Opening 13
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Jolly

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,506

Jolly, 18-07-2010, 12:19
Już zaczęły się na ten temat dyskusje (a raczej pewien uroczy monolog) w SB. Przed chwilą go obejrzałam i muszę powiedzieć, że mam dwojakie odczucia.
Strasznie mi się podoba sposób pokazania postaci - tło + dana umiejętność. I te obrazy z dzieciństwa Luffy'ego i Ace'a są urocze. Ale piosenka jest okropna i gdybym się zaczęła jej bardziej przysłuchiwać, to bym zasnęła.

Link do openingu http://www.youtube.com/watch?v=4e1nkkl8KSg (który dostałam od Art :D)
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 18-07-2010, 12:27
@up zgadzam się z Jolly jeśli chodzi o pokazanie umiejętności/postaci. To częsty motyw (i już tak bylo przy bodajże 3 openingu) w anime, ale tutaj wyszedł naprawdę ślicznie...Marco, Biały, Vista, Admirałowie...:3. ALE ALE ALE! Czy Japońce wiedzą kurwa mać co to jest rock? NIE, to nie jest ballada. NIE, BALLADA NIE PASUJE DO TEGO ETAPU MANGI. NIE, PO DWAKROĆ KU...NIE! Już MNIEJ pedalski był poprzedni opening. ZERO MOCY. No sorry! Ale w Marineford jest CAŁY CZAS AKCJA, MOC, MIODNY KLIMAT ARCY-ROZPYERDOLU...a tutaj dali jakieś gówno.
Toei, zdechnijcie na sars. śmiecie. Tak spieprzyć NIESAMOWITY potencjał, który tkwił w tym openingu. A wystarczyło dać coś a'la 3 opening do Bleacha i ręcże, że 3/4 fandomu by się spuściło na sam widok tego openingu ~~.
Art

Imperator

Licznik postów: 1,953

Art, 18-07-2010, 12:35
Widzę, że główne zarzuty są już wypisane.
To, co jedynie broni piosenkę...to jej dość smutne brzmienie, co...khem... pasuje do wydarzeń.
Wolę ją, niż kawałek, który leciał wcześniej...przy czym...
Ta piosenka pasuje bardziej na ENDING! ; /.
Openingi OP pokazują, że nie można mieć na raz wszystkiego, heh. Przynajmniej sceny nieźle dobrane
Dragon

Wilk morski

Licznik postów: 63

Dragon, 18-07-2010, 12:38
Podobał Ci się mój monolog? xd
Ja tam nic do tego openingu nie mam. Fajna muzyka i pokazywanie postaci. Jedyne czego mi zabrakło to
Spoiler

pokazanie Sabo, jak są te momenty z dzieciństwa Luffy'iego i Ace'a.

Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 18-07-2010, 12:40
Cytat:Openingi OP pokazują, że nie można mieć na raz wszystkiego, heh. Przynajmniej sceny nieźle dobrane
Kompletnie niezsynchronizowane z bitami muzycznymi (chyba, że Ci chodziło o to, że są ładnie narysowane Tongue).

[ Dodano: 2010-07-18, 11:43 ]
Musopp, no bez przesady. Brand new world był bardzo dobry i spokojnie mógł stawać w szranki z najlepszymi opami shounenów nie wstydząc się tego, co potem Toei z nimi robiło (ruchanie we wszystkie możliwe dziury można uznać za wstępne pieszczoty [ok, "share the world" to wyjątek ]).
Musopp

Wilk morski

Licznik postów: 79

Musopp, 18-07-2010, 12:40
Nie no znowu sknocony kawałek względem wydarzeń... Czy nadejdzie kiedyś czas, że powiem z radością iż One Piece miał najlepszy Opening jaki widziałem z shonenów? Raczej się nie doczekam. Naruto- Opening drugi, Bleach- Opening 3. One Piece na upartego można wziąć Opening 6, chociaż przy tych dwóch wymienionych to pozostaje na starcie :/
Jolly

Licznik postów: 1,506

Jolly, 18-07-2010, 13:31
Art napisał(a):To, co jedynie broni piosenkę...to jej dość smutne brzmienie, co...khem... pasuje do wydarzeń.
No sorry, ale jak dla mnie smutku tam tyle, co mięsa w parówkach.
Art

Imperator

Licznik postów: 1,953

Art, 18-07-2010, 14:29
Heros napisał(a):Kompletnie niezsynchronizowane z bitami muzycznymi (chyba, że Ci chodziło o to, że są ładnie narysowane Tongue ).
Tak, tak, chodzi o tą część z językiem Big Grin. Zgrabne przedstawienie załogi słomianych, efektowne wstawki z najważniejszymi bohaterami sagi. To było udane. Na timing nie zwracałam aż takiej uwagi ; )
jolly-roger napisał(a):No sorry, ale jak dla mnie smutku tam tyle, co mięsa w parówkach.
Dla mnie owszem, ale to już kwestia osobistego odczucia.
Ciekawi mnie tekst piosenki, jak już mowa o nastroju tej nuty.
Blade

Piracki oficer

Licznik postów: 612

Blade, 18-07-2010, 14:47
Art napisał(a):Ciekawi mnie tekst piosenki, jak już mowa o nastroju tej nuty.

Tekst wydaje mi sie typowo One Piece'owy

Tutaj jest -> http://www.youtube.com/watch?v=wlC10BiikDE
[Obrazek: fUUjweQ.png]
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 18-07-2010, 15:12
Kreska i animacja jest rewelacyjna w nowym opie. Podoba mi się to, że nie zaspoilerowali walk i innych wydarzeń(nie czytam mangi), tylko przedstawili wszystkie postacie(Nami wyszła mega-zajebiście).Spokojny nastrój jest OK, ale piosenka kompletnie mi się nie podoba, w ogóle w ucho nie wpada jak poprzednie, które sobie śpiewałem często pod nosem.
Ogólnie to wydaje mi się, że gdzieś w połowi, lub 3/4 wojny czeka nas zmian opa na kolejny.
hetman

Licznik postów: 1,319

hetman, 18-07-2010, 16:03
Jak dla mnie beznadzieja. Ile lat mam jeszcze czekać? Od chwili, gdy zniknął "Brand New World" czekam na dobry, żywy opening a nie jakieś "pitolenie". W końcu przestali spoilerować, bo już się bałem że zobaczę
Spoiler

Sabo

blumkers

Wilk morski

Licznik postów: 58

blumkers, 18-07-2010, 16:05
Opening... no fajny, ale nie wiem czy to wina tego gościa co śpiewa czy też moze jest ona gdzieś indziej ale jakoś tak nie podchodzi mi ta piosenka, taka zamulająca, ani pośpiewać sobie albo ponucić ugh... Tak jak słucham tych pierwszych sekund to mam taką nadzieję że ta muzyczka się jakoś rozkręci. I jest nawet taki moment gdzie już się wydaje że zacznie krzyczeć a tu zamulone "sa~..."

Fajne jest to przedstawianie postaci. Przyznam że kreska tez ładna. No na pewno lepszy jest ten op niż poprzedni(w całości widziałam go chyba z dwa razy bo potem nie mogłam słuchać tej babki i jej "dondon").
Aaa chciałabym znów op typu "share the world" i "brand new world".
Szczery

Imperator

Licznik postów: 1,822

Szczery, 18-07-2010, 20:20
Dragon24 napisał(a):Jedyne czego mi zabrakło to
Spoiler

pokazanie Sabo, jak są te momenty z dzieciństwa Luffy'iego i Ace'a.

Bo to on pewnie robił te zdjęcia ;]

Cóż, jeśli chodzi o obraz, to jest to IMO najlepszy z dotychczasowych openingów. Wszystkie cechy zostały chyba wymienione - ma świetną grafikę, może nie oryginalny ale wciąż wyborny sposób zaprezentowania postaci, motyw przewodni w postaci odzwierciedlenia dążeń Luffy'ego do ocalenia brata... I to wszystko "w p... I cały misterny plan też w p..." , jak powiedział słynny gangster, Stefan "Siara" Siarzewski. Muzyka to popsuła, nie dość że mi nie pasuje do wydarzeń, to nie pasuje nawet do openingu, w ogóle nie widzę tu jakiejś synchronizacji... Poza jednym króciutkim momentem, pokazaniem Kizaru. Wtedy jakoś pasowało Tongue
Ogólnie za te plusy i minusy dałbym openingowi dokładnie średnią ocenę - 3/6.
Kaamill

Super świeżak

Licznik postów: 252

Kaamill, 19-07-2010, 01:09
Lepszy niż poprzedni ale ciągle jadą po dnie ...
A co wy tu gadacie, że nie ma spoilerów...
Spoiler

Według mnie spoilerem jest samo w sobie pokazanie członków WB i ich mocy po troszku, do tego Logia Akainu... Zamiast z tym poczekać to psują dobrą zabawę - czasami zdaje mi się, że oni to tworzą dla tych co czytają mangę Wink

A co do moich nadziei na jakąś żwawszą muzykę w OP ... no cóż, czasem wydaje mi się, że Toei nie zauważa gó... jakie (szczególnie od 12 op) tworzy.
A teraz pozytywne strony - mimo, że to "ballada" to jest oryginalna w dotychczasowych openingach.
Podsumowując ciągle jestem zawiedziony ale przynajmniej 13 op jest wg lepszy od poprzedniego ...
3+ leci ode mnie :looka:
aririri

Piracki wojownik

Licznik postów: 112

aririri, 19-07-2010, 11:20
Mi się opening nawet podoba. Główny plus to animacja i przedstawione sceny. Nie rozumiem dlaczego się czepiacie muzyki. Może jest trochę mdła ("trochę" hahaha xD), ale przynajmniej to nie jest (a przynajmnij aż tak bardzo) jakiś popo-rokoko-japoński-szit, który mieliśmy w poprzednim openingu. Jest klimatyczna i smutna i - chociaż mogli dać coś lepszego - nie wyobrażam sobie tutaj "We are" ani niczego w tym stylu. No. Czyli ogólnie na plus, przede wszystkim w porównaniu z poprzednim czymś.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź