Wilk morski
Licznik postów: 69
(20-06-2021, 23:16)UzumakiNaruto napisał(a): A jest jakiś pisarz/pisarka na którym się wzorujesz?Raczej nie staram się na nikim wzorować, chociaż w przypadku moich innych opowiadań kilka razy słyszałem, że czuć w nich styl Kinga. Jednak z twórczością tego pisarza nie miałem zbytnio styczności. Można powiedzieć, że jedynie oglądałem film "Lśnienie".
Król piratów
Licznik postów: 3,097
(22-06-2021, 16:24)Gri napisał(a): Link do pełnej wersji drugiego opowiadania nie działa, to celowo?Na tym forum Fantastyki napisali mi, żebym się zdecydował na jedną wersję, więc skasowałem tę starą.
Wilk morski
(05-07-2021, 03:25)Mordoc napisał(a): Zapraszam do lektury kolejnego opowiadanka ^^Ogólnie, spoko. Myślę, że fajnie piszesz, dużo fajnych nawiazań, dosyć bogate słownictwo. Uważam ,że dobrze, że rozwijasz się w tym temacie Napewno przeczytam więcej A ile zajmuje ci napisanie takiego opowiadania?
Najważniejszy atrybut maga
Sogeking 2024
Licznik postów: 3,015
(05-07-2021, 22:50)UzumakiNaruto napisał(a): A ile zajmuje ci napisanie takiego opowiadania?Zależy od długości i jak na to spojrzeć.
(06-07-2021, 00:09)ARRRGH napisał(a): Kurcze, wybacz przydługawy post :pWłaśnie dobrze, jestem wdzięczny za wszelką krytykę, która i tak była dość łagodna (w porównaniu do ludzi z Fantastyki :p), ale i na nią zaraz odpowiem.
(06-07-2021, 00:09)ARRRGH napisał(a): Pamiętaj że nie jestem żadnym autorytetem, więc to tylko moje osobiste zdanie. Ale żeby feedback był feedbackiem, to wydaje mi się, że mógłbyś czerpać inspiracje tworzenia postaci żeby daleko nie szukać od Ody.Jak będziesz mieć siły, to spróbuj przeczytać "Gardenville", tam starałem się lepiej i ciekawiej wykreować postacie, ale z kolei zostałem zjechany za zbyt szczegółowe opisy postaci. Dlatego właśnie chciałem napisać jak najbardziej proste, sztamptowe opowiadanie, żeby zobaczyć jaka tym razem będzie krytyka.
(06-07-2021, 00:09)ARRRGH napisał(a): może w Twojej opowieści cięty język powinien mieć rycerz, zaś inteligencją powinien popisywać się łotrzyk?Miałem właśnie pomysł na kontynuację o tytule "Drużyna łamag", w której każdy bohater będzie słaby w swoim atrybucie - gruby łotrzyk, wątły rycerz, głupi mag, łuczniczka o kiepskim wzroku.
(06-07-2021, 00:09)ARRRGH napisał(a): Oczywiście trochę dywaguję, bo być może nie wyłapałem jakiegoś morału, który stawałeś się zawrzeć w historii?Morał historii dobrze wyłapałeś. W pierwszej części chciałem pokazać jak kluczowa jest inteligencja maga, te wszystkie przygotowania, zapobiegliwość, 2 zaklęcia wyszukujące pułapki, specjalne nazewnictwo czarów i taktyk, a nawet poradzenie sobie w sytuacji, kiedy nie widzi się wroga i go nie słyszy.
(06-07-2021, 00:09)ARRRGH napisał(a): na całkiem niezłym poziomieDzięki
(06-07-2021, 00:09)ARRRGH napisał(a): więc teraz czas skupić się na budowaniu fabuły i postaciW Gardenville fabuła jest na pewno lepsza, postacie raczej też.
Wilk morski
(23-07-2021, 10:07)Mordoc napisał(a): S.M.L.Fajnie, przeczytałem całe i myślę, że jest naprawdę spoko. Może nie jestem "specem" od oceniania tekstu , choć lubię czytać różne utwory lub książki to dla mnie naprawdę twoje teksty czyta się przejrzyście i przyjemnie.
To jest w zupełnie innej konwencji