Luffy vs Marineford
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola

niudeb, 06-02-2022, 10:48
Okej no to dajemy Wink   w walce uczestniczyc beda :

Po jednej stronie:
Luffy i Jego załoga 
Wielka Flota: 
Cavendish, 
Bartolomeo
Sai
Ideo
Leo
Hajrudin Oriumus   
+ 5640 ludzi z tej floty.
Minkowie z zou  Carrot jako dowodca
Samurajowie z Wano ( Kinemon jako dowodca)
Yamato 
Ryboludzie, Neptun jako dowodca
Amazonki,  Hancock jako dowodca
Kidd ze swoja zaloga
Law ze swoja zlaoga
Buggy i jego zaloga. 
Marco 
vs 
Admiral Akainu:
Sengoku i Garp
Fujitora, Aokiji ( nie wiemy co potrafi zielony byk to dla rownowagi go usune i dam innego admirala),  Kizaru.
Kumy i cala reszta obecnej marynarki

jako ze shichibukai nie ma, to chyba mozna skreslic.  No mozna im dodac Weevila do pomocy, najwyzej, zalozmy ze to jedyny shichibukai, ktorego nie usuna.

stawka pojedynku zycie Sabo Tongue , rewolucjonisci i shanks nie doplyna, bo zatrzyma ich czarnobrody.
Gogolius

Super świeżak

Licznik postów: 227

Gogolius, 06-02-2022, 16:36
W sensie jak siedmiu typów ma podejść do ... 40 postaci? 50?

W mandze na palcach jednej ręki można policzyć postaci, które są w stanie wytankować 10-20 wrogów o dwa poziomy niższych (jak Kaidou vs pochwy).
W takim zestawieniu marynarka nie ma szans.

Ja myślę ze obecnie wielka flota Słomkowego + Kidd + Law wystarczaja na te siedem osób.

Taki Kizaru czy Akainu mogą być topowymi wojownikami, ale jest na zasadzie że Zoro, Sanji, Kidd i Law walczą z nimi, nieważne kto wygrywa, to zwycięzcy ledwo dychają i wypadają z układanki. Luffy dostaje kolejnego na solo i właśnie połowa siły sojuszu rozwaliła 5/7 składu marynarki.

Potem Bartolemeo, Cavendish i cała ta chmara ruszają na Garpa i Sengoku i jest pozamiatane, w marynarce nie ma postaci które byłyby na poziomie Kaidou i mogłyby solować sobie 10 ziomków na poziomie "pod-shichibukai"/
niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola

niudeb, 06-02-2022, 16:50
(06-02-2022, 16:36)Gogolius napisał(a): Ja myślę ze obecnie wielka flota Słomkowego + Kidd + Law wystarczaja na te siedem osób.

Moim zdaniem kompletnie nie.  Tez poza 7 osobami sa wiceadmiralowie, kumy i cala marynarka Wink , Coby  oraz Drake to tez marynarka.

No i tez na wojnie z bialobrodym miales Marco, Viste, oraz Jozu, ktorzy powinni prezentowac poziom mocy Kinga Queen i Jacka.  Zostali praktycznie zniszczeni przez Admiralow bez wiekszego wysilku.  

Moim zdaniem skoro Luffy pokona Kaido, Law i Kidd dali rade pokonac Big mom, to maja o wiele wieksze szanse w takim pojedynku, niz Bialobrody za swego czasu. Shichibukai wprawdzie wtedy byli, ale nie zrobili oni wiekszej roznicy szczerze mowiac, nie przykladali sie do walki. 

Ja osobiscie nie widze, jak Luffy to wygrywa z takim wsparciem.  Ale wierze, ze zrobiliby sporo szkód i moze pokonali by trzech albo czterech Admiralow maks. No ale ciekawia mnie opinie innych Big Grin . Na pewno bylby to o wiele bardziej wyrownany pojedynek niz kiedys przy Ace.
[Obrazek: il_340x270.2655346462_d9ok.jpg]

Spoiler

[Obrazek: jotaro.png]

Sting

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 453
Miejscowość: Kraków

Sting, 06-02-2022, 16:56
Jeśli wyłączyć Garpa (który mógłby mieć traumę po śmierci Ace i nie chciałby przyczynić się do śmierci Luffiego lub Sabo), to mamy mniej-więcej:
Luffy vs Akainu
Zoro&Sanji vs Fujitora
Law&Kidd vs Kizaru
Yamato&Marco vs Aokiji

Nawet jeśli weźmie się pod uwagę progres z Wano, to nadal nie wróżyłbym pewnych zwycięstw w każdym z tych pojedynków na korzyść Sojuszu.

+ Zostaje Sengoku, który nie jest w prime, ale nadal jest nieosiągalny dla pojedynczej płotki z armii Luffiego.

No i flota + sojusznicy muszą się zająć vice, więc Jinbei, Bart, Cavendish, Koteł z Piesełem, Franky, Boa czy Robin muszą się tym zająć.
[Obrazek: 8.png]
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź