Eyeshield 21
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
xazax

Piracki oficer

Licznik postów: 646

xazax, 10-01-2010, 22:46
Sena Kobayakawa mały, wątły, nieśmiały chłopak jest od dzieciństwa ofiarą wszelkiego typu łobuzów. Już dawno skończyłby marnie, gdyby nie fakt, że potrafi biegać… i to jak. Poznajemy go, gdy staje się uczniem liceum Deimon, gdzie pragnie wieść spokojne życie. Oczywiście nie będzie mu to dane, gdyż jego zdolności dostrzeże „demoniczny” Hiruma i jego przyjaciel Kurita, którzy pragną stworzyć drużynę footbolu amerykańskiego i oczywiście wygrać mistrzostwa. Droga przed naszym bohaterem jak i jego drużyną dłuuuga. Powoli do drużyny przyłącza się cały zastęp barwnych postaci, ze swymi marzeniami i celami, a każdy z nich stacza walkę z cyklu: od zera do bohatera.

Jestem w trakcie oglądania tego anime i stwierdzam, że jest naprawdę świetne.
xaxs

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,221

xaxs, 10-01-2010, 23:15
Oj jest zabójcze Big Grin Ale nawet ja zostałem zmuszony żeby mange przeczytać, bo anime bardzo chamsko się kończy ; /

Anime świetne, w szczególności postać Hirumy ^^ :evil: Co prawda jest trochę badziewnych fillerów...ale da się przeżyć Wink
Ginko

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 430

Ginko, 10-01-2010, 23:23
Muszę powiedzieć że pomysł na mangę jest świetny. Przed tą lekturą nie wiedziałem praktycznie nic o amerykańskim footballu i nie bardzo się tym interesowałem szczerze mówiąc. Jednak okazało się że to świetny sport, nie tylko dzięki temu jak przestawił go autor tylko przez samą idee tej dyscypliny czy prawdziwa brutalna męska gra praktycznie bez zasad (tzn. chodzi mi o faule bo tak to zasady są ;p). Moja ulubiona postać to oczywiście Hiruma (świetny wariat <3). Generalnie nie czytam mang sportowych bo jest ich bardzo mało i zasadniczo bardzo słabe. Jednak Eyeshield 21 to taka perełka. dodam jeszcze że anime jest w moim odczucie naprawdę chujowe w porównaniu do mangi. W anime wogóle nie czułem tego klimatu, tam to jest jakoś tak przesłodzone. Grafika też nie za dobra z resztą tak samo jak scenariusz, sporo fillerów i wszystko się tak jakoś kupy nie trzyma, pomieszanie z poplątaniem. Więc jeżeli uważacie że nie ma co czytać skoro jest anime to niestety się mylicie. Tak więc mangę bardzo polecam (dawno nie czytałem równie dobrej, praktycznie tytuł obowiązkowy) anime zdecydowanie nie! ;p. Ocena: 10/10.
Ilian

Super świeżak

Licznik postów: 180

Ilian, 10-01-2010, 23:41
Ya~Ha~
Zarówno manga jak i anime są genialne.
Niestety tak jak to powiedział xaxs, anime chamsko się kończy.
Spoiler

dopóki nie przeczytałam mangi, myślałam cały czas że Hiruma dostał się do amerykańskiej drużyny, a Sena był reprezentantem japońskiej i mieli stoczyć mecz xD

Swego czasu miałam z Evendell fazę na Eyeshielda i szczerze mówiąc nadal mi nie przechodzi ;3
xaxs

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,221

xaxs, 11-01-2010, 02:27
Nom dokładnie. Bardzo dużo można się nauczyć o tym sporcie poprzez tą mange/anime Wink I zapewne właśnie o to autorowi chodziło. Mnie się tam anime swoją drogą bardzo podobało Wink

Nawet całkiem ciekawa gra się wydawała chociaż tak o normalnie uważam rugby za dużo ciekawsze niż ich amerykańską podróbe Tongue

@Ilian

I właśnie przez to jak anime się kończy to się zmusiłem żeby online mange przeczytać Tongue
xazax

Piracki oficer

xazax, 11-01-2010, 02:31
Skoro uważam anime za zaje*****, a mówicie, że manga jest dużo lepsza to zdecydowanie muszę ją przeczytać ;P
Ilian, a ten twój spoiler tak mnie kusi, że ledwo mogę się powstrzymać żeby go nie przeczytać ;P

[ Dodano: 2010-01-11, 00:32 ]
A ile chapterów ma manga?
Ilian

Super świeżak

Licznik postów: 180

Ilian, 11-01-2010, 03:22
xazax napisał(a):A ile chapterów ma manga?
333.

Jest na onemanga Smile http://www.onemanga.com/Eyeshield_21/ gdyby kogoś zainteresowało Smile
xaton

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,120

xaton, 11-01-2010, 18:34
333Tongue. Ja jestem dopiero na 33Tongue. Go go Polish scanlationsTongue.
A manga świetnaTongue. Nie jest to może typowa sportowa manga....ale dobrzeTongue. Dużo humoru, świetne postacieTongue. No i ten sport rzeczywiście się wydaje ciekawszy jak się czytaTongue. Autor rysuje strasznie długie palceTongue.
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 11-01-2010, 18:37
Jak nie przepadam za anime/mangami o sporcie (wyjątkiem był Kapitan Tsubasa i Piłka w grze Tongue ) to Eyeshield'a pokochałam od razu! Zapewne za humor no i za genialną postać Hirumy (Hiruma-chan :padam: ).
Masta

Pierwszy oficer

Licznik postów: 928

Masta, 12-01-2010, 18:08
Należałoby zadać pytanie:
Kto ogląda tylko ze względu na Hirume? Big Grin
xazax

Piracki oficer

xazax, 12-01-2010, 18:14
A tam Hiruma. Ishimaru jest najlepszy ;P
Masta

Pierwszy oficer

Licznik postów: 928

Masta, 12-01-2010, 18:19
On i jego potężna moc bycia niezauważonym Big Grin
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 12-01-2010, 18:29
Widzie może, gdzie można zobaczyć odcinki 50+?Smile
xazax

Piracki oficer

xazax, 12-01-2010, 18:33
http://anime-online.info.pl/articles.php?article_id=345 Tu masz 79 epków. Po pl więcej nie ma.
Demogor

Piracki wojownik

Licznik postów: 164

Demogor, 12-01-2010, 19:31
Rzadko oglądam jakieś anime z tematyka sportowa ale to jest po prostu zajebiste oglądając to w mojej głowie powstała reakcja zajebiozy ^^
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź