Pochwalić się muszę.
Kolejne dwa elementy już mam w swoim posiadaniu na cosplay.
Dodatki: Korale - białe, cóż w sklepie przy akademikach pojawiły się pare dni temu... cóż cena przystępna a że są może trochę mniejsze niż wymaga tego ilustracja- trudno, trzeba brać co się ma pod reką.
Buty: 100% - wczoraj odwiedziłam mój ulubiony lumpeks w mieście. A tam w "grzebankach" znalazłam botki, wyskie do połowy łydek, potężny obcas, ciemny róż wpadający w bordo, w nienaruszonym stanie - idealne do cosplayu! Może to nie jest kurewska róż, ale lepsze to niż nic^^
Najważniejsze zakupy będą dopiero w czerwcu: Body wraz z kołnieżem, siatkę ( byłam w sklapach zoologicznych i militarnych i jak na razie jeszcze nie znalazłam odpowiedniej siatki) , pasy ( zamiast pasów zaiwestuje w szeroką gumę - trochę mojej inwecji twórczej

) kabaretki, kosmetyki.
Jeszcze jedno... szykuje się na Niucon mój osobisty charemik...ale i tak było by mi miło zobaczyć na konwencie Bon Claya i Inazume.... ehm.... na Ecchicon pisze też scenkę, tylko że mi są mi potrzebni chętni

... Tytuł scenki u doktora Ivankowa....
:wstyd: ale to tylko propozycja....
[
Dodano: 2010-06-07, 16:08 ]
Wyobraźcie sobie że siatkę do pelerynki znalazłam w lumpeksie...mam farta. Dzisiaj oddałam krawcowej do uszycia samo body. Kołnież osobno doszyje sama, a przynajmniej mam taką nadzieje, że wyjdzie po mojej myśli^^ :zawstydzony:
[
Dodano: 2010-06-21, 21:36 ]
Z dziennika pokładowego ^^
Cosplay Ivy jest w obiegu, po dwóch tygodniach poszukiwania w końcu materiał zostanie przerobiony na body przez uroczą i zabawną krawcową, która podjęła się trudu uszycia tej części garderoby. Zostały również zamówione kabaretki i rajstopy ( no chyba że z nich zrezygnuje...zależy od pogody). Ważnym elementem cospleju są też kosmetyki, których odpowiednią paletę mam już w swoim posiadaniu. To samo dotyczy rzęs, które nabirają śmiertelnej mocy ^^. Ciągle nie wiem z czego zrobić korone... I nie chodzi mi tu o papier...coś trwalszego....w końcu trzeba ją bezpiecznie przewieść z pomorza do stolicy. Ktoś podpowie? :zawstydzony:
[
Dodano: 2010-06-30, 19:00 ]
Weselcie się narody
bo skończono szyć body!
Już mam prawie komplecik
aby wystawić kabarecik
jeszcze tylko pelerynka
i nagłowę złota koronka
bo za tydzień na ecchiconie
zobaczycie dzieło moje :rotfl: