Jericho
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 10-07-2008, 22:32
Krótki opis serialu z FilmWeb

Cytat:JERICHO to dramatyczna opowieść o tym, co dzieje się gdy na horyzoncie nagle pojawia się grzyb nuklearny, wrzucając w wir chaosu mieszkańców małego, spokojnego miasteczka w Kansas. Kompletnie odizolowani zastanawiają się czy są jedynymi pozostałymi przy życiu Amerykanami. Strach przed nieznanym popycha Jerycho w społeczne, psychologiczne i fizyczne zamieszanie gdy cała komunikacja i zasilanie wysiada. Miasteczko doznaje rozłamu przez przerażenie, złość i zagubienie, które budzą najgorsze cechy w niektórych mieszkańcach.

Jest to mój ulubiony serial. Naprawdę porywająca historia, która z biegiem czasu zaczyna robić się coraz ciekawsze ^^ Każdy kto jest fanem seriali dramatyczno-sensacyjnych powinien to obejrzeć!
Jarek Bachanek

Kapitan z paradise

Licznik postów: 367

Jarek Bachanek, 11-07-2008, 19:05
Jericho to serial nowatorski ze świetnym apokaliptycznym klimatem. Ogólnie ma swój niepowtarzalny styl i byl moment gdy bardziej mi się podobał niż Zagubeni. Jake Green był świuetny jako głowny bohater w czym durza zasługa Skeeta Ulricha, no i jeszcze spoko był Robert Hawkins. Podobalo mi se nowe podejście do tematu oraz aktorzy. Widać bylo że serial mial potencjał i mógł się rozkręcić, ale zniszczyło go zbyt duze nagromadzenie wątków obyczajowych w pierwszym sezonie (sezon 2 juz lepszy). Szkoda że nie dano mu trzeciej szansy i fani zawiedli.

Z serialem wiąże sie ciekawy protest gdy po anulowaniu serialu fani wysyłali do stacji CBS tony orzeszków ziemnych (kto nie wie o co chodzi niech obejrzy ostatni odcinek 1 sezonu). Stacja się ugięła i w styczniu tego roku ryszyl 2 sezon. Co prawda tylko 7 epow ale zawsze coś.

Nie potrafie jednak wybaczyć amerykanom tego co zrobili. Najpierw zrobili duży protest, o ktorym pisały gazety i stacje TV a potem gdy sezon w koncu ruszył połowa tzw "fanów" ściagnęła odcinki z Internetu, połowa obejrzała powtorki, mimo apelu CBS żeby ogladać normalnie. Gdzie sie podziali ci fani ktorzy tak walczyli o Jericho, gdy byli mu potrzebni ? :/ Wskutek niskiej oglądalności nie zrobiono 3 sezonu. Obecnie coś słyszałem, że Jericho może przejąć inna stacja ale nie wiem czy będzie coś z tego. :kwasny:

UWAGA:
Obecnie 1 sezon emituje AXN Sci Fi a dziś na TV4 o 22:25 będzie emisja 1 odcinka 2 sezonu Jericho. Kto chce niech obejrzy. Zapewniam, że warto.
Caellion

Super świeżak

Licznik postów: 219

Caellion, 11-11-2008, 16:31
A mi się ten serial nie podoba... zarzuciłem oglądanie po drugim odcinku... Juz Lost lepsze (jak dla mnie)
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź