Alice in Wonderland
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 26-12-2009, 03:32
http://www.youtube.com/watch?v=DeWsZ2b_pK4&feature=fvw

macie trailer.

Coż, historię Alicji w Krainie czarów chyba każdy zna. Tym razem, produkcji podjął się Tim Burton. Jeden z moich ukochanych reżyserów. Kto zna jego produkcje ("Edward Nożycoręki", "Marsjanie Atakują" czy też "Swenney Todd"), to zapewne już wie, czego możemy się spodziewać. Przypuszczam, że film będzie niezwykle groteskowy, sam reżyser w którymś z wywiadów oznajmił, że chce się mocno wzorować na oryginale (jak wiemy, oryginał nie jest tak kolorowy jak nam disney przedstawił tę historię). Co z tego wyjdzie ? Nie wiemy. Ja pójdę na to z pewnością, nie tylko ze względu na reżysera, ale na odtwórcę Kapelusznika - J.Deppa Tongue
Chlor

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 531

Chlor, 26-12-2009, 03:44
O tak, ja też na to czekam, nawet nie tylko z powodu Deppa, chociaż jest on przeważającym argumentem (:
Jakiś czas temu (zanim było wiadomo, że powstanie film) przypominałam sobie książkę i stwierdziłam, że jest naprawdę dziwna (:
Evendell

Joy Boy

Evendell, 26-12-2009, 03:47
Tylko boli mnie fakt, że oczywiście w naszych cudnych kinach wypuszczą go z dubbingiem =/
Kami

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,155

Kami, 26-12-2009, 04:06
Niewątpliwie obowiązkowa pozycja. Wszyscy wiemy, że Tim nas nie zawiedzie. Do tego wyborowa obsada - tylko czekać Smile .
Envy

Kapitan z paradise

Licznik postów: 348

Envy, 26-12-2009, 11:02
Trailer do filmu jest świetny. Skoro film jest Burtona to spodziewam sie czegoś naprawdę interesującego. Trochę mi to wszystko przypomina motyw z gry American McGee's Alice.
Evendell

Joy Boy

Evendell, 26-12-2009, 17:15
To ta gra, gdzie Alicja biegała z nożem i zabijała ? ;p
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 26-12-2009, 17:16
Tak. Świetna była, a zwłaszcza klimat. Mam nadzieje, że filmowi się uda go odtworzyć.
Evendell

Joy Boy

Evendell, 26-12-2009, 17:25
Ja grałam w demo.
Co do Burtona, coś czuję, że możemy spodziewać się właśnie takiego klimatu ! *.*
Ari

Imperator

Licznik postów: 2,060

Ari, 26-12-2009, 17:30
Nieźle się zapowiada Big Grin
Evendell, co do dubbingu może nie będzie tak źle
Envy

Kapitan z paradise

Envy, 26-12-2009, 18:19
Tak to właśnie ta gra w której Alicja biegała z nożem...klimat gry był ekstra nie mogłam się oderwać od komputera przez długie godziny... Jeśli to też będzie coś w tym stylu to jak najbardziej chcę to obejrzeć.
Evendell

Joy Boy

Evendell, 26-12-2009, 18:51
Wątpię. Może zrobią to samo co z "Gnijącą panną młodą". Z tego co wiem, puścili dwie wersje. W dzień z dubbingiem, ap od wieczór z napisami. Oby było i w tym przypadku tak samo.
Ari

Imperator

Licznik postów: 2,060

Ari, 26-12-2009, 18:56
Evendell napisał(a):W dzień z dubbingiem, ap od wieczór z napisami.
Ciekawe wyjście. Jak to mówią byłby "wilk syty i owca cała" Tongue. Ja tam wolę napisy, no chyba że chodzi o bajki typu Shrek itp.
Evendell

Joy Boy

Evendell, 26-12-2009, 19:06
Dokładnie, a nie filmy ! :< No cóż, pożyjemy do marca i zobaczymy Tongue
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 29-12-2009, 04:56
No film zapowiada się dosyć dobrze. Dobry reżyser no i Johnny DeepBig Grin
Klimat widzę, też zupełnie inny niż w disneyowskiej wersji, która mi już dupą wychodziła. nie znosiłem jej.
Envy

Kapitan z paradise

Envy, 29-12-2009, 12:21
BlackKuma napisał(a):Klimat widzę, też zupełnie inny niż w disneyowskiej wersji, która mi już dupą wychodziła. nie znosiłem jej.

teraz to bluźnisz... Wink co prawda Disneyowską wersję obejrzałam niedawno (jakieś 3 miesiące temu) i bardzo mi się podobała, jedna z lepszych bajek.

Tym razem w filmie Burtona Alicja będzie musiała raz na zawsze pozbyć się Królowej Kier... pewnie po to, aby kraina czarów wróciła do stanu z jej dzieciństwa (ciekawe czy tak będzie, właśnie w tym widzę motyw z gry)

Jak ja chcę obejrzeć ten film :|
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź