Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,120
? Kto wygra, komu kibicujecie, jak oceniacie drużyny, czy wogóle oglądacie
? Temat ogólny
. Ja kibicuję Argentynie(zara druga połowa ich 1 meczu, szybko
!) ale realnie myśląc myślę, że wygra Hiszpania
. Jestem ciekawy Stanów i Holandii
. Tera pokrótce omówię dotychczasowe mecze
.
. Ogromne tępo meczu sprawiło, że mecz był pełny emocji, cieszę się, że gospodarze nie przegrali 1 meczu
.
. Francuzi grali bardzo defensywnie a Urugwaj był po prostu słaby
. Jednak Francja nie ma Zidana a Anelka i inne gwiazdy to już staruchy
.
. Grecja grali strasznie ślamazarnie aczkolwiek technicznie(powiedziałbym "polish level"
) a Korea reprezentowała godnie poziom mistrzostw
. W 2 połowie Grecja miała kilka akcji ale wszystkie marnowali(czytaj:nie trafiali w światło bramki) ale się jakoś ciekawiej oglądało niż mecz Francji
.
. Uwielbiam Argentyńską piłkę i w tym meczu też pokazali klasę ale Nigeria nie odstępowała im poziomem
. Aż dziw, że się skończyło tylko 1:0
. Zawodnicy latali od bramki do bramki a obie drużyny mają zabójcze sprinty w ataku
. Trochę byłem niezadowolony, że Argentyna marnowała najlepsze sytuacje
. Wypracowywali piękne akcje i doprowadzali do 1 na 1 z bramkarzem i....nic
. Tu głównie żal do Messiego
. I choć tych goli brakowało to napięcie cały czas się utrzymywało
. Życzę obu drużynom aby wyszły z grupy i spotkały się jeszcze raz, zdecydowanie najlepszy mecz na ten moment
.
. Jakbyście też zrobili to chętnie bym poczytał
.Legendarny piracki oficer
Licznik postów: 766
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 495
xaton napisał(a):Argentyna vs Urugwaj
Zwycięstwo Korei mi dzisiaj odpowiadało, Grecy grali jak Polacy ; p
Pierwszy oficer
Legendarny piracki oficer
Pirat
Licznik postów: 44
. Choć co prawda w pierwszym meczu nie zaprezentowała za wielkiego futbolu to jednak ja wierzę że się rozkręcą w późniejszych meczach ^^
. Brawa dla całej drużyny i GANBARE NIPPON W NASTĘPNYCH MECZACH!!!
Pierwszy oficer
. Takiej Angli właśnie będę kibicował
.
.
Pirat
Licznik postów: 44
). No nic to zaczynam:

. Osobiście mnie się bardzo podobała bramka Gabriela Heinze, która moim zdaniem jest narazie najlepszą bramką zdobytą na tym mundialu ^^, jednak myślę że spokojnie Argentyna powinna z Nigerią wygrać około 5:0.
. Piłka Jabulani pokazuje swoją grozę i udowadnia że to, co przed mistrzostwami mówili o niej bramkarze jest prawdą. Propos piłki to chcę powiedzieć że ona już wiele razy dawała o sobie znać w tych mistrzostwach z tymże tylko dwa razy z konsekwencją bramkową. Mam wrażenie że Jabulani ma duszę ^^
.
.
Kartek żółtych na razie 43 (3,9 na mecz) i 3 czerwone kartki. Pracę sędziów póki co oceniam na 4,5/6. A poziom turnieju na 2,5/6. No cóż trochę się rozpisałem ^^. Postaram się później napisać co sądzę o następnych meczach
.Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 495

) zaczęła się dosłownie samba, grali luźniej, szybciej i bardziej żywiołowo. Druga bramka - piękne podanie, idealne wręcz. Cała obrona na wylot. Ostatnia brama dla Korei też ładna, w ogóle strzelić im gola jak biega w koło 3 zawodników to na serio nieźle : )
Do tego mało brutalnych fauli, bardzo ładne zachowanie zawodników względem siebie, po prostu czysta i ładna gra : ) Legendarny piracki oficer
Piracki oficer
Licznik postów: 617
Pierwszy oficer
.
. Dużo akcji z obu stron i widać było, że oba zespoły naprawdę chcę przejść
. Wyglądało to mniejwięcej tak:obie drużyny szybko zaczęły, Urugwaj strzelił gola i przeszedł w stan defensywny, potem po wielu trudach Korei udało się strzelić i znowu Urugwaj szybko zripostował wracając do defensywy
. Aczkolwiek brawa dla Korei bo naprawdę wynik mógł być odwrotny i jeszcze więcej
.
. Mecz ogólnie szybki ale potem widać było, że obie drużyny są już nieźle zmęczone
. Jeszcze przez ostatnie 15 minut dogrywki USA zrobiło więcej akcji niż przez 45 minut drugiej połowy
. Ale byli mało skuteczni....mało strzałów w światło bramki a jak były to raczej słabe...Ghana sprawiedliwie przeszła
.
Imperator
Licznik postów: 2,230

(Mniejsza, że za bardzo nie wiem, gdzie xD) Hiszpanom i Holendrom kibicuję od Euro 2008, i teraz w zasadzie, skoro obie są w finale, nie wiem, komu kibicować, tak czy siak, będę zadowolony
Liczę tylko na piękny mecz, dużo bramek, co najmniej 3:3 
I wytypowała coś na finał? xD