Morgan "siekiero-ręki" vs. Whitebeard
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 29-01-2010, 00:41
Jako, że ludzie ostatnio lubią walki, zatem zakładam tą!
Osobiście sądzę, iż wygra Morgan, dlaczego? Ponieważ ma siekierę! A ta, jak wiadomo, jest potężną oraz śmiercionośną bronią ciętą, a czasami nawet kłutą!.
WB jest podatny na wszelkie bronie, co zostało pokazane w mandze. W dodatku, bujna czupryna Morgana potrafi rozproszyć przeciwnika i nie dać mu szansy na zadanie jakiegokolwiek ataku. Ewentualnie, kiedy nic innego nie działa, może zakrzyczeć przeciwnika na śmierć
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 29-01-2010, 00:42
Morgan wygrywa, bo Whitebeard jest strasznie wolny,
Spoiler

a jeżeli nawet Squadro go mógł zranić

(Morgan to spokojnie poziom Enera, ale w mandze nie pokazał wszystkiego!), to "siekiero-ręki" go ściągnie na parę sieknięć.
Ogólnie to pierwszy bad-boss w historii świata Ody miażdzy każdego w ciągu pół sekundy. Wyjątek to Whitebeard, bo to emeryt, a oni mają łatwiej na starość. (dlatego w walce przeciwko Morganowi utrzymuje się aż dwie sekundy!)
Ari

Imperator

Licznik postów: 2,060

Ari, 29-01-2010, 00:46
Cóż, ja uważam, że wygrałby Morgan. Dlaczego? Toż z powodów wymienionych powyżej prze qbol'a, a poza tym WB nie ma tej fajnej metalowej szczęki, w przeciwieństwie do Morgana :rotfl:
Awake

Licznik postów: N/A

Awake, 29-01-2010, 00:48
Nie wiadomo co Morgan ma w tej swojej siekierce, może potrafi zwiększać jej moc ładując ją swoim Królewskim Super Duper Haki. Morgan wygrywa bo ciosy w ryj nie skutkują bo ma ją zakutą w stal. Whitebeard nadziewa się też na siekierę. Morgan to nie byle kto, potrafił rozciąć brzuch viceadmirała Garpa gdy ten zasypia (ale to nieistotny szczegół). Szkoda, że tak mało pokazał ojciec Helmeppo, który notabene stanie się silniejszy niż Luffy już niedługo.
Szczery

Imperator

Licznik postów: 1,822

Szczery, 29-01-2010, 00:51
Muszę wam to powiedzieć. Po prostu muszę. To debilizm zakładać w ogóle, że Morgan mógłby zwyciężyć Whitebearda. Czemu, zapytacie? Bo źli zawsze przegrywają! ;P I tu nawet siekiera nie pomoże ;D Ani możliwe power-upy w stylu zmodyfikowania drugiej ręki na motykę!
qbol

Imperator

qbol, 29-01-2010, 00:52
Głupstwa prawisz! Morgan jest tak zakepistym koksem, że jest równocześnie dobry, zły oraz truskawkowy! Zatem, nie dość, że nie przegrywa, to wygrywa! Ha!
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 29-01-2010, 00:53
Cytat:Muszę wam to powiedzieć. Po prostu muszę. To debilizm zakładać w ogóle, że Morgan mógłby zwyciężyć Whitebearda.
Jak Ty czytasz tą mangę?!
Morgan ma cesarskie haki - występuje u jednej osoby w układzie planetarnym (tym szczęściarzem jest Morgan).
Pod swoją siekierą ma niewyczerpalne zapasy plutonu, pluje trucizną jak Magellan, a na dodatek w bucie ma paznokcie, które zjadły devil-fruit i mogą zamienić się w człowieka-owcę. WB nie ma szans.
Szczery

Imperator

Szczery, 29-01-2010, 00:54
Ale Whitebeard użyje swej Dobrotliwej Pięści Kruszącej Łobuzów i po Morganie zostanie mokra plama. I siekiera. Źli nie mają szans przeciwko Dobrym, a utopiona w wannie baba zawsze wstaje. Pewnych rzeczy nie da się zmienić.
qbol

Imperator

qbol, 29-01-2010, 00:54
Cytat:które zjadły devil-fruit i mogą zamienić się w człowieka-owcę

Człowieka-kozę, kozę! Czytaj uważnie!
Awake

Licznik postów: N/A

Awake, 29-01-2010, 00:54
Gdy Morgan zacznie przegrywać to po prostu odejdzie z pola bitwy krzycząc "Ja nie przegrywam" i nie przegra. Najwyżej okaże się, że opanował moc jedzenia klku Df'ów i jest wszystkimi logiami (a reszta to podróbki).
Ari

Imperator

Licznik postów: 2,060

Ari, 29-01-2010, 00:54
Szczery, patrząc na to z innej strony WB jest poszukiwanym piratem a Morgan był kiedyś w marynarce, więc notabene tym złym jest WB Tongue
Szczery

Imperator

Szczery, 29-01-2010, 00:55
Tak? Więc... Do boju, Morgan!

Lol, Arashii, nie poznałem Cię przez avek Tongue
Pain

Pierwszy oficer

Licznik postów: 956

Pain, 29-01-2010, 01:17
Szczery napisał(a):Bo źli zawsze przegrywają!
Patrząc z perspektywy widza, to w aktualnych wydarzeniach Wb jest dobry, a Morgan zły (!).

Ps. ja stawiam na remis, bo WB ucieknie do Enela na księżyc.
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 29-01-2010, 01:47
Ja sądzę, że wygra Morgan, ale dopiero po 10 sekundach. Po prostu będzie chciał z ciekawości zobaczyć, co tam ten jego marny przeciwnik umie,
Spoiler

i może się trochę zachwiać przez to trzęsienie ziemi

, dlatego będzie aż 10 sekund potrzebował.
No ale już moi poprzednicy podali wiele sensownych argumentów, a zdecydowanie sprawę przesądza siekiera.
vegi

Piracki oficer

Licznik postów: 724

vegi, 29-01-2010, 04:08
Ja myślę, że wygra Whitebeard, bo
Spoiler

trzęsie ziemią

i w ogóle jest silniejszy...
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź