manga-shinden.info - manga pl
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Szaman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,323

Szaman, 05-09-2010, 03:32
>>>> http://manga-shinden.info/ <<<

Strona z mangą po polsku do pobrania oraz czytania online, odpowiednik znanej manga-lib.pl . Jej zaletą jest mniejsza ilość reklam. Podobno użytkownicy sami mogą dodawać mangę. Mimo, że nie dawno powstała ma mniej więcej tyle samo mang w bazie co na ML, i jedyne 2 razy mniej rozdziałów. Wadą jest natomiast to, że udostępniają rozdziały One Piece konkurencji, oraz brak licencjonowanych w Polsce mang.
Furt Oxen

Piracki oficer

Licznik postów: 599

Furt Oxen, 05-09-2010, 10:41
Ciekawa strona, chociaż odstaje od manga-lib, ale zobaczymy co czas przyniesie.

PS. Reklamy zapewne się pojawią jak będzie większa ilość użytkowników. Tongue
Mateo14

Super świeżak

Licznik postów: 185

Mateo14, 05-09-2010, 12:32
Strona jest bardzo dobrze zbudowana. Ma kilka ciekawych opcji, które zapewniają przewagę nad manga-lib. Powinni poważnie zastanowić się nad dodawaniem najnowszych rozdziałów mang z licencjonowanych, bo bez Naruto i Bleacha ciężko będzie im osiągnąć wielką popularność. Mam nadzieje, że admini są bardziej pracowici od adma ML i jednak rozdziały będą dodawane systematycznie i spora dawka. I największym minusem jest to, że dodają OP od WT, zanim WT zrobi wszystkie rozdziały minie spory kawałek czasu, a rozdziały od PM i GC czekają tylko na dodanie.
Strona jest naprawdę ciekawa. com.pl i GC powinno zastanowić się nad współpracą z stroną, wymianą banerami itd.
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 05-09-2010, 15:37
Co to to pod logiem ma być. To duże z tą dziewczynką? Strasznie nierówny poziom wizualny. Dziękuję, postoję i ewentualnie poczytam na ML.
gyoza

Pirat

Licznik postów: 35

gyoza, 05-09-2010, 19:25
Generalnie nie czytam mang online, o ile w ogóle czytam, ale swego czasu czytałem na ML, jednak po wprowadzeniu reklam sobie darowałem. Gdyby nie były tak denerwujące to jeszcze by uszło. Ale tak, żadnej przyjemności z czytania mangi.
+ Wielki plus za dodanie licencjonowanych mang(a właściwie niedodanie), dodatkowa promocja polskim wydawcom nie zaszkodzi.

Co do loga, cóż mogłoby być lepsze, albo chociaż mniejsze(wysokość), ale przy czytaniu to nie przeszkadza, a jest to w końcu serwis do czytania mang, ne?

Co do OP, 1 rozdział jest od GC, więc to kwestia chyba czasu, aż wrzucą pozostałe.
Tylko, że pojawia się 2 kwestia, co do rozdziałów konkurencyjnych, warto by było tutaj dać po prostu 2 wersje.
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 05-09-2010, 20:52
Strona jest o niebo lepiej skonstruowana niż ML. Ma też pomocne "bajerki" i opcje, których ML nie posiada. Jeżeli strona bedzie sie dalej rozwijać w dobrym kierunku to na pewno bedzie lepsza niż ML.
Bl3k napisał(a):Co to to pod logiem ma być. To duże z tą dziewczynką? Strasznie nierówny poziom wizualny. Dziękuję, postoję i ewentualnie poczytam na ML.
Fakt... jest przede wszystkim za wielkie!XP
Tony napisał(a):Wadą jest natomiast to, że udostępniają rozdziały One Piece konkurencji
A jaki to niby minus?? Widzę, że jeden chapek od GC też jest. Nie wiadomo jak dalej będą dodawane. Poza tym np. na ML nikt nie dodaje pozostałych chapków Berserka przetłumaczonych przez Azure, a jak wiadomo szybkość wydawania chapków przez ProjektManga jest zastraszająco szybkaTongue
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 05-09-2010, 22:33
Stronka taka se ,zwyczajna jak kiełbasa .Jak na razie ML jest u mnie wyżej w rankingu .
Kami

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,155

Kami, 05-09-2010, 23:39
Ze względu na to, że czytam mangę w necie, z całego serca popieram rozwój tego typu stron. Monopol powoduje zastój i marazm, w który niechybnie popada stronka. Konkurencja napędzi troszkę cała maszynerię i chłopaki wysilą się aby serwować nam coraz lepszej jakości rozdziały, czy chociaż najprostsze ulepszanie szaty graficznej.
hetman

Licznik postów: 1,319

hetman, 05-09-2010, 23:48
Bardzo fajna strona. Niech wrzucą wszystkie tomy OP z projekt-manga i GC lub WT. Im więcej takich portali, tym lepiej. Gwarantują one, że skanlacje nie przepadną wraz z upadkiem macierzystych stron. Niech to wszystko się rozwija i konserwuje prace grup skanlacyjnych. Niechaj o wszystko będzie rozrzucone po sieci na niezależnych serwerach i oby nigdy nie znikło.
Art

Imperator

Licznik postów: 1,953

Art, 06-09-2010, 14:31
Strona jest sympatyczna, nieprzełomowa, ale w tej chwili lepiej zorganizowana niż manga-lib...w tej chwili(!).
Tylko czy daleko zajdzie przestrzegając zasad? Bo, o ile chwała im za dbanie o polski rynek skanlacyjny, pozbawiając się najpopularniejszych tytułów, pozbawiają się tez szans na większą popularność.
Dodatkowo wspomniana już manga-lib. Niedługo na tej stronie będą spore zmiany, niektóre miałam okazje już widzieć i trochę cienko sytuacja wygląda dla tytułowej strony.
Mimo wszystko cieszę się, że powstaje konkurencja. To zawsze mobilizuje do pracy.

Widziałam, ze jest tam opcja dodawania rozdziałów, ale nie wypróbowywałam jej...jeszcze.
Jeśli chcemy mieć tam rozdziały GC, to sami musimy się za to wziąć : ).
Pinocchio

Szczur lądowy

Licznik postów: 1

Pinocchio, 16-09-2010, 14:14
Przypadkiem trafiłem na ten temat, więc spróbuję zdementować pewne rzeczy.

Nie - nie zamierzamy dodawać więcej reklam. Tyle w zupełności starczy. Żadnych popup'ów czy pop'underów. Czyli proporacja:

Dla niezalogowanego:
Na readerze - 2 reklamy
Poza readerem - 3 reklamy

Dla zalogowanego:
Na readerze - 1 reklama
Poza readerem - 2 reklamy

Maksymalne rozmiary też są takie jak widzicie i nie będzie innych.

Nie - dodajemy licencjonowaną mangę w charakterze informacyjnym (opis, recenzja, komentarze), ale nie dodajemy do nich skanlacji. Tak, wiem że to zmniejsza popularność strony, ale dla fana mangi to nie powinien być problem.

Duży header - usunęliśmy tzw. gwieździstą dziewoję (nazwaną tak przez pewnego użytkownika). Teraz header jest mały i wszędzie wygląda tak samo.

Tak - GC dodaje już swoje skany i jestem bardzo z tego rad Smile

Nie - nie będzie dwóch wersji (niestety względy ekonomiczne, alternatywa oznacza, że gdzieś trzeba to składować, a nie ograniczamy się do popularnych tytułów).

Co do Berserka - Azure nie chce publikować swoich skanów poza swoją stroną, a PM nie odpisuje nam. Chwilowo czekamy z tym.

Jeżeli macie jakieś propozycje co do strony, możecie śmiało pisać. Staram się na bieżąco dodawać nowości. Np. ostatnio dodaliśmy wyszukiwarkę, manhwy oraz spis wg. gatunków.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Wink
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 16-09-2010, 14:25
GL&HF, powiew świeżości się przyda na scenie ).
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 20-10-2010, 17:16
Nowy wygląd manga-lib nie pozostawił po tej karykaturze nawet pyłu.
darkstar123

Licznik postów: 1,321

darkstar123, 20-10-2010, 17:24
Rzeczywiście nowa szata manga-lib jest fajna. Też macie problem z zalogowaniem? Chyba jeszcze nie przenieśli bazy danych z użytkownikami.
Manga shinden niedorównuje manga-lib. Ma duzo mniej mang, a to najwazniesza rzecz na takiego typu stronach. Kolejną rzeczą jest mała ilość użytkowników i nie ma z kim pogadać Big Grin Graficznie tez strona pozostawia wiele do życzenia.

Post nie na temat manga-shinden więc pozwalam sobie dać OPZ - Szczery
Ps. A ja pozwoliłem sobie dopisać coś na temat i zdjąć OPZ Big Grin
Wygrałeś... Tym razem! ;]
Art

Imperator

Licznik postów: 1,953

Art, 20-10-2010, 18:00
Prędzej czy później shinden również uzyska nowy wygląd, szczególnie, że jest rozpisany konkurs na to. Dla mnie, jako osoby korzystającej z obu stron i liczącej przede wszystkim na dobrą ich funkcjonalność Shinden>manga-lib.
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź