Anime FMA - obecne wydarzenia
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
evil_akuma

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 772

evil_akuma, 16-02-2010, 18:22
No coz jest temat o chapterach to przydal by sie i o odcinkach.\

Ostatni odcinek jak dla mnie troche nudnawy. Jedynie koncowka dobra i juz nie moge doczekac sie kolejnego odcinka Big Grin

Jeszcze cos do poprzedniego odcinka.

Dlaczego envy zmienil sie w to male cos ? I co to wlasciwie jest ? Tongue
Gaskal

Licznik postów: 766

Gaskal, 16-02-2010, 21:35
Pozwolę sobie skopiować treść posta z innego tematu i wkleić go tutaj Smile
Chapter trochę nudnawy, za to końcówka zapowiada się naprawdę nieźle Big Grin
Widać, że Greed jest wytrzymalszy, niż przy ostatnim spotkaniu z Bradleyem, (nie przeciął go, a wcześniej robił to z łatwością) oj będzie ciekawie Big Grin

evil_akuma napisał(a):Dlaczego envy zmienil sie w to male cos ? I co to wlasciwie jest ? Tongue
To małe coś to jego prawdziwa forma Tongue
Chriss

Licznik postów: 880

Chriss, 16-02-2010, 21:43
Z odcinka na odcinek FMA:BB staje się coraz lepsze. Wejście Eda nic dodać nic ująć. Scena pościgu świetna i ten samochód, co został przemieniony Tongue. Nie mogę się doczekać ich kolejnej walki z homunculusem (ci co czytali mangę to wiedzą o kogo mi chodzi). Fajnie, że można było zobaczyć znów Greeda/Lina.
[Obrazek: 29360-steins0.jpg]
Ari

Imperator

Licznik postów: 2,060

Ari, 16-02-2010, 21:45
Gaskal napisał(a):To małe coś to jego prawdziwa forma Tongue
Tak myślałam Tongue Co do mojej opinii na temat odcinka z numerem 44 pozwolę sobie zacytować Gaskala (znowu Tongue)
Gaskal napisał(a):trochę nudnawy, za to końcówka zapowiada się naprawdę nieźle Big Grin
darkstar123

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,321

darkstar123, 16-02-2010, 21:47
Oglądam FMA od początku i to jest naprawdę fajne anime. Fabuła i akcja jest super.Ogólnie tematyka jest wspaniała.Akcja anime staje się coraz ciekawsza z odcinka na odcinek. Co do nowego epka to jest on dobry.Następny zapowiada się jeszcze lepiej.

[ Dodano: 2010-02-16, 19:48 ]
Co do postaci Envyego to jest jego forma, którą ma bez kamienia filozoficznego w swoim wnętrzu.

[ Dodano: 2010-02-16, 19:49 ]
evil_akuma zmień nazwę tematu na anime Fma
evil_akuma

evil_akuma, 16-02-2010, 23:05
Chriss napisał(a):Scena pościgu świetna i ten samochód, co został przemieniony

To mnie troche zdziwilo XD bo ten samochod byl strasznie podejrzany XD no ludzie nie codzien widzi sie cos takiego XDDDDD

Co do Envy'ego to domyslam sie ze to jego prawdziwa forma, czy tam forma bez kamienia, jednak co to jest ? XD

Homonculus to polaczenie czlowieka z kamieniem filozoficznym, wiec bez kamienia taki homonculus powraca do zwyklej ludzkiej formy (tak mozna wnioskowac). Jednak envy stal sie jakims robakiem Tongue
darkstar123

darkstar123, 16-02-2010, 23:11
Niekoniecznie. Przecież ten stworek(możliwe, że homunkulus), którym zajmował się Hohenheim nie miał ciała i raczej nie powstał przez ludzką transfigurację. Zastanawiam się czy nie ma on czegoś wspólnego z tą "prawdą", o której mówią alchemicy, którzy wykonali ludzką transfigurację.
Luffcia

Wilk morski

Licznik postów: 91

Luffcia, 17-02-2010, 04:03
evil_akuma napisał(a):
Chriss napisał(a):Scena pościgu świetna i ten samochód, co został przemieniony

To mnie troche zdziwilo XD bo ten samochod byl strasznie podejrzany XD no ludzie nie codzien widzi sie cos takiego XDDDDD

Co do Envy'ego to domyslam sie ze to jego prawdziwa forma, czy tam forma bez kamienia, jednak co to jest ? XD

Homonculus to połączenie czlowieka z kamieniem filozoficznym, wiec bez kamienia taki homonculus powraca do zwyklej ludzkiej formy (tak mozna wnioskowac). Jednak envy stal sie jakims robakiem Tongue

Później będzie powiedziane dlaczego ENVY (zazdrość) tak wygląda na prawdę...zresztą to chyba logiczne? Tongue podobne coś widziałem w evangelionie, bodaj 11 tom mangi XD jakiś gostek to połykał XD jak dla mnie to to jest pijawka, a co do homunculusa bez kamienia, to się kruszy, bo przecież oni są tylko emocjami tatusia, przecież hoho to tłumaczył w odcinku z pridem chyba... że on oddzielił od siebie grzechy, czy tam emocje by stać się istotą idealną Tongue że pseudo-rodzinkę sobie zrobił. Co do samochodu...to w ogóle TAKIE COŚ to chyba żadna nowość w tamtych czasach XDDD nie, no, oni tam dopiero czołgi odkryli, a taki samochodzik to norma jasneee... bo ktoś ma taki gust...
Envy

Kapitan z paradise

Licznik postów: 348

Envy, 17-02-2010, 11:36
No dobra po Envy'm coś zostało, ale kiedy zginęła Lust i Gluttony to żadnego robactwa nie było...Dziwna jest ta forma, możliwe, że pijawki jak uważa Luffcia. Odcinek bardzo dobry, nie spodziewałam się, że tym razem Marco będzie tak ważną postacią (porównując z jedynką). Motyw z odrzucaniem duszy przez ciało Ala też jest świetny, teraz muszą się już naprawdę pośpieszyć i odzyskać swoje ciała.
hetman

Licznik postów: 1,319

hetman, 17-02-2010, 13:31
Niestety twórcy anime notorycznie wycinają najlepsze sceny. Chodzi o bardzo zabawny moment spotkania Hoenheima i Al'a :zalamany: Patrzcie ->
[Obrazek: 01.jpg]
Gaskal

Gaskal, 23-02-2010, 18:15
Epek bardzo mi się podobał.
Mamy walkę Glina z Bradleyem, w której widzimy zwiększoną wytrzymałość Greelina, walka bardzo dynamiczna i przyjemna dla oka, a także, co ciekawe wyrównana Smile
Ed i 2 Chimery dołączają się do Glina, nieźle, nieźle Big Grin
Czas Sądnego Dnia jest już nam znany, mają do niego jeszcze trochę czasu Smile
Wszystko w tym odcinku ocieka miodem i mlekiem, nic tylko czekać na epizod z numerem 46 Smile
evil_akuma

evil_akuma, 23-02-2010, 19:39
Gaskal napisał(a):Ed i 2 Chimery dołączają się do Glina, nieźle, nieźle

Tak naprawde to on sie do nich przylaczyl i to pewnie taki podstep jest XD

Odcinek super, ladnie wszystko pokazane. Kazdy cos robi, porobily nam sie male druzyny i kazda ma jakies swoje zadanie Smile
Gaskal

Gaskal, 23-02-2010, 20:54
evil_akuma napisał(a):Tak naprawde to on sie do nich przylaczyl i to pewnie taki podstep jest XD
Niby ta, ale to oni się u niego "zatrudnili" xD
Podstęp ? Znając Greeda na pewno jakiś się znajdzie :]
Jestem ciekaw, co do Briggs ma Izumi ? :looka:
darkstar123

darkstar123, 23-02-2010, 20:57
Zapewne ma do przekazania info, które Al dostał od swojego staruszka. A tak w ogóle to odcinek fajny, następny też zapowiada się ciekawy. Zobaczymy, kto stanie na drodze Scara i co od niego chce.
Envy

Kapitan z paradise

Licznik postów: 348

Envy, 23-02-2010, 21:23
Super odcinek Greed tak jak w poprzedniej serii odciął się od Ojca, ha lubię tego homunculusa...nigdy nie wiadomo co wymyśli. Envy sprytnie sobie pograł z naiwną dziewczynką...nie ma niczego łatwiejszego niż kierowanie szlachetnymi ludźmi Smile Z odcinka na odcinek coraz lepsze...
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź