Karcianka One Piece'a
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
DonB

Super świeżak

Licznik postów: 238

DonB, 27-02-2008, 00:16
A więc patrząc sobie w allegro znalazłem http://allegro.pl/item314215722_one_pie ... lsce_.html
I w związku z tym mam pytanie czy to są napewno oryginalne karty i czy ktoś ma takie widział lub zna jakąś stronę z grą karcianą One Piece?
PycoslaW

Nowicjusz

Licznik postów: 19

PycoslaW, 29-02-2008, 10:15
Nie słyszałem o czymś takim jak karcianka One Piece, ale zdjęcia kart i box'a wyglądaja całkiem profesjonalnie, aczkolwiek zastanawia mnie brak jakiejkolwiek wiedzy tematycznej (którą powinien posiadać jeżeli sprzedaje rzeczy związane nomen omen z tematem) u sprzedającego: "KULTOWĄ kreskówkę [u]stworzoną przez Shonen Jump, a znaną z Cartoon Network[/u]", jak również błąd w imieniu głównego bohatera, (tzn. na środkowej karcie na zdjęciu zamiast LUFFY jest RUFFY) choć to może wynikac z rodzaju tłumaczenia, jak np. w Kanadzie zamiast ZORO mamy ZOLO. Jak dla mnie niewiadoma i czekam na opinie innych bo sam byłbym zainteresowany zakupem takowej karcianki.
Sobol

Wilk morski

Licznik postów: 71

Sobol, 29-02-2008, 19:31
w japońskim R=L
Zresztą niektóre kultury mają problem z wymawianiem.

Z kim byś grał?
Czy tylko zajęcie kolekcjonerskie?
PycoslaW

Nowicjusz

Licznik postów: 19

PycoslaW, 01-03-2008, 09:26
Zagrałbym sobie, jeszcze nie wiem z kim ale na pewno ktoś by się znalazł. Lubie karcianki a klimat OP przypadł mi do gustu, więc połączenie dwóch powyższych wydaje mi sie warte uwagi.
DonB

Super świeżak

Licznik postów: 238

DonB, 01-03-2008, 13:07
Również lubię karcianki i być może zakupię karty, jednak nie mam za bardzo z kim grać.
Czytałem , że w tej karciance są trzy typy kart: Piraci, Specjalne Umiejętności i Ohydne Podstępy. Talia ma natomiast składać się z 32 kart. A niżej zamieszczam zdjęcia kilku kart, maty do gry i counter'ów.
[Obrazek: pic89525_md.jpg]
[Obrazek: pic89524_md.jpg]
[Obrazek: pic89522_md.jpg]
blackmalder

Piracki oficer

Licznik postów: 655

blackmalder, 08-03-2008, 12:41
ciekawe , myślałem o jakimś zestawie kolekcjonerskim Smile a nawet otworzyć sklep na allegro one piece Smile można by było również na stronie zrobić taki sklepik z bajerami op.
komimasa

Licznik postów: N/A

komimasa, 11-03-2008, 23:13
Karty wyglądają zupełnie jakbym je wyjął z mojej kolekcji z gry "one piece grand battle adventure" tam jako dodatek za pokonanych przeciwników zbierałem karty i właśnie tak wyglądały, możliwe więc że to są orginalne karty tyle że jest ich naprawdę dużo koło 200 albo i lepiej..Fajna sprawa mieć takie karty też bym kupił
Tsuiki: konkurencja ci się rozwija DOnB Wink
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 22-03-2008, 16:52
Ciekawe czemu pisze Creek a nie Krieg albo Barry a nie Bellamy oO Ale ogólnie to ładnie wyglądają
Sobol

Wilk morski

Licznik postów: 71

Sobol, 24-03-2008, 20:43
w japońcu L=R, a do tego ułatwienia dla anglików, bo czytać nie umieją ;w
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź