One Piece - rozkład sił[SPOILERY]
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Awake

Licznik postów: N/A

Awake, 27-01-2010, 00:30
No to zacznę ze swoją super topką. Od razu mówię, że walki między poszczególnymi postaciami są gdy oboje są w pełni sił i zdrowi. No i bazuję na tym co nam pokazano, nie lecę na domysłach.

1. Edward "Whitebeard" Newgate - absolutne TOP1. Człowiek legenda, jedyny który walczył z Rogerem na równi, bestia idąca naprzód mimo kupy wrogów. Ma królewskie haki - może ciąć logie. Duży zasięg ataku, silny owoc, wytrzymalszy niż każdy kogo do tej pory poznałem itd itd. Nie widzę na ten moment postaci która mogłaby go zniszczyć w walce 1 vs 1 gdy obaj są zdrowi i w pełni sił.

2. Admirał Kizaru - logia światła. Kopniakiem zniszczył budynek a innym laserkiem drzewo wielkości stadionu wybuchło. Teraz ktoś, że Rayleigh go powstrzymywał - Kizaru tylko miecza używał, gdyby innych rzeczy też to Silvers by leżał.

3. Admirał Akainu - logia magmy. Wielka siła destrukcyjna, gdy nie masz haki to nie możesz go dotknąć, ma silne ataki, może tworzyć deszcze meteorytów, w sam raz na top 3. Imo nie wygra z Kizaru z powodu szybkości żółtej małpy, jeśli chodzi o siłę destrukcji to Borsalino z wybuchami stoi lekko niżej, ale nadal nie daje to znaczącej przewagi Sakazukiego.

4.Admirał Aokiji - logia lodu. Zamraża, tworzy lodowe miecze, ice age itd. Przegrywa z panami powyżej, jeden się trzęsie a trzeci go topi, z drugim ma remis.

5. Eneru - logia błyskawicy. El Thor, Raigo, Mamaragan - te ataki wystarczą by powalić resztę poniżej. Przegrywa z Luffym który z kolei przegrywa z resztą topki. Na plus idą też mantra i umiejętność posługiwania się złotym kijem. Ma respirator przez co nie przebicie jakiegoś punktu witalnego nie zabija go.

6. Portgas D. Ace - logia ognia. Na plusy idą oczywiście Entei, Hiken i dużo innych ataków. Przegrywa z Teachem którego kładzie większa część topki. Dużo czasu zajmuję przygotowanie Entei, jeśli się ma haki to można to przerwać. No i zbyt wytrzymały to on nie jest.

7. Crocodile - logia piasku. Mistrz swojego owocu, wysuszy wszystko czego się dotknie i ma truciznę w haku. Teraz obalam stwierdzenie, że woda > Crocodile - http://www.onemanga.com/One_Piece/201/09/ - to się dzieje z potencjalnymi pociskami z wody których i tak nikt nie użyję bo dotąd nie poznaliśmy przeciwnika co ma pistolet na wodę.

8. Bartholomew "Tyran" Kuma - nareszcie paramecia. Ursus Shock, ciało ze stali, odbija wszystko co napotka jego ręce, ogólnie tyran, ale tak: Desert Spada Crocodile'a kroiła pustynie więc czemu nie ma kroić metalu, najwyżej się go wysuszy, Ace też go raczej miażdży.

9. Magellan - paramecia trucizny. Strażnik Impel Down, człowiek trucizna. Hydra i Venom Demon to 2 dewastujące techniki. Na plus idzie też wytrzymałość, jednak z panami powyżej nie wygrywa.

Na 10 nie miałem pomysłu.

EDIT: O, zastanawiałem się gdzie wcisnąć Kizaru i 2 razy wyszedł, poprawione.
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 27-01-2010, 01:18
Przeniosłem temat, a po za tym:

1) Zgadzam się, i z pozycją, i z opisem, OPRÓCZ
Cytat:Ma królewskie haki - może ciąć logie
Gdzie było napisane, że ma królewskie? Zwykłym też trafisz logię.

2.
Cytat:Kizaru tylko miecza używał, gdyby innych rzeczy też to Silvers by leżał.
Nie zgodzę się. Kizaru się śpieszył i raczej nie bawił się ze Srebrnym.

6.
Cytat:No i zbyt wytrzymały to on nie jest.
Jak na użytkownika Logi jest cholernie wytrzymały, śmiałbym rzec. Przetrwał potężne uderzenia BB. A po za tym nie zgodzę się ze zdaniem:

Cytat:(...) Teachem którego kładzie większa część topki.

A po za tym, na 10 dałbym zdecydowanie Garpa. Nawet nie wiem, czy aby nie wyżej.
evil_akuma

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 772

evil_akuma, 27-01-2010, 01:47
Ja wcisna bym jeszcze gdzies Marco Wink Posiada wspanialy owoc, ktory jest rzadszy niz logia.

Ogolnie duzo postaci brakuje, chociazby smoker, boa, shanks, BB i wiele innych.

I jesli chodzi o walki i o sile trzeba tez pamietac ze otoczenie w jakim przyjdzie komus walczyc tez ma ogromne znaczenie, wiec nie mozna nic z gory zakladac.
Awake

Awake, 27-01-2010, 15:52
evil_akuma: Smoker ma tylko kairouseki, przegrywa z panami powyżej bo ten jego dym żadnych obrażeń nie zadaje (bynajmniej nie pokazał), ma ogólnie jedną ze słabszych logii, świetną do łapania ale do walki niezbyt.
Shanks oprócz królewskiego haki i to, że ma miecz nic nie pokazał - nie jadę na domysłach.
BB przegrywa z resztą topki ale myślałem nad 10. miejscem dla niego.
Boa jest silna ale trochę jej brakuję do tych co wymieniłem.
Myślałem nad Marco, ale myślę, że to, że drasnął logie to za mało. Myślę, że atak typu Ursus Shock centralnie w niego zniszczyłby go tak, że już nie miałby się co odradzać. No i za mało pokazał, jedno słabe kopnięcie, owoc i tyle.

qbol: Mimo wszystko, nie użył nic w walce z Rayleigh'em żeby przyśpieszyć tą walkę, a jako logia ma całą gamę ataków, może nie bawił się z Księciem Ciemności, ale 100% też nie dawał skoro Pacyfiści i Sentoumaru radzili sobie aż za dobrze.
W chapterze po tym jak Luffy użył Królewskie Haki w Marineford było mówione, że ma to samo co staruszek (a był z załogi WB, a oni go tak nazywają) i Czerwonowłosy czyli Shanks.
Garp pokazał, że umie przywalić ale nic poza tym, dlatego go nie dałem.

Dzięki za przeniesienie, nie wiedziałem w sumie gdzie dać ten temat.
Pain

Pierwszy oficer

Licznik postów: 956

Pain, 27-01-2010, 19:53
Ja bym dał Marco gdzieś pomiędzy admirałów, może przed Akainu? Imo, to że wiemy, jaki ma owoc i jak mniej więcej działa (nie czuje bólu, nie działają na niego ataki) oraz to, że jest dowódca 1 dywizji WB wystarczy. Pokonali go tylko przez Kairouseki, a żeby admirał musiał się posunąć do takiego czynu o czymś świadczy. Do tego nie wiemy jak działa na niego Haki, możliwe, że mimo Haki dalej będzie tak samo działał, więc imho jest lepszy od logii.
Awake napisał(a):W chapterze po tym jak Luffy użył Królewskie Haki w Marineford było mówione, że ma to samo co staruszek (a był z załogi WB, a oni go tak nazywają) i Czerwonowłosy czyli Shanks.
Mógłbyś podać stronę i rozdział? Bo ja tego nie pamiętam. :E

Imho, kiedy bliżej poznamy zdolności i moce Sengoku, Mihawk'a i DoFlamingo na pewno wypchną parę osób z tej listy, ale na takie stwierdzenie jeszcze za wcześnie.
Ps. Imho trochę przeceniasz Kizaru, ale mimo to zasługuje na 2 miejsce.
Awake

Awake, 27-01-2010, 20:12
Mihawk nie tnie logi pewnie, inaczej Crocodile by już leżał, nie nadaję się na topke. Same cięcia to za mało, tym pokonuje tylko Magellana i Kume co najwyżej (jeśli w ogóle), jak ma haki to wstawię.
Marco jest słaby, to, że lekko kopnął Kizaru to ma mu dawać przewagę nad admirałami? Ci go zniszczą tak czy siak. Akainu go zatopi w magmie tak, że nie wyjdzie z tego (on nie przepuszcza ataków tylko regeneruje obrażenia mu zadane), Aokiji go będzie zamrażać, Kizaru też go w końcu rozwali, ale ma najtrudniej z całej trójki.
Co do kairouseki to na wojnie i w miłości wszystkie chwyty dozwolone, nie? Po co ma się trudzić jak może rozwalić przeciwnika zakutego w kajdanki.
Jak poznamy Sengoku, Doflamingo itd i będą mieli silne moce to ofc. zaktualizuję topke, ale teraz nic nie daje im szans na wejście do niej.
Link do słów: http://onepiece.com.pl/reader/rozdzial-570.html#page-3 - xazax podał.
Awake

Awake, 27-01-2010, 20:36
Marco to feniks. Wydaję mi się, że Kizaru czy ktoś tam mówił, że on regeneruje wszystko tak jak feniks powstaje z popiołów.
roblucci

Wilk morski

Licznik postów: 70

roblucci, 27-01-2010, 21:41
Dziwny temat bo w zasadzie to jest tylko Twoja opinia. Ja np nie zgadzam sie z tym ze zdecydowana czesc topki kladzie BB :] Puki taki Enel nie bedzie sie bil z np Akainu to nigdy sie nie dowiemy jak jest naprawde i ta lista moze byc calkowicie inna.
Kuma tez tak naprawde nie pokazal co potrafi oprucz paru sztuczek.
Crokus jest kozakiem do czasu, jesczeli sila dedukcji Luffiego wytarczyla zeby odkryc jego slaby punk to w zasadzie kazdy moze to zrobic.
Magellan jest silny ale moim zdaniem do top 10 to on sie nie nadaje.
Awake

Awake, 27-01-2010, 21:54
Cytat:w zasadzie to jest tylko Twoja opinia.
I każdy może w tym temacie swoją topke zrobić.
Cytat:Ja np nie zgadzam sie z tym ze zdecydowana czesc topki kladzie BB
A dla mnie tak jest. BB nie przeżywa: Ursus Shocka, Venom Demon, Raigo/El Thor, wszystkich silnych ataków Crocodile'a, ataków Kizaru, Daifunki, Ice Age itd Za duże obrażenia czarny dostaje od tych rzeczy, a w ciemność się nie zamieni bo to nietypowa logia. Eneru go zniszczy kilkoma atakami znając Boga - nie będzie się bawił. Kuma go po prostu zniszczy. Admirałowie kolejno: stopią, zamrożą, rozwalą laserem. Magellan walnie hydre i Venom Demon. Crocodile też go zniszczy.
Cytat:Kuma tez tak naprawde nie pokazal co potrafi oprucz paru sztuczek.
Lasery, metalowe ciało, odbijanie wszystkiego, teleportacja, pociski z powietrza, ursus shock - te kilka sztuczek pozwala zniszczyć większość przeciwników.
Cytat:Crokus jest kozakiem do czasu, jesczeli sila dedukcji Luffiego wytarczyla zeby odkryc jego slaby punk to w zasadzie kazdy moze to zrobic.
Ja pier... Nikt nie rozumie, że pistolet na wodę dalej nie niszczy w walce Crocodila? Gdzieś tam dawałem linka, Crocodile wysusza wszystko, poleją na niego wodę to się wysuszy. W walce z Luffym był po prostu zaskoczony, że Luffy znał jego słabość.
Cytat: Magellan jest silny ale moim zdaniem do top 10 to on sie nie nadaje.
Jest silniejszy niż większa część osób w Marineford, jadą go tylko ci co w topce wymieniłem wyżej i ma pewnie śmiertelny remis z Luffym (słomek pada od trucizny, Magellan po kilku atakach G3 się składa). Sam mówił, że nieodpowiednio wykorzystany Venom Demon może zniszczyć całe ID tak, ze nic nie zostanie. Dostał 9 miejsce i na nie zasłużył. Kto wg. ciebie jest silniejszy od niego.

Jak coś piszecie, to dawajcie od razu argumenty, dyskusja bez nich to żadna dyskusja.
evil_akuma

Licznik postów: 772

evil_akuma, 27-01-2010, 22:11
Po pierwsze to zgadzam sie z roblucci ze to jest tylko twoja topka i opiera sie glownie na domysach bo prawdy zapewne nie poznamy dopoki nie dojdzie do konkretnego pojedynku.

Co do mocy BB to wydaje mi sie ze troche go nie doceniasz. Uwazam ogolnie ze on bardzo malo pokazal. Poki co widzielismy jedynie jedna jego walke z Ace'm ktora zreszta wygral, z magellanem praktycznie nie walczyl, a juz napewno nie bylo to na powaznie. Wiec uwazam ze niepotrzebnie go przekreslasz.

Awake napisał(a):Cytat:
Crokus jest kozakiem do czasu, jesczeli sila dedukcji Luffiego wytarczyla zeby odkryc jego slaby punk to w zasadzie kazdy moze to zrobic.

Ja pier... Nikt nie rozumie, że pistolet na wodę dalej nie niszczy w walce Crocodila? Gdzieś tam dawałem linka, Crocodile wysusza wszystko, poleją na niego wodę to się wysuszy. W walce z Luffym był po prostu zaskoczony, że Luffy znał jego słabość.

Jego z kolei przeceniasz i to bardzo Tongue
Awake

Awake, 27-01-2010, 22:21
Nie przeceniam Crocodile'a, dostał 7. miejsce i mu się należy. Walka z Kumą - skoro Desert Spada przecina pustynie czy pałac, to ma takiego Kumy nie rozwalić? To wy nie doceniacie Crocodile'a a nie ja go przeceniam Wink Facet jest po prostu bardzo silny, niszczy gości poniżej, a z tymi powyżej może spokojnie powalczyć, przegra, ale powalczy.

Blackbeard z kolei może być na 10. miejscu, ale prawda jest taka, że nie ma czym blokować obrażen. Demonem szybkości to nie jest, a jego owoc mu w tym nie pomaga. Zwykły jet pistol posłał go na deski, więc jak opanuje swoje moce owocu lepiej to wstawię go. Na ten moment przegrywa z każdym z topki oprócz Ace'a. Oprócz Kurozu, Black Hole(którym silniejszym przeciwnikom nic nie zrobi) i mega siły fizycznej nic nie pokazał, no jeszcze niwelacja mocy owocu.

I jak już mówiłem, to MOJA topka. W tym temacie każdy może sobie zrobić swoją o której chętnie podyskutuje.
roblucci

Wilk morski

roblucci, 27-01-2010, 22:30
Po co ma byc demonem szybkosci jak kazdego moze przyciagnac :rotfl:
Poza tym pochlania ciecia, uderzenia i wszystkie ciosy logii czyli pioruny itp
Dla mnie moze pokonac kazdego z Twojej top 10 nawet WB bo juz z niego stary pryk niestety.
A wlasnie BB ma mega zajebista sile fizyczna. Jednym uderzeniem prawie zlamal kark Ace'owi to chyba o czyms swiadczy.

Oszpecil Shanks'a jeszcze bez logii wiec juz nawet wtedy byl bardzo silny.
Chriss

Licznik postów: 880

Chriss, 27-01-2010, 22:37
Mam pomysł jak ocenić siłę każdego z nich. Tongue Niech Oda zrobi zawody między nimi, wtedy wszystko się wyjaśni. A tak na poważnie nie wiem jak oceniać każdego z nich. Jedynie chyba Crocodile pokazał w pełni swoje zdolności. Nie można się sugerować jeszcze tym, że jeden drugiego pokonał, Blackbeard załatwił Ace, lecz przegrał z Magellanem, w tych walkach napewno nikt nie pokazał swoich pełnych umiejętności.
Co do twojej listy nie uwzględniłeś reszty Younko, bo napewno są ponad admirałami, oraz Sengoku.
[Obrazek: 29360-steins0.jpg]
Awake

Awake, 27-01-2010, 22:42
O tym, że Ace nie ma wytrzymałości Zoro pewnie Tongue

Sorry, Blackbeard tylko umie przyciągać, ale tak:
1. Whitebeard skosi go bisento zanim go przyciągnie, najwyżej rozwali mu łeb jak to zrobił z gigantem viceadmirałem.
2. Kizaru po prostu się przemieści za pomocą swojego owocu gdzieś i kopnie go z prędkością światła, dobije kilkoma laserami i koniec.
3. Akainu go walnie daifunką zanim ten się zorientuje, najwyżej deszcz meteorów.
4. Aokiji go zamrozi najzwyczajniej w świecie.
5. Eneru ma taktykę walki: teleport i spalenie przeciwnika przez porażenie prądem o wartości kilku milionów wolt, nie, tego Blackbeard nie przeżyje, najwyżej dokończy kilkoma El thorami.
6. Crocodile go załatwi desert spada, najwyżej go wysuszy/zatruje, ma cały arsenał broni na walkę bynajmniej.
7. Ace przegrywa.
8. Kuma teleportuje się za Teacha, wali kilkoma atakami, dokańcza Ursus Shockiem.
9. Magellan odpala Venom Demon i koniec, hydra też pewnie starczy.

Blackbeard nie wytrzymuje ataków jak Zoro. Ba, odczuwa zadane obrażenia o wiele bardziej niż ktokolwiek inny. Nie opanował owocu jak Crocodile więc nie wchłonie samemu takich ataków jakie dałem na początku, jeśli ktoś jest szybszy/wytrzymalszy to po prostu skosi go atakami nawet bez mocy owocu (Whitebeard, Kuma). Gdyby pochłaniał wszystkie cięcia itp. to dzidy z ognia stworzone przez Ace'a szybciej by wchłonął, nie po tym jak już mu się wbiły. Mówiłem, że oprócz walki z Ace'm której łatwo nie wygrał, nic nie pokazał.
Whitebeard będąc starym prykiem radzi sobie lepiej niż wszystkie młodzieniaszki Tongue

Oszpecenie Shanksa - nie wiemy kiedy go oszpecił, mogło to być dawno zanim rudy był Yonkou. Król mórz zjadł Shanksowi rękę, omg, król mórz jest silniejszy od wszystkich?

Cytat:Co do twojej listy nie uwzględniłeś reszty Younko, bo napewno są ponad admirałami, oraz Sengoku.
Czytaj co napisałem na początku. Co wiemy o Kaidou? To, że jest? Dużo, żeby oceniać jego siłę? Z pewnością jest na poziomie admirałów i Sengoku, ale czy silniejszy? Nie wiemy, tak samo z Shanksem, 4 Yonkou, Dragonie itd. Nic nie pokazali - nie mają prawa być w topce. Równie dobrze mogą się okazać leszczami którzy fuksem się dostali na takie pozycje.
roblucci

Wilk morski

roblucci, 27-01-2010, 22:44
Nie no tutaj sa Ci, ktorzy juz pokazali troche swoich umiejetnosci.
Tak to ja moge napisac ze dla mnie Dragon jest najsilniejszy bo wszyscy sie go boja, ma krolewskie haki i jest ojcem Luffy'ego Tongue
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź