Proponuję zabawę na coś w rodzaju daję słowo, z tymże na trochę innych zasadach o których zaraz opowiem

Otóż wymyślamy sobie hasło, które kojarzy się z światem One Piece (może to być postać, wyspa, rzecz, nazwa owocu, przedmiot, broń, ksywka, itp.) i dajemy je zaplusowane tak by była chociaż wiadoma co najmniej jedna literka.
Np: Wymyśliłem że ukrytym hasłem na być Roronoa Zoro, więc daję:
+o++n++ ++r+
Pozostałe osoby zgadują, jeśli nie zgadną w czasie od pół dnia do dwóch dni daję kolejną literkę/kolejne literki:
+or+n+a +or+
Jeśli znowu będzie problem ze zgadnięciem to kolejne, aż wreszcie ktoś zgadnie o jakie hasło chodzi i po przyznaniu racji tej osobie, może ona dać własne słowo.
Żeby ta zabawa miała jakieś prawa ustalmy że:
1. Co najmniej jedna literka musi się pojawić w wyrazie liczącym łącznie od 1 do 5 liter, dwie literki w wyrazie liczącym łącznie od 6 do 10 liter itp. z tymże jeśli ktoś ma ochotę to może dać więcej literek na początek (to po prostu jest takie minimum) Np. Roronoa Zoro ma łącznie 11 liter więc muszę dać co najmniej 3 literki na początek.
2. Jeżeli w jakimś wyrazie pojawia się kropka to jest ona ignorowana np. daję hasło Monkey D. Luffy więc bez kropki ma ono 12 liter i daję:
+o+++y + +u+++
3. Dopuszczalne jest zamieszczanie niżej podpowiedzi np. jak mam hasło Roronoa Zoro to niżej zaplusowanego hasła mogę dajć podpowiedź i wtedy to by wyglądało mniej więcej tak:
+o++n++ ++r+
Podpowiedź: Świetny szermierz
Zalecane jest dawanie podpowiedzi kiedy hasło może okazać się za trudne.
4. Jako hasła używamy tylko rzeczy, imion itp. powszechnie znanych z One Piece (żeby nikt na przykład nie dawał zamiast Zoro to Zolo albo np. zamiast Moku Moku no Mi to Owoc Dym Dym itp.). Nie trzeba dawać koniecznie pełne imię i nazwisko. Można dać jedno albo drugie np. zamiast Roronoa Zoro mogę dać po prostu Zoro.
5. Dopuszczalne jest zadawanie haseł które są tytułami openingów i endingów
6. Jak już wcześniej wspomniałem jeśli nikt nie trafi o jakie hasło chodzi to w granicach od pół dnia do dwóch dni trzeba odsłonić nowe literki (ile to zależy od osoby co zadaje hasło) lub też dodać podpowiedź.
7. Ten co zgadnie hasło zadaje swoje własne
8. Jeżeli przez tydzień nie będą się pojawiać nowe literki wtedy hasło zostaje unieważnione i dowolna osoba może zadać własne hasło.
Myślę że z głównych zasad to wszystko

. A teraz czego
nie wolno:
1. Zadawać jako hasła:
- cytatów
- słów co się z One Piece w ogóle nie kojarzą
- jakiś tytułów melodii co lecą w tyle anime itp.
2. Dodawać przedrostków i przyrostków np. chcę zadać hasło Kureha, to nie ma sensu dodawać do hasła Doctor. Tak samo jak daję hasło Zoro to nie ma potrzeby dawać przyrostka -san, -chan, -sama, albo np daję jako hasło Logetown to po co dodawać do hasła island lub wyspa.
UWAGA WAŻNE!
Jeśli zadajesz hasło to najpierw sprawdź jak jest ono powszechnie używane, jak się je dokładnie pisze, oraz dokładnie przelicz liczbę liter, przerw itp. gdyż przez takie pomyłki mogą się zdarzyć błędy w zgadywaniach i osoby zgadujące mogą zostać wprowadzone w błąd.
No myślę że to tyle jeśli chodzi o zasady gry. Jeśli jednak coś mi się jeszcze przypomni albo będziecie mieć co do zabawy jakieś pytania to pytajcie ^^
Życzę miłej zabawy
Jako że wymyśliłem tą grę pozwólcie że zacznę pierwszy zadając swoje hasło:
+R+++ +I++