1.Mass Effect Legendary Edition, obok KOTORa, zdecydowanie jeden z moich ulubionych RPGow, choć mam tu namysli bardziej część pierwsza niżeli dwie pozostałe które poszły już zdecydowanie w grę akcji z elementami RPG. Na ogranie po raz kolejny całej trylogii w nieco podrasowanej wersji jestem jak najbardziej chętny, ja tą grę mógłbym przechodzić w kółko xD
2.Prince of Persia: The Sands of Time Remake, kolejny klasyk w odświeżonej wersji. Trochę trzeba było czekać żeby coś zadziało się w serii PoP, Ubisoft wolał klepać Asasynów, zamiast robić kolejnego księcia . No ale nareszcie coś jest, co prawda szkoda że Remake Piasków czasu a nie coś całkiem nowego (no ale raczej bez powodu tego nie robią liczę na nowy start), ale i tak chętnie ogram dobrą okazję żeby sobie grę odkurzyć po latach

3.Drift21 - Gra już trochę irytuje bo wraz z kolejnym rokiem zmienia się jedynie trochę tytuł, z 18 na 19, no a teraz już 21, choć realnie pogram w 22, o ile gra wyjdzie zgodnie z planem na konsolach, co nie jest w tym przypadku takie pewne.
4.Persona 5 Strikers, normalnie Persona byłaby w top trzy, no ale tutaj nie mamy do czynienia z typową jrpgowa rozgrywka... Trzecia już wersja Persony 5 (tyle że z całkiem nowa fabuła), jest grą z serii musou, miałem okazję pograć trochę w demko, i zabawa jest przednia, gra zachowuje niektóre elementy typowe dla podstawowej Persony 5 czy Royala, ale za to daje zupełnie inny rodzaj zabawy jeżeli chodzi o akcje. Nieprzecze rozkładanie całych armii, przeciwników przy całkiem zgrabnym systemie typowym dla serii musou (z elementami taktycznymi, coby zachować ducha Persony) , daje sporo satysfakcji... Czekam na luty.
5.Gotham Knights - Seria Arkham poza 3 częścią której nienawidze przez batmobil, którego było zdecydowanie za dużo...Jest jedna z moich ulubionych mordobijek dlatego sporo oczekuję po tej grze. Podobno ma oferować wybór bohaterów i przechodzenie w coopie, no oby oby zwłaszcza coop może urozmaicić i umilić rozgrywkę, dając świeży powiew serii, a nie takie zgniłe jajo jak batmobil w trojce

6.Gran Turismo 7 - scigalka a ja lubieć ścigałki , giera kultowa nie ma co się rozpisywać bo i nie ma oczyma.
7.Age of Empires IV, tutaj też trochu się trzeba było naczekac jak w przypadku PoP, tyle że nie dostajemy ochlapu mięska jak w przypadku Ubisoftu, tylko nowiusika odslone, czekam będzie fajna odskocznia od Total Warów, nie jest to napewno pozycja na ktora jestem jakoś mega napalony ale jak starczy czasu w tym roku to napewno sięgnę