Wrestling
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Garncarz

Szczur lądowy

Licznik postów: 10

Garncarz, 14-06-2010, 17:40
Specyficzna odmiana ,,sportu''. Ustwiana ale nie do końca udawana, możecie mnie wyśmiać :wstyd: ale ja lubie tą spektakularność i toże nigdy nie wiadomo, co się wydarzy Confusedzok: Na razie tyle Wink
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 15-06-2010, 23:18
Sport to stanowczo za duże słowo bo tam środki dopingujące są praktycznie dozwolone . Jak dla mnie czasem miło na to popatrzeć jak się nawalają fajni gości jak np : Undretaken .Ciekawe widowisko tylko trochę zbyt amerykańskie , po za tym zdarzają się przegięcia jak używanie pił , gwoździ i innych czemuś takiemu mówię stanowcze nie .
CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965

CCORD, 25-11-2010, 20:01
Triple H używa młotka nawet. A raczej używał... Ja lubię wrestling i wiem, że udawane. Ale gdy mówię coś o tym i ktoś zaczyna mówić, że to udawane to zaczynam dostawać szałuBig Grin

[ Dodano: 2011-03-19, 12:07 ]
Czy ktoś wie czy to prawda czy 3 Kwietnia będzie Wrestlemania XXVII ??Nie wiem czy dobrze napisałem rzymskimi.

Vandal69

Nowicjusz

Licznik postów: 16

Vandal69, 05-05-2011, 22:43
Jak dla mnie sport zajebisty Confuseduper: najbardziej lubię Rey'a Mysterio i CM Punk'a Tongue
Sag

Piracki oficer

Licznik postów: 601

Sag, 20-12-2011, 02:19
Odpowiedniejszym określeniem jest reżyserowany niż udawany. W jednym z wywiadów Sheamus powiedział coś na wzór "Niech ten kto mówi, że to jest udawane stanie ze mną w ringu 10 minut i zobaczymy czy później będzie tak mówił." Coś na ten wzór było Tongue

Co sądzicie o zakończonym roku 2011?

Moim zdaniem WWE w roku 2011 zapamiętam najbardziej z pushu dla Punka. Do Extreme Rules 2011 nie wygrał na żadnym PPV od 12 miesięcy, a potem stworzyli program, dzięki któremu publika go pokochała. Od zera do bohatera Smile
Cytat:- Do you know what the goverment has been calling me recently?
- "God Usopp"
- But that's not right!! I am "Go D. Usopp"!!!
Spoiler

[Obrazek: 4684072-usopp.jpg]

clifter

Super świeżak

Licznik postów: 207

clifter, 29-12-2011, 15:29
Ja już dawno temu porzuciłem oglądanie Wrestlingu. Choć ostatnio przed Wrestlemanią powróciłem do oglądania, ale tylko z powodu tej całej akcji z Stingiem i jego domniemanym przejściem do WWE. Ale gdy okazało się to klapą to dałem sobie spokój z tą rozrywką. Ach gdzie te czasy Ery Attitude:/ chyba nigdy nie wrócą
mirajane

Piracki wojownik

Licznik postów: 160

mirajane, 29-12-2011, 18:40
Od czasów liceum oglądam to w wolne chwile podczas weekendów Smile Nie uważam go do końca jako sport, gdyż walki są zazwyczaj upozorowane.To jest bardziej "gra aktorów na ringu", ale i tak uwielbiam ten spektakl przerośniętych panów w obcisłych majtach i ich kaskaderskie wyczyny.
To już nie jest ten sam wrestling co kiedyś za czasów Hulka Hogana, Billa Goldberga, jednak nie potrafię stwierdzić, czy na lepsze czy gorsze. Kiedyś sławne wykręcanie nóg rywali, obecnie federacje stworzyły najbezpieczniejszy wrestling, by łyknęły to rodziny i dzieci…a to działa…

W Polsce tak naprawdę rozpowszechnione jest tylko WWE, które bardziej stawia na show niż na sam wrestling.
ARRRGH

Sogeking 2024

Licznik postów: 3,647

ARRRGH, 29-12-2011, 18:53
Ja również jestem fanem tego sportu połączonym niejako z aktorstwem Smile mam nadzieję, że uda mi się kiedyś pojechać na pokaz w Polsce (w nadchodzącym roku ma być to RAW, w tym roku było to SD!). Faktycznie w tzw. mainstreamie WWE umiejętności nie grają głównej roli i są niejako niżej od samego promowania się i odgrywania postaci.. Jednakże ja śledzę wydarzenia w głównej mierze przez wzgląd na story line'y, więc we mnie aż tak to nie rzutuje.

PS: http://srs.cba.pl/ - stronka poświęcona wrestlingowi, której jestem moderatorem. Można tam znaleźć codzienne newsy ze świata wrestlingu, linki od odcinków WWE i TNA, oraz audycje głosowe na temat najważniejszych wydarzeń w WWE, których zazwyczaj jestem współautorem - gorąco zapraszam Smile
clifter

Super świeżak

clifter, 29-12-2011, 20:56
mirajane napisał(a):W Polsce tak naprawdę rozpowszechnione jest tylko WWE, które bardziej stawia na show niż na sam wrestling.

Wiesz, sam Wrestling sam w sobie to show, rozrywka, nazywanie tego sportem to przesada.
Niveus

Nowicjusz

Licznik postów: 24

Niveus, 29-12-2011, 21:09
WWE jest fajne do pośmiania się, tyle w tym sportu co w byciu bramkarzem na dyskotece.
Zawodnicy są jedynie umięśnieni a każda walka to spektakl jak w teatrze, wszystko jest ustalone, co kto robi, gdzie ma stać, ile ma udawać oszołomionego.
Najgorsi są komentatorzy którzy przeżywają to jak dzieci.
Ale mimo wszystko lubie to oglądać. Ahh, jak ten ring pod Henrym się zawalił, niezapomniane chwile. Smile
ARRRGH

Sogeking 2024

ARRRGH, 29-12-2011, 21:13
Niveus napisał(a):WWE jest fajne do pośmiania się, tyle w tym sportu co w byciu bramkarzem na dyskotece.

W pewnym wywiadzie Sheamus powiedział, że jeśli ktoś uważa, że ze sportem nie ma to nic wspólnego, to zaprasza na 5 minut do ringu Tongue wiesz, każdą scenę można odegrać, ale nie każdy cios jest udawany Smile trzeba mieć genialną kondycję, żeby sobie poradzić, więc ja osobiście uważam, że jest to pewne połączenie sportu z aktorstwem Wink
clifter

Super świeżak

clifter, 29-12-2011, 21:19
Niveus napisał(a):Najgorsi są komentatorzy którzy przeżywają to jak dzieci.

Taka jest ich rola, też są częścią tego show. Dla mnie Michael Cole czy Jerry Lawler są świetnymi komentatorami. Inaczej sprawa się ma z polskimi, jak słyszę komentarz Suprona to mnie normalnie szlak trafia
Niveus

Nowicjusz

Licznik postów: 24

Niveus, 29-12-2011, 21:26
Cytat:Inaczej sprawa się ma z polskimi, jak słyszę komentarz Suprona to mnie normalnie szlak trafia

O polskich prawie, teksty typu: nikt się tego nie spodziewał, przy akcji której wykonania wszyscy są pewni, są po prostu śmieszne.
Nie wiem jak się sprawa ma z oryginalnymi komentatorami, czyt. tymi co siedzą przy ringu. Tongue
mirajane

Piracki wojownik

Licznik postów: 160

mirajane, 30-12-2011, 00:36
Niveus napisał(a):każda walka to spektakl jak w teatrze, wszystko jest ustalone,
Z pewnością nie każda- wystarczy tylko spojrzeć w Google ile tak naprawdę osób zginęło podczas walki Smile Najdrastyczniejsza ostatnio była śmierć Owen'a Hart, który spadł z blisko 22 metrów, uderzył głową o narożnik. http://wrestlingclique.com/images/impor ... 88bs-1.jpg

W ogóle ten "pseudo-sport" jest bardzo ryzykowny. Goście ciągle jadą na sterydach niszczac sobie życie i nawet nie dożywają 50. > Nazywają to 'syndromem wrestlera'
http://www.youtube.com/watch?v=2ZMybi4K1H8&feature=fvst
ARRRGH

Sogeking 2024

ARRRGH, 30-12-2011, 01:02
mirajane napisał(a):W ogóle ten "pseudo-sport" jest bardzo ryzykowny. Goście ciągle jadą na sterydach niszczac sobie życie i nawet nie dożywają 50. > Nazywają to 'syndromem wrestlera'

W WWE sterydy są zakazane i zawodnicy są poddawani regularnym testom przeciw-dopingowym i przy ewentualnym wykryciu dopalaczy zawodnicy są zawieszani bądź zwalniani i wysyłani na odwyki (np. w przypadku narkotyków).
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź