Incubus
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Jolly

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,506

Jolly, 04-09-2010, 15:12
Wspominam o nich to tu, to tam, to i założę osobny temat, a co.

Incubus to oczywiście zespół z USA. Zespół powstał w 1991 roku. Mają prawie tyle lat, co ja ^^ Rozpisywać się nie będę, bo można sobie choćby poczytać na wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Incubus_%28band%29
Rzadko kiedy ludzie w ogóle ich znają, a jeśli już, to głównie "Drive" i "Love hurts". Osobiście poznałam ich dzięki dwóm kolegom. Jeden użył kiedyś cytatu właśnie z "Love hurts" i zaintrygowało mnie, co to, jak to, skąd to. Piosenka przypadła mi do gustu, "Light Grenades", z którego to albumu "Love hurts" pochodzi, znalazłam, przesłuchałam i doszłam do wniosku, że zdecydowanie mają lepsze kawałki niż ten. A potem poszli w odstawkę, aż w końcu z drugim kolegą rozmawiałam na ich temat. I wtedy naprawdę mnie tchnęło. Obecnie znam niemal wszystkie piosenki na pamięć, co naprawdę zajmuje nieco miejsca w głowie ^^

Ich muzyka to pomieszanie wielu stylów i praktycznie niemożliwym jest zamknięcie ich w jednej kategorii. Ale to, co do mnie przemówiło, to bardzo metaforyczne teksty. Tematyka zupełnie różna, tak jak różne jest życie.

Tak więc zachęcam i ciekawa jestem, kto jeszcze zna.

Enjoy Incubus ;)
baka_neko

Piracki wojownik

Licznik postów: 175

baka_neko, 08-09-2010, 22:48
A znam Incubus i nawet mogę powiedzieć, że lubię ich.
Tak mi się zebrało by posłuchać, ale coś nie mogę znaleźć Sad.
Furt Oxen

Piracki oficer

Licznik postów: 599

Furt Oxen, 08-09-2010, 23:18
Kiedyś słyszałem ich piosenkę (nie pamiętam którą) i niezbyt mi się podobała, ale to oczywiście zależy od gustu. Tongue
baka_neko

Piracki wojownik

Licznik postów: 175

baka_neko, 11-09-2010, 00:56
Na pececie mam ich muzykę, a kurcze na lapsie niestety nie Sad, a teraz praktycznie przy nim siedziałam, bo w końcu mam internet^^'.
Ogólnie to jeszcze z "Light Grenades" podoba mi się utwór "Dig"
Jolly

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,506

Jolly, 11-09-2010, 01:11
Light Grenades jako album jest moim zdaniem bardzo dobrze poukładany. Chyba jedyna płyta, gdzie lubię wszystkie piosenki (nawet intro ^^). Ale Dig należy do tych bardziej ulubionych Big Grin
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź