Super bohaterowie na ekranach kin!
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają:
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
evil_akuma

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 772

evil_akuma, 09-07-2008, 20:41
Nie da sie ukryc ze kino zalewaja teraz filmy o soper bohaterach prosto z komiksow. Co nowszy film to wiekszy budzet oraz wiecej reklam gadzetow i ogolnie wiecej wszystkiego Smile Nie wiem co wy o tym myslicie, ale ja ogolnie uwielbiam filmy o super bohaterach jednak niestety wiekszosc z tych filmow wyglada zupelnie inaczej niz oryginal czyli komiks. Dla niektorych produkcjii jest to na plus (bo przeciez nie mozna powielac ciagle tych samych motywow) dla innych znowu minus (X-men 3 jak dla mnie masakra ;/) Co wy myslicie filmach z udzialem super bohaterow na podstawie komiksow ?

Dodam jeszcze mala liste (niestety chyba nie pelna)

Filmy wydane.

Captain America 1944
3 Dev Adam 1973
Dr. Strange 1978
Captain America 1979
Captain America II: Death Too Soon 1979
Howard the Duck 1986
The Punisher 1989
Power Pack 1991
Captain America 1990
The Fantastic Four 1994
Generation X 1996
Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D. 1998
Blade 1998
X-Men 2000
Blade II 2002
Spider-Man 2002
Daredevil 2003
X2: X-Men United 2003
Hulk 2003
The Punisher 2004
Spider-Man 2 2004
Blade: Trinity 2004
Elektra 2005
Fantastic Four 2005
Man-Thing 2005
X-Men: The Last Stand 2006
Ghost Rider 2007
Spider-Man 3 2007
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer 2007
Iron Man 2008
The Incredible Hulk 2008

Filmy z oficjalna data premiery.

Punisher: War Zone December 5, 2008
X-Men Origins: Wolverine May 1, 2009
Iron Man 2 April 30, 2010
Thor June 4, 2010
Captain America May 6, 2011
Spider-Man 4 May 20, 2011
The Avengers July 2, 2011

Filmy planowane.

Ant-Man
Black Panther
Cloak and Dagger
Daredevil 2
Deathlok
Doctor Strange
Ghost Rider 2
The Hands of Shang-Chi
Iron Fist
Luke Cage
Magneto
Nick Fury
Runaways
Namor: The Sub-Mariner
Silver Surfer
Venom

I tu jestem zaskoczony bo naprawde kilku z tych bohaterow nawet nie znam Big Grin

Co wy o tym wszystkim myslicie ? Big Grin
Nami

Piracki oficer

Licznik postów: 614

Nami, 09-07-2008, 20:49
Szczerze?
Większość z tych filmów mi się nie podobała XD
Nawet mi się ich wymieniać nie chce, ale np taki Blade - nie przypadł mi do gustu ;p

Część była dobra, ale większość zdecydowanie nie xD
I też wielu z tych pozycji nie kojarzę _^_
My-chan

Kapitan z paradise

Licznik postów: 352

My-chan, 09-07-2008, 20:56
Ja ogólnie nie oglądam filmów na podstawie komiksów. Tracą one to coś, co miał oryginał i zwykle nie nadrabiają tego, chociaż są i filmy, które pochwalić można. X-men 1 podobał mi się, Spiderman też, Batman... różnie to z nim było, ale postaci złych tam fajne były ^^'

Ale tak ogólnie to już jest tylko i wyłącznie komercja, nie mają już pomysłów na filmy, które stałyby się hitami, sięgają więc do książek i komiksów... Ogólnie nie podobają mi się te filmy ==; Wolę jakieś kiepskie produkcje, ale widać tam trochę świeżości... tutaj? To wszystko już było... tyle ode mnie Tongue
Jarek Bachanek

Kapitan z paradise

Licznik postów: 367

Jarek Bachanek, 09-07-2008, 21:06
Generalnie nie czytam komiksów ale lube postacie ze świata komiksu więc w/g mnie im więcej tym lepiej. Tylko żeby sie przyłożyli bo z tej listy tylko trylogie X-Men i Spider-Man zasługują na uwagę.

Jest jeszcze mój absolutny lider jesli chodzi o ekranizacje komiksu czyli Batman: Początek. W/g mnie najlepszy paradoksalnie dlatego że nie trzyma się wiernie komiksu, ale pokazuję Czarnego Rycerza oid zupełnie innej strony. Już zacieram rączki na sequel Big Grin

Ale generalnie to jest typ kina rozrywkowego czyli dużo efektow mało treści. Lubie je bo bawią mnie i jest na co popatrzeć. To że szybko o nich zapominam to inna kwestia.

Zresztą ciężko przenieść komiksowy świat na ekran filmowy stąd tylko parę filmów wykonanych porządnie. Co nie znaczy że sie nie da bo wymienione wyżej przykłady pokazały że jak sie chce to można.
evil_akuma

evil_akuma, 09-07-2008, 21:09
No to fakt nic nowego w tych filmach nie zobaczymy ale milo popatrzec na swoich ulubionych bohaterow na ekranach Smile Ja np. bardzo lubie x-menow i czesc 1sza i 2ga byly swietne ale ostatnia to juz tragedia.

I fakt faktem teraz to juz komercha tylko zobaczcie ze co nowy film wychodzi to wychodzi i gra i jakies komiksy nowe i koszulki i co tylko chcecie Tongue

Mimo wszystko jakos lubie te filmy XD
Jackie D. Flint

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 09-07-2008, 22:26
Ogólnie rzecz biorąc nie podobają mi się te ekranizacje komiksów XD Nie mogę się powstrzymać od uszczypliwych komentarzy, że to jest nie tak, a to było inaczej, a tak w ogóle to fabuła nie trzyma się kupy i gdyby ktoś, kto nie zna komiksu przyszedł na film fabularny, to by w ogóle nie załapał ocb.
Ostatnio, niestety, ekranizacje takie są. NIE WSZYSTKIE. Ale rażąca większość ==

Boję się o DBZ XD
evil_akuma

evil_akuma, 09-07-2008, 22:35
Wez pod uwage ze te filmy sa kierowane do mass a nie do grupy ludzi ktorzy sa fanami komiksow Tongue

Ja wlasnie uwielbiam komiksy sporo czytalem znam fabule i wszystko jednak jak ogladam jakies filmy na podstawie komiksow to staram sie zapomniec o tym co w komiksie bylo XD Bo zawsze cos jest inaczej, zawsze cos nie tak Tongue

Ale jak ktos nie zna komiksow to wiesz dla niego zupelny bajer jest Wink

A jarek dobrze powiedzial to kino ma bawic i zachwycac efektami (niestety wspolczesne kino takie jest) a po paru dniach zapomina sie o tym bo nie mialo to glebszego przeslania Tongue
Mroczny

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 511

Mroczny, 10-07-2008, 13:09
Ale bede mial filmow do ogladania, tak jestem fanem komiksow, jak bylem maly to uwilbialem wszelkie kreskowki Marvel'a... a filmy jestem nimi zauroczony...
The Punisher, wspanialy film, az milo patrzec jak Frank sie msci ^^
Nie dziwie sie amerykanom, ze tworza takie filmy, przeciez ja bym sie bal tam wyjsc na ulice wieczorem... zaraz bym dostal kose za nic ;>
Coz, takie rzeczy daja im "plytkie" uczucie, ze sprawiedliwosc jest na tym swiecie;p
Kiedys je wszystkie obejrze i bede Mhrok-man XD

@down
Ale jest chyba film o Spawnie?

Mialem racje prosze:
http://en.wikipedia.org/wiki/Spawn_(film)

A na twojej liscie nie ma;p
evil_akuma

evil_akuma, 10-07-2008, 13:56
no takiego mrok-mana to ja bym wsumie spawna nazwal Tongue

Az dziwie sie ze nie ma go na tej liscie wsumie film jakis rewelacyjny nie byl ale jak dla mnie i tak fajny bo uwielbiam spawna Big Grin
Szuja

Wilk morski

Licznik postów: 100

Szuja, 30-07-2008, 23:20
Co do filmów o superbohaterach niewiele jest takich, które mi się podobały...

X-Men - pierwsza część nie była zachwycająca, natomiast druga już trzyma poziom. Szkoda, że trzecie nieudana...

Batman : Początek - ukazanie Batmana od strony psychologicznej. Szczerze mówiąc, wcześniej nie lubiłem człowieka w obcisłym stroju, peleryną i majtkami na spodniach, który udaje nietoperza. Teraz ze zniecierpliwieniem czekam na "Dark Knajta" Big Grin

Co do Spider-mana- widziałem tylko drugą część, ale zniechęciła mnie- efekty nie były jakieś specjalne, fabuła i zwroty akcji niezbyt udane, a napakowanych facetów w obcisłym strojach z dylematami moralnymi mam na razie dość- wyjątkiem jest Batman Tongue

Podobno zdjęcia do DBZ już się kończą Big Grin Albo już się skończyły. Swoją drogą nie wiem, czy chcę widzieć morderstwo tej serii, mam do niej za duży sentyment.
evil_akuma

evil_akuma, 30-07-2008, 23:45
No spawn jest z 1997 bodajrze i calkiem fajny tez jest Smile

Szuja jak ci sie podobal batman poczatek to obejrzyj sobie dark knight Wink Ja bylem na premierze w anglii we wtorek tydzien temu i wrazenia niesamowite Big Grin W polsce premiera 8 sierpnia i juz wiem ze tez pojde XD
Mroczny

Kapitan z nowego świata

Mroczny, 30-07-2008, 23:55
Na "rycerza ciemnosci" na 100% ide, bo to podobno cudo jest i jeszcze moj ulubieniec Jocker jest xD
Szuja

Wilk morski

Licznik postów: 100

Szuja, 31-07-2008, 00:59
evil_akuma napisał(a):Szuja jak ci sie podobal batman poczatek to obejrzyj sobie dark knight
No to przeca pisałem że za wszelką cenę muszę obejrzeć w kinie Big Grin

Mroczny napisał(a):i jeszcze moj ulubieniec Jocker jest xD
Słyszałem, że aktor grający Jockera zmarł. Czy to prawda?
evil_akuma

evil_akuma, 31-07-2008, 01:11
Nie jestem pewny ale w dniu premiery z tego co slyszalem Tongue
Mroczny

Kapitan z nowego świata

Mroczny, 31-07-2008, 01:26
Cytat:Słyszałem, że aktor grający Jockera zmarł. Czy to prawda?
Tak, przedawkowal jakies leki i wlasnie powinno mu sie oddac hold i obejrzec;]

@Szuja
Dobry avatar;]
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź