One Piece - Rozdział 976
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Dejo

Gorosei

Licznik postów: 4,614

Dejo, 02-04-2020, 02:48
W tym temacie dyskutujemy o najnowszym rozdziale One Piece. 

Wersja Polska:

Wersja Angielska:

Oficjalna Wersja Angielska:

Zabrania się rozpoczynania dyskusji przed ukazaniem się skanlacji bieżącego rozdziału.

Zabrania się dyskusji o spoilerach z najnowszego rozdziału One Piece. Uprasza się aby w tym celu korzystać z bliźniaczego tematu o spoilerach o nadchodzącym rozdziale.

Zabrania się pisania komentarzy typu:

"Dlaczego jeszcze nie ma rozdziału?"
"Kiedy pojawi się nowy rozdział?"
"Czy One Piece ma przerwę w tym tygodniu?"
"Dlaczego One Piece ma znowu przerwę?"

Aby uzyskać informacje na temat ewentualnych przerw w wydawaniu One Piece, zapraszamy do odwiedzenia tematu:
Przerwy w wydawaniu One Piece

Zabrania się używania jakichkolwiek grafik uchodzących za ciężkie spoilery, zdradzające kluczowe wydarzenia fabularne, miejsca, bądź wygląd nowych postaci w Awatarach i Sygnaturach, do czasu ukazania się owych wydarzeń, miejsc, bądź postaci w Anime. Dopuszcza się używania grafik ukazujących wizerunek postaci które pojawiły się w Anime, a zmianie uległ ich wizerunek. Uprasza się aby odczekać co najmniej 24 godziny przed użyciem grafiki z nowego rozdziału w Awatarze lub Sygnaturze, jako że nie wszyscy mają okazję przeczytać nowy rozdział zaraz po jego wyjściu.
 [Obrazek: v19QS9s.gif]
Spoiler

[Obrazek: FPZJ5OUUcAIsrmt?format=jpg&name=large]

ARRRGH

Sogeking 2024

Licznik postów: 3,673

Taker

Porucznik

Licznik postów: 248

Taker, 03-04-2020, 11:25
W sumie to nie ma za bardzo o czym pisać. Kanjuro porywa Momo i ujawnia swoje prawdziwe skille. Beka, że Luffy w G4 by go dościgł i spokojnie obił xD Podobnie jak Zoro strzelając laserami z miecza xD  Dobrze, że Oda pamiętał o strachu Momo związanego z wysokością czy tam bardziej lataniem. Usopp pierwszy raz podczas Wano próbował być użyteczny i nie wyszło xD Mam nadzieje, że Goda bez powodu nie dawał mu tak mało czasu antenowego. 

Kid i Law robią za komentatorów wszystkiego dookoła. Wreszcie super bronie z Wano dostały szanse się popisać, ale nie na długo xD Cieszy powrót Jinbe, ale nadal nie rozumiem czemu nie był na kolorowych okładach z resztą załogi. W końcu sam Oda w wywiadzie mówił, że zaszła zmiana w jego wyglądzie dlatego nie chce go rysować z resztą na razie. 

Tego by było na tyle okej rozdział bez szaleństw. Brakuje tylko Neko, ale pewnie on wbije w następnym rozdziale 6/10

PS. Warto zaznaczyć obecność Carrot na przed ostatnim panelu to nie może być przypadek :v
Beetlejuice

Kapitan z paradise

Licznik postów: 327

Beetlejuice, 03-04-2020, 11:36
Jinbe to jedna z najbardziej pozytywnych postaci w One Piece dobrze ze jego niebieski tyłek nie ucierpiał i w końcu powrócił jako oficjalny członek Straw Hat Pirates tylko żeby znowu zaraz nie było z nim jakiś dramatów że znowu gdzieś zniknie XD. Plus ciekawe czy wrócił sam czy z ekipą Ryboludzi.
ARRRGH

Sogeking 2024

Licznik postów: 3,673

ARRRGH, 03-04-2020, 12:48
(03-04-2020, 11:25)Taker napisał(a): Kanjuro porywa Momo i ujawnia swoje prawdziwe skille. Beka, że Luffy w G4 by go dościgł i spokojnie obił xD Podobnie jak Zoro strzelając laserami z miecza xD  Dobrze, że Oda pamiętał o strachu Momo związanego z wysokością czy tam bardziej lataniem. Usopp pierwszy raz podczas Wano próbował być użyteczny i nie wyszło xD

W sumie też miałem takie odczucie - było tam aż nadto postaci, aby sklepać, więc trochę ta cała ucieczka zrobiona na siłę, wbrew szansom. Tak na prawdę oprócz Kawamatsu, nikt nie spróbował go zatrzymać. Zresztą też dziwne, że podczas samego starcia, Kawamatsu nie powstrzymał pędzlarza gdy ten wsiadał na ptaka i miał jedną rękę zajętą Momo. Nawet ignorując ten fakt, Law mógł bez żadnych problemów użyć room i sprowadzić Momo. Także ucieczka Kanjuro wyszła trochę źle.

Inna sprawa, że większość sobie lajtowo podeszła i tutaj też jest dla mnie trochę niezrozumiałe. Skoro Kanjuro ma misje, aby zabić Momo i Hiyori, to czemu tego po prostu nie zrobi? Jeśli ma rozkaz, by młodego dowieźć Orochiemu czy Kaido, to mimo wszystko, jaką wszyscy mają pewność, że go w każdej chwili nie zabije? Dlatego też trochę spokój Luffy'ego tutaj jest nie na miejscu.

A wbita Jinbe wyszła bardzo fajnie i dobrze go znowu widzieć.
MugiwaraMichal

Piracki wojownik

Licznik postów: 155

MugiwaraMichal, 03-04-2020, 12:52
Jinbe przekozackie wejście totalnie w stylu OP i mały monolog zdecydowanie na plus, reakcje Kida i Law pokazują wyraźnie, że mamy sojusz, ale wciąż są rywalami o tytuł króla piratów.
Oczywiście potwierdza się, że Kanjuro rysuje znakomicie. Za to znów głupota sojuszu - pozwalają uciec mu, żeby ostrzegł wroga, a bez problemu byłby do zdjęcia przez niejednego z Sojuszu (albo niewidzialny Sanji mógłby za nim lecieć).
Ale tak wiem to wstęp do tego żeby Momo mógł zyskać moc i odegrać znaczącą rolę. Coraz bliżej mi do tej teorii: https://www.youtube.com/watch?v=5VCC939m5n0
albo jakiejś wariacji na jej temat
Taker

Porucznik

Licznik postów: 248

Taker, 03-04-2020, 13:38
W sumie zapomniałem dopisać, że beka z Kanjuro XD Deklaruje zabicie Hiyori, a nikt nie wie po za pewnie Denjiro, gdzie ona jest XD
Light D. Moon

Wilk morski

Licznik postów: 86

Light D. Moon, 03-04-2020, 20:26
Podoba mi się okładka z Luffym rogerem i odenem.

To jak to, pochwy podziwiają Kina, ale specjalnie tego nie okazują ^^
Już myślałem że to będzie moment sklepania Kanjuro (trochę dziwiłem się, że kawamatsu- wiem że on ma umiejętności pływania, ale fabularnie nie pasowało by to był on). Ale Momo miał być porwany i to jest lepsze  rozwiązanie ^^  Chyba Kanjuro nie narysował ptaka teraz, tylko wcześniej sobie przygotował a teraz uaktywnił tylko. Nie wyobrażam sobie by mógł sobie go narysować przy Kawamatsu. Akcja z chmurą która zatrzymuje Sanjiego spoko moim zdaniem. A ataki dystansowe były ryzykowne. Momo miał okazje się wykazać, mogli go ratować, ale efekt byłby nie ten ^^

Cały czas czytając rozdział miałem z tyłu głowy "co z tym trzecim okrętem?". Jest!!! i sprawia problemy, macie za swoje gnoje z sojuszu. Można założyć że kilka osób zginęło, bo zorganizowana akcja, i dorośli ludzie.... Mamy wywalone na to bo nołnejmy i lecimy już dalej no i Jinbe jest to jest super. Nie nie jest, mogę przymknąć oko na nie uratowanie momo, ale zignorowanie statku wroga? O NIE!

Ktoś mówił przy ostatnim rozdziale że trzeci statek zostawili Jinbe. Traktowałem to trochę jak żart a tu proszę, Wbija jak GentleMan. No wielka sława wpadła do załogi Słomkowych, że Lawowi i Kidowi kopary opadły xD
Ostatnie rozdziały klarują całą sytuację, zdrajcy się ujawniają a sojusznicy pojawiają. Jeszcze został Neko w następnym rozdziale xD Nie wiem co mam myśleć o Marco, bo pokazali że on się nie wybiera na wojne. Ale mogą pojawić się inni z załogi Białego i chyba na to liczę, pojawienie się marco było by dziwne.
[Obrazek: tumblr_prpv9aKVVn1sgwcmso3_500.gif]
Sting

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 453
Miejscowość: Kraków

Sting, 03-04-2020, 22:16
(03-04-2020, 20:26)Light D. Moon napisał(a): Nie wiem co mam myśleć o Marco, bo pokazali że on się nie wybiera na wojne. Ale mogą pojawić się inni z załogi Białego i chyba na to liczę, pojawienie się marco było by dziwne
Czy ja wiem, że takie dziwne.. skoro Oden był jakiś czas w załodze WB, przy tej całej otoczce mówiącej o rodzinie.. Można pomyśleć, że sporo Momo to syn Odena, to tak naprawdę Marco może przyjść z pomocą synowi swojego 'brata'. Pokręcone to, jasne, ale w OP postanie podejmują decyzje z bardziej prozaicznych pobudek niż ta.

Dobrze, że Jinbei pojawił się teraz, jego obecność była niemal pewna, więc przynajmniej jedna postać już nie wisi nad fabułą z pytaniem 'kiedy on się pojawi?'. Jeszcze Koteł i Marco, to może się uda nawet Sojuszowi przeżyć. Big Grin 

Nie podzielam zdania niektórych dotyczącego tempa akcji, jak dla mnie jest ono przyzwoite. Doszedł nowy sojusznik (Jinbei), dostaliśmy prawdziwe możliwości Kanjuro, Momo strzelił przemowę, Sojusz pozbył się wszystkich wrogich statków. W zasadzie obecne miejsce akcji jest wyczyszczone, więc można się w końcu przemieścić i działać. 

Jeez, te retrosy (a raczej druga część, pierwsza była świetna!) były tak SŁABE, że nawet nie chciało mi się nic komentować, dopiero teraz zebrałem się na jakiś tekst, a to i tak nie jest ta ściana informacji, którą zwykle strzelałem na potrzeby rozdziału. Big Grin Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej i przeżyjemy ten arc razem!
[Obrazek: 8.png]
Pekomamushi

Piracki wojownik

Licznik postów: 169

Pekomamushi, 04-04-2020, 10:28
Rozdział fajny ale mam mieszane uczucia co do sceny ucieczki Kanjuro.
1.Tak naprawdę multum postaci powinno było dać radę odbić Momo z łap kanjuro. O ile można wykluczyć tutaj ataki dystansowe typu ciecie Zoro, bo mógłby zranić też Momo albo sprawić by obaj wpadli do morza to już taki Sanji, Luffy czy nawet Law mogliby ściągnąć Momo na statek.
Wydaje mi się to jedynie po to by pokazać jakim kozakiem jest Kanjuro który nie musi udawać, że rysuje tylko upośledzone zwierzęta.

Mam mieszane uczucia co do postaci Lawa. Znowu ma kija w dupie i mam wrażenie, że Oda nie ma pomysłu na tą postać. Teraz bezproblemowo mógł zamienić Momo i Luffyego miejscami i ten by znokautował Kanjuro.

2.Porwanie Momo i wszyscy tacy spokojny? Zdrajca porywa syna Odena na Onigashime do wielkiego rogacza, ogłasza, że zabije Hyori a wszyscy praktycznie na to nie reagują. W tym Luffy cieszy gębę.

No ale reszta już jak najbardziej mi się podoba. Ten radnom z fajnym designem dostał swój własny śmiech Dachacha więc może jednak nie będzie aż takim randomem.
Czekam na duet Jinbe i Kawamatsu do tego jakieś zagmatwane relacje Kwacha z Denjiro, w końcu Kappa miał się opiekować Hyorii a Denjiro zrobił z niej kurtyzanę. Wiadomo, że po to by ją chronić ale jednak.
Kaioken

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 515

Kaioken, 05-04-2020, 20:56
Kolorowa strona widzę na czasie, m. Kolejny miły dla oka chapter tyle, że spodziewałem się czegoś znacznie lepszego i za dużo akcja nie ruszyła, m. To jak Kanjuro zaczął obsypywać wszystkich atramentem trochę mnie rozwaliło .. 5000 (w tym z najgorszego pokolenia 3 statki) vs 1 szpieg trochę śmiesznie brzmi, ale zostawmy to. Chociaż Momo mógł pokazać jaki to on dzielny co było dość fajne ^^ Jinbe myślałem, że pojawi się w kulminacji, ale no cóż. Wygląda na to, że potem będą działy się jeszcze lepsze rzeczy, m.

Cytat:Dobrze, że Oda pamiętał o strachu Momo związanego z wysokością czy tam bardziej lataniem.
- to dlatego tak krzyczał ....
[Obrazek: 74f7b8cc51e980a8066d3ef8161abf78a10fd914...571312.jpg]
Dejo

Gorosei

Licznik postów: 4,614

Dejo, 05-04-2020, 21:44
Cytat:W końcu sam Oda w wywiadzie mówił, że zaszła zmiana w jego wyglądzie dlatego nie chce go rysować z resztą na razie. 
Nic takiego nie mówił, ktoś se to zmyślił i puścił w neta, dlatego nie ma co rozsiewać dezinformacji.
Wiele podobnych "wywiadów" można znaleźć w necie, ludzie lubią używać tego magicznego słowa, bo masa łyka to bez weryfikacji.
 [Obrazek: v19QS9s.gif]
Spoiler

[Obrazek: FPZJ5OUUcAIsrmt?format=jpg&name=large]

Light D. Moon

Wilk morski

Licznik postów: 86

Light D. Moon, 05-04-2020, 23:30
dopiero teraz zauważyłem, że Kanjuro "namalował" chmurę włosami!! ^^ Jego moc jest jeszcze bardziej kozacka
[Obrazek: tumblr_prpv9aKVVn1sgwcmso3_500.gif]
wuzzek

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,368

wuzzek, 06-04-2020, 23:15
https://mangaplus.shueisha.co.jp/viewer/1006375 link do oficjalnego tłumaczenia
[Obrazek: jhin-animated.gif]
wuzzek

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,368

wuzzek, 07-04-2020, 00:38
Najciekawszą rzeczą w tym rozdziale jest dla mnie zdecydowanie reakcja Lawa i Kidda na dołączenie Jinbeia do załogi. Wydaje się być potężny, może nawet silniejszy od obu (chociaż pewnie na potrzeby fabuły nerf) XD ciekaw jestem co tyle mu zajęło, czy może pod wodą czają się jacyś sojusznicy Wink
[Obrazek: jhin-animated.gif]
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź