Dragon ball nie dla dzieci?
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 8 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
tariel

Wilk morski

Licznik postów: 91

tariel, 12-09-2010, 00:04
Stary material z programu Uwaga. mialem napisac jakis kometarz ale w trakcie pisania stwierdzilem ze to nie ma sensu jak ten reportaz.
P.S superniania w akcji

http://patrz.pl/filmy/uwaga-zboczone-ma ... ragon-ball
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 12-09-2010, 00:09
Sucho było wówczas w mediach, to trzeba było na czymś zbić kasę Tongue. Jedyne, co mnie w tym w ogóle rusza (bo do debilizmu pseudo-psychologów o szkodliwości na psychę dzieci etc. się przyzwyczaiłem... A JAKOŚ JESZCZE NIE CHODZĘ po mieście i nie rozrywam nikogo z uśmiechem na pysku mimo, że w okolicach 2,3 latek zacząłem rozpruwać wszystko w Dooma i inne FPPki) toto, że... DB leciał na TVN7... dobrych kilka razy... xDDDD.
Furt Oxen

Piracki oficer

Licznik postów: 599

Furt Oxen, 12-09-2010, 00:26
Fajnie, ONA przeczytała wszystkie tomy DB..
Synek znalazł dla niej kilka stron troche nieodpowiednich dla dzieci i nawiązała się afera.
Db zniknęło z TV, okazało się, że Bulma ma kilka lat i balony jak dwudziestka...
niania zgarnęła kase i wszystko fajnie. ;d
gearsecondX2

Nowicjusz

Licznik postów: 16

gearsecondX2, 12-09-2010, 00:32
Tak tak ... Jakby odcinanie kończyn i zbijanie niewinnych ludzi było złe w ''DBZ''

Co to może takiemu 4 latkowi może zrobić Tongue nic ... Dziecko pójdzie z płytami zaostrzonymi do przedszkola i powie infernal disc rzuci koledze odetnie rękę albo nogę i powie :

Ale nic się nie stalo psze pani przeciesz Monster buu zregenerował sabie ciało , a on niby się chwali ze ma 5 latek to nie może :hyhy: ?...
Furt Oxen

Piracki oficer

Furt Oxen, 12-09-2010, 00:40
Ale w tym reportażu chodziło głównie o sex xd

różne ściski pyski bulmy, czy też odpały kamesenina, a o walce itp nie wspominali.

nawet były dzieci, (pewnie nie umiejące jeszcze czytać) które napawały oczy mangą. : P
gearsecondX2

Nowicjusz

gearsecondX2, 12-09-2010, 00:42
jajaj ale sexu w DBZ jest .... jajajjaj ... czyli "ściski pyski bulmy" Dzieci bronic od tego .

Ale od śmierci i od brutalności to już nie XD Bardzo to mądre

Tu mi pachnie kasa i to dużoooooooooooooooooo....
Furt Oxen

Piracki oficer

Furt Oxen, 12-09-2010, 00:46
w reportażu mowa o mandze, a anime jest maksymalnie ocenzurowane, więc nie rozumiem powodu usunięcia DB z TV. To, że pojawiło się kilka stron na czterdzieści kilka tomów DB, sprawiło histerie Uwagi, której redaktorzy nie mieli czym zapełnić odcinka, więc musieli czymś zapchać -.-
gearsecondX2

Nowicjusz

gearsecondX2, 12-09-2010, 00:48
No w sumie tak ale i w anime coś się by znalazło ....

Kto kase widzi ten znajdzie , nawet coś czego nie ma .. XD Tongue
Furt Oxen

Piracki oficer

Furt Oxen, 12-09-2010, 00:53
Cytat:Kto kase widzi ten znajdzie , nawet coś czego nie ma .. XD

heh, dobrze powiedziane :rotfl:

Heh, najlepsze z tą pedofilią, xD

Spoiler

aaa, pedofile w mandze, staruch molestuje 16 latkę !!
Mało brakowało a prezesa JPF-u pozwali by do sądu, albo nie, lepiej, od razu samego Akirę :o

Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 12-09-2010, 01:00
Pamiętam ten reportaż oglądałem go w Tv .
Wielkie halo o nic ,teraz większość dzieci i tak ma dostęp do internetu .Mogą sobie oglądać co chcą Tongue
tariel

Wilk morski

Licznik postów: 91

tariel, 12-09-2010, 01:26
Ja tylko najbardziej wspolczulem temu gostkowi w okularach dziennikarz postawil go w dziwnej sytuacji i wykorzystal w reportazu. I rosmieszyl mnie stwierdzenie ze chcieli podac do sadu tworcow mangi w japonii by ich wysmiali :d Heros co ma waszka g do tego tematu?
Taboret warrior

Piracki oficer

Licznik postów: 617

Taboret warrior, 12-09-2010, 11:56
Buahahahah reportaż niszczy i te słowa w tle "seks! seks!" :rotfl: Stare to ale nadal rozwala wcisnęli jakimś pięciolatkom co nawet czytać nie umieją i dopiero co sensowne zdania układają i twierdzą że te dzieciaki to czytają nie no niezłe jaja. Według Superniani i jej interpretacji Goku wraz z przyjaciółmi dają dupy za smocze kule xD I podobno czytała wszystkie tomy... pewnie synek pokazywał takie scenki w jednym tomie na 20 i uznała że to niebezpieczne xD Właśnie przez takich ludzi rynek mangi i anime w Polsce jest taki ubogi ;P
Dragu

Pierwszy oficer

Licznik postów: 931

Dragu, 12-09-2010, 13:08
Ciśnie się na usta "Są ludzie i Taborety".. ale... Tutaj to traci sens bo masz rację. xD
Tacy ludzie są zamknięci na to czego nie znają, ignoranci wypowiadający swoje zdanie ograniczone nieznajomością tematu w którym się rzekomo wszechpojętnie wypowiadają.
culdi

Super świeżak

Licznik postów: 220

culdi, 12-09-2010, 13:23
O nie xD.I teraz mi rodzina gada co ja czytam no dziękuje bardzo Tongue.Tacy ludzie jak ona co przeczytali 2 strony, a mówi że całą mange to śmiech.Pokażą 2 gorsze obrazki i wielkie halo.Jak będziemy żyli w takiej Polsce to kiedyś całkiem zabronią mangi.Przecież w każdej praktycznie są takie aspekty.A już praktycznie na pewno w każdej kobiety mają duże walory.Ja nie wiem po prostu to mi przypomina jak ta afera z teletubisiami.Ja po prostu nie rozumiem co takie 5 letnie dziecko z takich obrazków wyciągnie na pewno wiele.Ja jak byłem mały to jak takie coś widziałem w komiksie to mówiłem o jaki fajny obrazek koleś ładnie rysuje.
Ale cóż poradzić. Widać w Polsce mamy znawców z każdej dziedziny.
Ja czekam na reportaż fan mangi vs superniania.Ale taki fan z porządnymi argumentami.
Furt Oxen

Piracki oficer

Furt Oxen, 12-09-2010, 15:12
Cytat:5 letnie dziecko z takich obrazków wyciągnie na pewno wiele.

5-letni chłopczyk pójdzie do swojej 5-letniej koleżanki i poprosi ją o ścisk pysk ? xD

A co do "super niani" to jakby spytano ją o najbliższych przyjaciół Goku to by ją pewnie zatkało...
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź