http://fairypbf.mojeforum.net/index.php
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Szogun

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,249

Szogun, 24-03-2010, 02:51
Powiem tak ostatnimi czasy zostałem bardzo mile zaskoczony przez moją psiapsiółkę Even. Otóż od ponad roku grywam na PBF-ach, wiecie takich forach dla fanów Warhammera, DnD czy Neuro, a nawet systemów własnych jak i realiach filmów czy komiksów. Coraz większą popularność zyskują pbf o tematyce ukierunkowanej i poświęconej wyłącznie jednemu tytułowi. Żaden mnie jednak tak bardzo nie wciągnął gdyż dla mnie po prostu stanowił taką pisemną odmianę The Sims w której odgrywało się życie codzienne swojej postaci w danych realiach. Jednakowoż tutaj będzie inaczej, bo jak na razie to pierwszy PBF tematyczny, który ma główną fabułę łączącą wszystkich graczy razem !!!

Ktoś mi powie że zachwalam bo to pbf mojej koleżanki, nie zdziwię mu się, jednak szybko uprzedzę. Na forum panuje porządek, wszystko ma swoje miejsce, mechanika i zasady są proste, przyjazne graczom i nie wymagające jakieś nadzwyczajnego wczytywania się w nie. Nie występują postacie kanoniczne co pozwala nacieszyć się grą nawet osobom nie czytającym mangi, ani nie oglądającym anime. Jednak dla tych, którzy są fanami, lub po prostu czytują / oglądają FT od czasu do czasu powiem, że miejsca, gildie jak i ustrój wewnątrz nich jest identyczny jak ten przedstawiony przez pana Mashirę. Powiem tak żal przynajmniej nie spróbować, to dość przyjemna oferta spędzenia czasu z bliskimi i odstresowania się.

Po krótce wyjaśnię na czym to polega osobom typowo zielonym. Otóż wymyślamy sobie postać maga, z wyglądu, charakteru, usposobienia jak tylko chcemy, wybieramy jedną z dostępnych gildii < nie obowiązkowe>, wybieramy rodzaj magii, lub jeśli mamy jakiś fajny na własny to pytam się admina o akceptację. No innymi słowy tworzymy taką postać, jaką chcielibyśmy prowadzić i jaka nam odpowiada, ale nie łamiąc przy tym zasad gry. Wtedy tylko ustalamy staty swojej postaci na wypadek konfliktów i potyczek z innymi gildiami, bądź magami. Ale to tak prosto z mostu i po chłopsku. Po więcej szczegółów zapraszam na forum.

http://fairypbf.mojeforum.net/index.php

Szczerze polecam i zapraszam do wspólnej zabawy. Pozdro i niech moc Wróżek będzie z wami XD.
czarna

Super świeżak

Licznik postów: 235

czarna, 24-03-2010, 16:23
jako że jestem użytkownikiem forum, gram i staram się ogólnie udzielać - również polecam. Wink
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź