Crank i Crank 2
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Kami

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,155

Kami, 05-01-2010, 01:59
No tak. Jedynka już chyba kultowa, dwójka wyszła niedawno lecz kroku poprzedniczce nie ustępuje. Oto kilka jakże trafnych słów na temat tego filmu:

Spoiler

Jedyne w swoim rodzaju, odjechane, wulgarne, brutalne, porąbane, śmieszne i zajebiste kino akcji. Bezapelacyjnie jeden z najlepszych filmów akcji jakie powstały. Wszystko jest w nim genialne. Durna fabuła, chaotyczny montaż kamery, świetna muzyka, świetne zdjęcia, prymitywne dialogi i żałosny humor, który jest tak zajebiście smieszny, że lepiej się chyba nieda, świetni aktorzy, a przede wszystkim Jason Statham - najlepszy obecnie aktor kina akcji. Całościowo film tworzy genialny pastisz kina akcji, widać, że reżyserzy śmieją nam się w twarz robiąc i pokazując nam tak popie*dolony film, który jest świetną rozrywką jaki kino akcji i świetną parodią samego siebie. Wszechogarniająca głupota bijąco od tego filmu tworzy niesamowity klimat. Jeśli miałby powstać kiedykolweik Grindhouse Vol.3 wyglądałby właśnie tak jak Adrenalina 2: Pod Napięciem. Polecam wszystkim fanom kina akcji i kina w ogóle, ale trzeba pamiętać, żeby podejść do tego specyficznego filmu z dystansem i nie brać go na serio. Inaczej można poczuć się zniesmaczonym. Mimo to polecam. Jak dla mnie Arcydzieło i jeden z najlepszych filmów tego roku. 10/10

http://www.filmweb.pl/f463637/Adrenalin ... 9ciem,2009

Zapraszam do dyskusji Smile .
Coogar

Wilk morski

Licznik postów: 68

Coogar, 12-01-2010, 20:14
Nie powiedziałbym, że dwójka nie ustępuje kroku poprzedniczce. Dla mnie dużo słabsza niż jej pierwsza, jak napisałeś, kultowa część. Niby humor ten sam, efekty też, ale jedynka wnosiła coś nowego do współczesnego kina, podczas gdy dwójka jest już znacznie mniej nowatorskim jej powieleniem.
Kami

Pierwszy oficer

Kami, 12-01-2010, 21:38
No ja tak nie uważam. Dwa te dzieła są podobne i prezentują podobny poziom. Jedna różnica polega na tym, która z części ma numerek 1. Jakby wyszły odwrotnie (z małymi zmianami w fabule, przymusowymi naturalnie), to mówiłbyś to samo Smile .
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 13-01-2010, 00:43
Jedynka o wiele lepsza , dwójka kopiuje humor z poprzedniej części . Takie te filmy na raz można obejrzeć . Występuje też wiele nieścisłości i można śmiało rzec absurdów .
Coogar

Wilk morski

Licznik postów: 68

Coogar, 13-01-2010, 02:15
Kami, nie twierdzę, że nie masz racji. W sumie powiedzieliśmy to samo tylko w zupełnie innej formie Wink Ja stwierdziłem, że dwójka to powielenie jedynki, Ty, że gdyby dwójka wyszła pierwsza jedynka byłaby jej powieleniem Tongue
Kami

Pierwszy oficer

Kami, 13-01-2010, 02:19
Może nie tyle powieleniem, ale traktują o tym samym. Poziom humoru taki sam, jak nie lepszy w 2. Kontynuacja poszła jednak o jeden mały kroczek dalej, niż jedynka. Momentem przełomowym był upadek z helikopteru. Absurd przybrał troszkę większe proporcje.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź