Muuuuundial
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają:
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
xaton

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,120

xaton, 12-06-2010, 18:04
No do czego to podobne, żeby jeszcze takiego tematu nie byłoTongue? Kto wygra, komu kibicujecie, jak oceniacie drużyny, czy wogóle oglądacieTongue? Temat ogólnyTongue. Ja kibicuję Argentynie(zara druga połowa ich 1 meczu, szybkoTongue!) ale realnie myśląc myślę, że wygra HiszpaniaTongue. Jestem ciekawy Stanów i HolandiiTongue. Tera pokrótce omówię dotychczasowe meczeTongue.

Meksyk vs RPA 1:1

Wydawało się na początek, że Meksyk wygra bez większych problemów ale muzin jest sibki i zabiegali MeksykanówTongue. Ogromne tępo meczu sprawiło, że mecz był pełny emocji, cieszę się, że gospodarze nie przegrali 1 meczuTongue.

Francja vs Urugwaj 0:0

Przyznam się, że 2 połowy nie oglądałem a podobno Francuzi nieźle atakowali aczkolwiek 1 była tak nudna....że nie oglądałem 2 połowyTongue. Francuzi grali bardzo defensywnie a Urugwaj był po prostu słabyTongue. Jednak Francja nie ma Zidana a Anelka i inne gwiazdy to już staruchyTongue.

Korea południowa vs Grecja 2:0

I zasłużenieTongue. Grecja grali strasznie ślamazarnie aczkolwiek technicznie(powiedziałbym "polish level"Tongue) a Korea reprezentowała godnie poziom mistrzostwTongue. W 2 połowie Grecja miała kilka akcji ale wszystkie marnowali(czytaj:nie trafiali w światło bramki) ale się jakoś ciekawiej oglądało niż mecz FrancjiTongue.

Argentyna vs Nigeria narazie 1:0

Woha co za meczTongue. Uwielbiam Argentyńską piłkę i w tym meczu też pokazali klasę ale Nigeria nie odstępowała im poziomemTongue. Aż dziw, że się skończyło tylko 1:0 Tongue. Zawodnicy latali od bramki do bramki a obie drużyny mają zabójcze sprinty w atakuTongue. Trochę byłem niezadowolony, że Argentyna marnowała najlepsze sytuacjeTongue. Wypracowywali piękne akcje i doprowadzali do 1 na 1 z bramkarzem i....nicTongue. Tu głównie żal do MessiegoTongue. I choć tych goli brakowało to napięcie cały czas się utrzymywałoTongue. Życzę obu drużynom aby wyszły z grupy i spotkały się jeszcze raz, zdecydowanie najlepszy mecz na ten momentTongue.

O mam fajny pomysł zrobię se klasyfikację meczy od moim najulubieńszych do tych najmniejTongue. Jakbyście też zrobili to chętnie bym poczytałTongue.

1.Argentyna-Nigeria
2.Meksyk-RPA
3.Korea południowa-Grecja
4.Francja-Urugwaj
Gaskal

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 766

Gaskal, 12-06-2010, 18:40
SPAIN ! SPAIN ! SPAIN ! SPAIN ! SPAIN !
ITALY ! ITALY ! ITALY ! ITALY ! ITALY !

Moi faworyci. Uwielbiam włoską i hiszpańską piłkę Smile
A ogólnie, to znowu zajebiście nakręciłem się na grę w piłkę dzięki Mundialowi, ale cóż począć, Orlik przez najbliższe tygodnie zamknięty Sad
Owca2512

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 495

Owca2512, 12-06-2010, 19:18
xaton napisał(a):Argentyna vs Urugwaj

NIGERIA! No, chyba że inne mecze oglądamy xD

Ja też kibicuje Hiszpanii, jak zwykle : ) Ogólnie mimo bycia dziewczyną bardzo lubię oglądać mecze (mój mąż będzie miał w przyszłości fajnie xD) i póki co żadnego nie przegapiłam Big Grin Zwycięstwo Korei mi dzisiaj odpowiadało, Grecy grali jak Polacy ; p
Gaskal

Gaskal, 12-06-2010, 19:32
xaton napisał(a):Trochę byłem niezadowolony, że Argentyna marnowała najlepsze sytuacje.
A Nigeria to nie ? Big Grin Im także zabrakło skuteczności w tych wykończeniach, w polu karnym Tongue
xaton

Pierwszy oficer

xaton, 12-06-2010, 20:04
No...nie powiedziałbymTongue. Nigeria przede wszystkim z dystansu strzelała, szukając dziuryTongue. A Argentyna męczyła się robiąc na tyle sprytne podania by doprowadzić do prostego strzału....a Messi dawał dupyTongue. Choć fakt, że jego biegi i wymijanie Nigeryjczyków robiło wrażenieTongue.
Gaskal

Gaskal, 12-06-2010, 20:58
Racja, większość prób zdobycia bramki przez Nigerię, to próby uderzeń z dystansu, ale było także kilka sytuacji podbramkowych, gdzie brakowało tej skuteczności wbicia gwoździa do trumny, np. akcja z końcówki meczu, gdzie po wrzutce w pole karne nigeryjski zawodnik nie trafia nawet w światło bramki z jakichś... 11m Smile
Neko

Pirat

Licznik postów: 44

Neko, 14-06-2010, 20:04
Moim faworytem jest Holandia Wink. Choć co prawda w pierwszym meczu nie zaprezentowała za wielkiego futbolu to jednak ja wierzę że się rozkręcą w późniejszych meczach ^^
Obecnie jestem bardzo szczęśliwy z tego że Japonia wygrała swój pierwszy mecz. To Kamerun był faworytem a mimo to Japończycy poradzili sobie z nim Wink. Brawa dla całej drużyny i GANBARE NIPPON W NASTĘPNYCH MECZACH!!!
xaton

Pierwszy oficer

xaton, 14-06-2010, 22:34
Fajny był mecz Anglia-USA, obie drużyny na poziomie choć to Anglia miała więcej "tych prawie bramkowych" akcjiTongue. Takiej Angli właśnie będę kibicowałTongue.

Dzisiaj grała Holandia, choć nie oglądałem, podobno nie pokazali nic wielkiego, a jak pamiętam ostatnie Euro to to był szok jak oni graliO.O Może się rozkręcą, może......

Japonia Kamerum nic ciekawego, obie drużyny takie sobie, ale dobrze, że Japonia wygrała bo Kamerun grał....jakby mu się nie chciałoTongue.
Neko

Pirat

Neko, 15-06-2010, 02:54
Jeśli mogę to chciałbym zrobić również dotychczasowe podsumowanie meczów które oglądałem (a oglądałem wiele Wink ). No nic to zaczynam:

RPA - MEKSYK 1:1
No cóż, mecz otwarcia, trema i te sprawy. Mimo woli był to bardzo dobry mecz nie tylko dla piłkarzy ale również i sędziów. Myślałem że wygra Meksyk jednakże powinni się cieszyć że zdobyli punkt, ponieważ tylko słupek ich uratował od straty punktów Wink

FRANCJA - URUGWAJ 0:0
Moim zdaniem mecz zawiódł. Nie to że spodziewałem się gradu goli ale Francja zawiodła. Grali nie drużynowo ale indywidualnie. Urugwaj również próbował zdobyć bramkę ale nie bardzo mu to wychodziło. No w zasadzie tyle o tym meczu ponieważ nie za bardzo już go pamiętam Wink

GRECJA - KOREA POŁUDNIOWA 0:2
Grecja przegrała mecz na własne życzenie. Korea grała skrupulatnie i wykorzystała błędy rywali. Podobała mnie się druga bramka zdobyta przez Park Ji-Sunga. A cóż o piłkarzach Grecji mogę powiedzieć? Tylko tyle że 15 minut dobrej gry na końcu to za mało żeby wygrać mecz nawet z takim zespołem jak Korea Płd a już nie mówiąc o Argentynie.

ARGENTYNA - NIGERIA 1:0
Właśnie skoro już mowa o piłkarzach z Ameryki Południowej to muszę powiedzieć że mnie trochę zawiedli. Z pewnością był to dobry mecz w ich wykonaniu, widzieliśmy mnóstwo sytuacji podbramkowych tylko że sytuacje to nie wszystko, trzeba je również wykorzystywać. Messi zagrał dobrze jedynie czego mu brakło to goli Wink. Osobiście mnie się bardzo podobała bramka Gabriela Heinze, która moim zdaniem jest narazie najlepszą bramką zdobytą na tym mundialu ^^, jednak myślę że spokojnie Argentyna powinna z Nigerią wygrać około 5:0.

ANGILA - USA 1:1
Szczerze przyznam że nie oglądałem za dobrze tego meczu. Jedynie o czym mogę tutaj powiedzieć to bramki. Pierwsza Gerrarda była bardzo fajna, po dokładnym podaniu. Tak powinno się wykorzystywać sytuacje podbramkowe. Druga Dempseya to przypadek i szczęście Wink. Piłka Jabulani pokazuje swoją grozę i udowadnia że to, co przed mistrzostwami mówili o niej bramkarze jest prawdą. Propos piłki to chcę powiedzieć że ona już wiele razy dawała o sobie znać w tych mistrzostwach z tymże tylko dwa razy z konsekwencją bramkową. Mam wrażenie że Jabulani ma duszę ^^

ALGERIA - SŁOWENIA 0:1
Czyli Jabulani ciąg dalszy. Jak już wspomniałem piłka mistrzostw świata dwa razy dała o sobie znać tak że wynikła z tego bramka i to jest ten drugi raz, chociaż tutaj to był już bardziej błąd bramkarza. O meczu niewiele mogę powiedzieć bo za dużo się nie działo.
Słowenia wykorzystała to że grała w pewnym momencie w przewadze i tyle Wink.

SERBIA - GHANA 0:1
Również niewiele mogę o tym meczu powiedzieć. Karny ewidentny i niepotrzebny, wynikł z za przeproszeniem głupoty Serba. Serbia jak została osłabiona to paradoksalnie zaczęła grać lepiej. No i Ghana czyli najmłodszy zespół na mistrzostwach z którym moim zdaniem trzeba się liczyć do końca.

NIEMCY - AUSTRALIA 4:0
W skrócie mówiąc - festiwal Niemców. Niech Australia się cieszy że to tylko 4:0 bo mogło być znacznie wyżej (chociaż co prawda Oni również byli bliscy zdobycia pierwszego gola). Na razie Niemcy najbardziej pokazali ducha walki i to że bardzo im zależy na zdobyciu mistrzostwa. A jako ciekawostkę mogę powiedzieć że najwyższa porażka Australii na mistrzostwach miała miejsce w 1974 roku gdzie wówczas przegrali z gospodarzami turnieju czyli RFN 3:0, tak więc Niemcy poprawili swój wynik ^^.

HOLANDIA - DANIA 2:0
No to pora na mojego faworyta ^^ Jak już wspominałem wyżej - Holandia nie zachwyciła specjalnie swą grą, ale może dlatego że Dania grała dobrze w tym meczu. Można się pytać co by było gdyby nie padł ten nieszczęsny samobój na początku drugiej połowy, który dał prowadzenie Holandii. Czy Pomarańczowi by wtedy wygrali? Ja na to odpowiadam tak: Wiele meczów kończyło się golami samobójczymi a były to mecze o duże stawki więc nie sposób mi jest patrzeć na to w ten sposób. Stało się i tyle, bądź co bądź ale jednak Holandia była lepsza od Dani w tym meczu co udowodniła strzelając drugiego gola. Trener Pomarańczowych dokonał bardzo mądrych zmian. Dużo było również brutalności w tym meczu a sędzia nie bardzo karał zawodników kartkami mimo że były to bardzo groźne ataki na nogi.

JAPONIA - KAMERUN 1:0
Pierwsza połowa strasznie nudna do czasu niespodziewanego gola Keisuke Hondy zdobytego w 39 minucie. Potem było już trochę lepiej ale nadal nie za ciekawie. Eto raz tylko błysną podczas tego meczu. Końcówka była za to bardzo emocjonująca i trzymała w napięciu. Najpierw poprzeczka a potem jeszcze ten strzał obroniony przez bramkarza Kawashimę (chociaż chyba tam sędzia zagwizdał faul na Nakazawie). Ja się cieszę że Japonia wygrała ten mecz. W pełni na to zwycięstwo zasłużyła. Ciekaw jestem jaki plan miał szkoleniowiec Japonii wprowadzając do gry dwóch napastników? Może liczył na to że Kamerun całym składem pójdzie do przodu a jak Japonia wybroni ich atak to będą szybkie kontry. A Kamerun zawiódł na całej linii ale to już tylko i wyłącznie ich wina i problem Wink.

WŁOCHY - PARAGWAJ 1:1
Mecz niespodzianka. Włochy to zespół bardziej defensywny, tymczasem grali bardzo ofensywnie. Można się było spodziewać po nich brutalnej gry na którą pozwalał arbiter tego meczu. Mimo woli to Paragwaj zdobył pierwszego gola i mistrzowie świata znaleźli się w tarapatach. Bardzo ciężko przyszło im walczyć o wyrównanie, na dodatek ten remis mogą zawdzięczać bramkarzowi reprezentacji z Ameryki Południowej. Ogólnie mecz mnie się podobał Wink

Podsumowując na razie mundial: W dotychczasowych 11 meczach wpadło 18 bramek co daje średnią 1,6 bramek na mecz. Jest to bardzo niska średnia ale mistrzostwa się dopiero rozpoczęły, a mam nadzieję że takie drużyny jak Hiszpania czy Brazylia w swoich pierwszych meczach sprawią że się ona podniesie Wink Kartek żółtych na razie 43 (3,9 na mecz) i 3 czerwone kartki. Pracę sędziów póki co oceniam na 4,5/6. A poziom turnieju na 2,5/6. No cóż trochę się rozpisałem ^^. Postaram się później napisać co sądzę o następnych meczach Wink.
PS: Dziękuję że został założony taki temat ^^
Owca2512

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 495

Owca2512, 15-06-2010, 23:26
Brazylia - Korea 2:1, aż muszę to skomentować Big Grin

Początkowo mecz średni, po Brazylii widać było takie trochę lekceważące podejście. Po pierwszej bramce (której do teraz nie mogę ogarnąć co, jak, gdzie i w ogóle jak oni to niby zrobili! Big Grin) zaczęła się dosłownie samba, grali luźniej, szybciej i bardziej żywiołowo. Druga bramka - piękne podanie, idealne wręcz. Cała obrona na wylot. Ostatnia brama dla Korei też ładna, w ogóle strzelić im gola jak biega w koło 3 zawodników to na serio nieźle : )
Ogólnie mecz najlepszy jak na razie Big Grin Do tego mało brutalnych fauli, bardzo ładne zachowanie zawodników względem siebie, po prostu czysta i ładna gra : )

No i Szpaku Szpakowski xD dwa dni nie komentował meczy ponieważ... uczył się koreańskich nazwisk :rotfl: nie wiem, czy ktoś zauważył ale wymieniał zawodników baaaardzo skrupulatnie, akcentując itd podczas gdy drugi komentator jakoś tego unikał xD
Gaskal

Gaskal, 16-06-2010, 19:08
Hiszpania vs Szwajcaria 0:1
Do teraz nie wierzę w wynik tego spotkania. Masakra, po prostu masakra. Hiszpanie próbowali zdobyć bramkę Szwajcarów na wszystkie możliwe sposoby. Były strzały z dystansu, były dośrodkowania i były też akcje sam na sam z bramkarzem. Szwajcaria utworzyła na swoim polu karnym fortecę z malutkimi, nielicznymi szparami. Wykorzystali także swoją budowę fizyczną, są lepiej zbudowani, niż szczupli Hiszpanie, dzięki czemu wygrywali pojedynki, gdy piłka była w powietrzu. Hiszpanom chyba ani razu nie udało się uderzyć głową ! Zabrakło skuteczności- te akcje Torresa... chłopak ewidentnie nie jest w formie, teraz wiem, dlaczego wylądował na ławie. Podobały mi się te zagrania Silvy z lewej strony, oraz Iniesty na środku, widać było że chłopaki wkładają w ten mecz całe swoje serca. Fàbregas'a mi tutaj zabrakło. No cóż, mam nadzieję, że jeszcze go na tym Mundialu zobaczę.
Reasumując: Hiszpanii zabrakło przed wszystkim skuteczności w polu karnym, szczypty szczęścia i kilku wyższych dośrodkowań.
Neko

Pirat

Neko, 19-06-2010, 23:26
Kamerun - Dania 1:2

Powiem krótko: Po prostu niesamowity mecz! Więcej takich meczów na mistrzostwach
Taboret warrior

Piracki oficer

Licznik postów: 617

Taboret warrior, 20-06-2010, 00:29
Anglia 0 : 0 Algieria

To chyba dla każdego jest zaskoczeniem. Taki niepozorny afrykański zespół był w stanie grać na równi z teamem światowego poziomu. Miejscami mogłaby wygrać Algieria xD Ale jeśli to Algieria wyjdzie z grupy a Anglia wypadnie to będę się jeszcze długo z tego śmiał :rotfl:

Trochę opóźniony komentarz ale dopiero teraz miałem okazję wejść xd
xaton

Pierwszy oficer

xaton, 27-06-2010, 00:17
Były już 2 mecze z 1/8 to trzeba skomentowaćTongue.

Urugwaj - Korea płd. 2:1
Superaśny meczTongue. Dużo akcji z obu stron i widać było, że oba zespoły naprawdę chcę przejśćTongue. Wyglądało to mniejwięcej tak:obie drużyny szybko zaczęły, Urugwaj strzelił gola i przeszedł w stan defensywny, potem po wielu trudach Korei udało się strzelić i znowu Urugwaj szybko zripostował wracając do defensywyTongue. Aczkolwiek brawa dla Korei bo naprawdę wynik mógł być odwrotny i jeszcze więcejTongue.

Ghana - USA 2:1
YESSSSS, bardzo się cieszę, że jedyna drużyna afrykańska w 1/8 zagra dalejTongue. Mecz ogólnie szybki ale potem widać było, że obie drużyny są już nieźle zmęczoneTongue. Jeszcze przez ostatnie 15 minut dogrywki USA zrobiło więcej akcji niż przez 45 minut drugiej połowyTongue. Ale byli mało skuteczni....mało strzałów w światło bramki a jak były to raczej słabe...Ghana sprawiedliwie przeszłaTongue.
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 08-07-2010, 02:43
No, odświeżę trochę ten temat Tongue

Znamy drużyny finału. Moje marzenie się spełniło, od samego początku chciałem taki finał i wszystkim mówiłem, że taki będzie, aż szkoda, że nie obstawiłem Tongue (Mniejsza, że za bardzo nie wiem, gdzie xD) Hiszpanom i Holendrom kibicuję od Euro 2008, i teraz w zasadzie, skoro obie są w finale, nie wiem, komu kibicować, tak czy siak, będę zadowolony Big Grin Liczę tylko na piękny mecz, dużo bramek, co najmniej 3:3 Big Grin

A w meczu o 3 miejsce Niemcom kibicuję, dobrze grają, na mecze z Argentyną i Anglią przyjemnie się patrzyło, a Urugwaj ani mnie ziębi ani grzeje :]

A tak nawiasem, jest jakaś strona tej ośmiornicy, co typuje wyniki? Chciałbym się zapoznać Tongue I wytypowała coś na finał? xD
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź