ale fajnie wymyślone postaci, fajne motywy, moce.
- X-men Ewolucja - również uwielbiana przeze mnie seria. W porównaniu z X-menami, lecącymi na Jetixie(Fox Kids) są o niebo lepsi. Ci "oryginalni" nie podobali mi sie. Seria była strasznie chaotyczna i zagmatwana, postaci też mi sie nie podobały. Ich rozwój "osobowościowy" był przedstawiony po macoszemu w porównaniu z serią X-men Ewolucja.
- Samuraj Jack - nieźle zrobiona kreskówka, szkoda, ze nie widziałem całej. W Polsce zawsze nie puszczają wszystkiego Tongue Szkot przyjaciel Jacka rządzi XD
- Xiaolin Showdown - kreskówkę lubiłem i lubić będę. Fajne walki i moce( nie wszystkie).

Klasyków takich jak Tom&Jerry, Kaczor Donald, Myszka Miki itp. Scooby-doo nie trawie po prostu. Nie lubię tego typu humoru.
Shiroi

Licznik postów: N/A

Shiroi, 15-08-2009, 21:12
BlackKuma, dzięki
Szczery, obejrzałem XD ŻAL NAD ŻALE XDDD
Zróbcie liste takich najbardziej żałowych kreskówek Big Grin
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 15-08-2009, 22:47
Spider-man podchodzi pod kreskówki? Może jestem dziecinny, ale na Jetix głos pajęczaka podobał mi się dużo bardziej niż aktora w filmie.
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź