Biuro Rzecznika Praw Usera
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
hetman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,319

hetman, 15-09-2010, 17:37
[Obrazek: 297.gif] Tutaj odpowiadam na pytania i udzielam porad w sprawie:

- Regulaminu forum i jego interpretacji.
- Pracy Moderatorów.
- Pozostałych.

Innymi słowy: jeśli masz jakiś problem, wyrzuć to z siebie.
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 15-09-2010, 17:44
To może ja zadam pierwsze pytanie.
Gdzie można znaleźć regulamin forum? xd Szukałem, szukałem i nie umiałem do niego dotrzeć.
hetman

hetman, 15-09-2010, 17:48
Bl3k napisał(a):Gdzie można znaleźć regulamin forum? xd Szukałem, szukałem i nie umiałem do niego dotrzeć.

Jest przyklejony w każdym dziale forum:

Spoiler

[Obrazek: kok.gif]

Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 14-10-2010, 23:31
co się stało z SB? xd
hetman

hetman, 14-10-2010, 23:32
Kłótnia była, więc wyłączyłem, żeby pieniacze się uspokoili -.-
KociRzygxD

Nowicjusz

Licznik postów: 16

KociRzygxD, 15-10-2010, 00:10
Skoro Shiroi bez zadnych konsekwencji moze sie bujac na swoim multi, to ja nie widze wobec tego problemow ;]. Albo wszyscy rowni wobec regulaminu albo nikt.
I nie, nie chce wywoływac dramy. Chcę po prostu napisać, że dopóki, dopóty Shiroi i mistereco nie wróci na forum, to był względny spokój. x[
hetman

hetman, 15-10-2010, 00:13
Misterico = ban
Shiroi...żadne IP nie wskazuje na to, by to był on.
O dziwo biela132=Poni3r (według IP)
KociRzygxD

Nowicjusz

KociRzygxD, 15-10-2010, 00:15
Póki co wszystko wskazuje na to, że to on. Styl wypowiedzi, wzajemna niechęć, szczerość charakterystyczna dla niego.
Edit:
Kto to jest Poner? :x
Szczery

Imperator

Licznik postów: 1,822

Szczery, 15-10-2010, 00:16
To ja stanę w obronie Shiroia... Fakt, że trochę mieszał i fakt, że jego postom brakowało często sensu. Ale czy był on rzeczywiście taki szkodliwy? Pamiętam czasy jak Shiroi "grasował" i mimo to były to przecież czasy spokojne. Teraz mamy Herosa i Mistereco którzy po kilkakroć bardziej zasługują na uwagę moderatorów, niż ten poczciwy chłopaczyna Tongue Ponadto - na dłuższy czas zastosował się w końcu do wyroku wyrzucenia go z forum. Powrócił po tym dłuższym czasie i... Może jednak warto sprawdzić, czy czegoś się nauczył? Jeśli postara się pokazać nam wszystkim swą lepszą stronę i uda mu się to, to czemu wreszcie nie dać mu spokoju? Odwołać Jango Fetta i pozwolić mu żyć z czystym sumieniem?
Oczywiście Mister Eco też zaproponowałbym taką próbę. Jak zniknie na pół roku i dopiero wtedy się pojawi.
hetman

hetman, 15-10-2010, 00:18
O dziwo IP biela132 (85.25.239.94) zgadza się z tym jegomościem:
http://www.onepiece.com.pl/forum/profil ... file&u=898
...a to dość zasłużony jegomość, który kiedyś zasponsorował Blackmalderowi roczny hosting strony i forum. Aczkolwiek Poi3r miał zmienne IP -.-
KociRzygxD

Nowicjusz

KociRzygxD, 15-10-2010, 00:20
Cytat:Teraz mamy Herosa i Mistereco którzy po kilkakroć bardziej zasługują na uwagę moderatorów, niż ten poczciwy chłopaczyna
Oczywko standardowo wszelki hate idzie na mnie za to, że w wielu kwestiach prowadzę ostrą dyskusję (nie czepiam się, macie prawo do pretensji w tych kwestiach). Tylko, że niestety bronicie głupich użytkowników, którzy gadają głupoty (lub piszą to tak nieskładnie, że aż wstyd). Zauważ/zauważcie, z inteligentniejszymi osobami (lub tymi, którzy są za takich uważani na forum) takich problemów nie mam, głównie z takimi, którzy albo nie rozumieja wielu rzeczy albo są zwyczajnie... głupi :].
Cytat:Ponadto - na dłuższy czas zastosował się w końcu do wyroku wyrzucenia go z forum. Powrócił po tym dłuższym czasie i...
No chyba nie. Wprawdzie z początku nie śledziłem forum, ale Shiroi często wracał ze swoimi fejkami.
Cytat:Oczywiście Mister Eco też zaproponowałbym taką próbę. Jak zniknie na pół roku i dopiero wtedy się pojawi.
Nie z tym typem człowieka.
Co do tego faceta - myślę, że to zwyczajny przypadek. Kiedyś admin na jednej stronie się dziwił, że moje IP "nadawało" z... Rosji XD.
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 15-10-2010, 00:22
hetman napisał(a):O dziwo IP biela132 zgadza się z tym jegomościem:
http://www.onepiece.com.p...ewprofile&u=898
...a to dość zasłużony jegomość, który kiedyś zasponsorował Blackmalderowi roczny hosting strony i forum.

Ale zauważ, że dotyczy to tylko 4 postów, w czasie gdy Pioni3r ma ich ponad 80. Myślę, że to czysty przypadek.

KociRzygxD napisał(a):Zauważ/zauważcie, z inteligentniejszymi osobami (lub tymi, którzy są za takich uważani na forum) takich problemów nie mam, głównie z takimi, którzy albo nie rozumieja wielu rzeczy albo są zwyczajnie... głupi :] .

Może i tak, ale po prostu przegiąłeś, wjeżdżanie na czyichś rodziców aż tak jest po prostu poniżej krytyki.

Cytat:No chyba nie. Wprawdzie z początku nie śledziłem forum, ale Shiroi często wracał ze swoimi fejkami.

Na początku było często, potem w sumie nie (raz to się ktoś pod niego chyba podszywał Tongue)
biela132

Wilk morski

Licznik postów: 69

biela132, 15-10-2010, 01:30
właściwie to chyba przesadzacie, bo minął zdaje się rok,a w "normalnych warunkach" [bez bana] DALEJ nie mogę lookać forum, by sobie chociaż w spokoju poczytać postów itd. ktoś sobie ostro w kulki leci z tymi banami Tongue Ja w sumie do herosa nic nie mam, tylko momentami swoim zachowaniem niszczy w moich oczach ten swój wizerunek "mega inteligenta" takim terroryzowaniem innych , wyzywaniem od debili bo nie wiedzą tego i tego, albo nie potrafią czegoś poprawnie napisać..., czy z innych równie debilnych powodów, po prostu PRZESADZA , wymaga od innych nie wiadomo czego :S Może ja zacznę od niego wymagać obliczania jakiś BARDZO trudnych problemów matematycznych, to mu się odechce? ale niee... najłatwiej wyzwać kogoś od debili, nawet nie znając tej osoby... <:| jak tu traktować kogoś takiego poważnie? Oczywiście specjalnie dla mnie zablokowaliście sb Tongue dziady... 8D

w sumie to forum nie jest mi tak bardzo potrzebne, bo ja mam swoje zdanie i nie potrzebuje by mi się w nie ktoś wtrącał, ale momentami to jest ciekawe doświadczenie
KociRzygxD

Nowicjusz

KociRzygxD, 15-10-2010, 01:35
Nie mam wizerunku "mega inteligentna" i nigdy do takiego nie dążyłem.
Dla mnie upośledzenie z zakresu ortografii = takie samo upośledzenie, jak w przypadku niemożności obliczenia prostych zagadnień matematuycznych (lub pokazania, gdzie znajdują się niektóre kraje na świecie... i tak samo w przypadku innych dziedzin nauki).
A jak się czegoś nie wie, to się pisze "ej, mam mierną wiedzę w tym zakresie, więc mogę się mylić, ale wydaje mi się, że...." i wtedy problemu nie ma. Ale jak ktoś się wpieprza na pełnym speedzie, myśląc, że się zna (lub pisze tak, jakby myślał, że się zna), to trzeba go zrównać z glebą.
Nie wymagam również od kogoś LOGICZNEGO myślenia, ale to co dzisiaj Vekka pokazała, to spowodowało u mnie opad "szczeny".
Pain

Pierwszy oficer

Licznik postów: 956

Pain, 28-10-2010, 15:37
Ostatnio napisałem posta w temacie o najgorszym anime
Cytat:Dobra, to ja napiszę do czego ostatnio doszedłem: otóż, najbardziej zje**nym anime jakie w życiu widziałem jest ... sorry, ale to prawda... One Piece. Postacie maja dosłownie zryte mordy, Luffy'emu uśmiech zasłania pół ryja, a w niektórych momentach Zoro wygląda jakby nosił maskę (najlepiej widać w scenie jak coś tam długo gadał jak siedzieli na dachu w sadze W7). Sorry, ale taka prawda - sam początek tej serii jest dobry, ale kolejne sagi robią się coraz bardziej zryte. Nie mówię tak po jednorazowym rozczarowaniu, ale dlatego, że próbuję anime oglądać na bieżąco, ale nigdy nie mogę dojść do końca. Odcinka nigdy nie kończę, raz nawet się zdarzyło, że zasnąłem w połowie. Manga trzyma całkiem niezły poziom, ale anime niestety jest na poziomie ~~polskiego Naruto lub seriali z Disney Channel o "super gwiazdach" jak Hannah Montana.
Radzę przejrzeć na oczy! Anime One Piece jest zwykłym gównem zapakowanym w czekoladę z bitą śmietaną i wisienką na czubku.
Jest o "naszym" anime, ponieważ jest to seria, która mnie zaczyna rozczarowywać. Ma jeden wulgaryzm, ale zgodnie z regulaminem ocenzurowany. Dzisiaj w szkolę zobaczyłem, że mod usunął ten post z takim tłumaczeniem
Cytat: Pain, dostajesz odemnie KOLEJNE ostrzeżenie na temat trollowania...
Masz to drugie, bo właśnie słucham super utworu na pianino i mam dobry nastrój, szczęściarzu.
No sorry, nie wiem GDZIE tu jest przejaw trollowania, skoro wypowiadam swoje własne szczere zdanie, rozumiem, że mogło komuś na tym forum zrobić przykro "bo loffcia to anime etc." ale to raczej nie podlega pod regulamin, więc mam to w nosie.

Ja też mam w "nosie" czy jesteś wzburzony czy nie. Bez wulgaryzmów mi tu Tongue - Szczery
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź