One Piece - Rozdział 1043
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Mordoc

Pan Ciemności

Licznik postów: 5,837

Mordoc, 04-09-2020, 11:40
W tym temacie dyskutujemy o najnowszym rozdziale One Piece.

Wersja Polska:

Wersja Angielska:

One Piece 1043

Oficjalna Wersja Angielska:

Zabrania się rozpoczynania dyskusji przed ukazaniem się skanlacji bieżącego rozdziału.

Zabrania się dyskusji o spoilerach z najnowszego rozdziału One Piece. Uprasza się aby w tym celu korzystać z bliźniaczego tematu o spoilerach o nadchodzącym rozdziale.

Zabrania się pisania komentarzy typu:

"Dlaczego jeszcze nie ma rozdziału?"
"Kiedy pojawi się nowy rozdział?"
"Czy One Piece ma przerwę w tym tygodniu?"
"Dlaczego One Piece ma znowu przerwę?"

Aby uzyskać informacje na temat ewentualnych przerw w wydawaniu One Piece, zapraszamy do odwiedzenia tematu:
Przerwy w wydawaniu One Piece - kalendarzyk
Spoiler

[Obrazek: obraz-2022-02-08-153701.png]

*Przerwy Ody zawarte w kalendarzyku, są uwzględnione w oparciu o ostatnie lata, wszelkie potencjalne rozbieżności dotyczące przerw będą na bieżąco korygowane

Zabrania się używania jakichkolwiek grafik uchodzących za ciężkie spoilery, zdradzające kluczowe wydarzenia fabularne, miejsca, bądź wygląd nowych postaci w Awatarach i Sygnaturach, do czasu ukazania się owych wydarzeń, miejsc, bądź postaci w Anime. Dopuszcza się używania grafik ukazujących wizerunek postaci które pojawiły się w Anime, a zmianie uległ ich wizerunek. Uprasza się aby odczekać co najmniej 24 godziny przed użyciem grafiki z nowego rozdziału w Awatarze lub Sygnaturze, jako że nie wszyscy mają okazję przeczytać nowy rozdział zaraz po jego wyjściu.
Spoiler

[Obrazek: UAMELnu.png]

Spoiler

[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]

fanaticous

Piracki oficer

Licznik postów: 632

Mordoc

Pan Ciemności

Mordoc, 11-03-2022, 10:56
Czyli potwierdziło się, że Nika i Joy Boy to ta sama osoba.
Plus za to, że Luffy przegrał, choć moim zdaniem Kaido powinien go pokonać bez pomocy typka z CP0.
Klasycznie cliffhanger to dwutygodniowa przerwa, eh
Spoiler

Spoiler

Taker

Porucznik

Licznik postów: 248

Taker, 11-03-2022, 10:59
Mimo iż nie czytam spoilerów to HYPE jaki wybuchł dotarł nawet do moich uszu. I co dostałem? W sumie to nic. Agent CP0 pewnie żyje znając Ode. Wszyscy płacz, panika i krzyki. Kaido grozi co 5 sekund i strzela randomowo laserem. Przemowa Yamato o życiu nawet spoko. No i Joy Boy to Luffy co i tak było oczywiste. Przy okazji Nika także równa się Joy Boy. 

Luffy prawdopodobnie przebudził owoc tylko Oda sugeruje nam, że za tym stoi coś więcej. Oby nie reinkarnacja czy inne opętanie 3/10 ode mnie
niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola

niudeb, 11-03-2022, 11:07
W sumie gdyby nie to przebudzenie to by nic się nie działo specjalnie. Można było lepiej spożytkować te strony dać w offpanel już ten rajd Kaido na resztę sojuszników i pokazać co ciekawego u dragona, albo world government jakaś rozmowe.

Słaby rozdzial
[Obrazek: il_340x270.2655346462_d9ok.jpg]

Spoiler

[Obrazek: jotaro.png]

Aioezn

Rekrut

Licznik postów: 25

Aioezn, 11-03-2022, 11:33
Dalej uważam, że nieco za wcześnie na przebudzenie ale to jeszcze da się przeboleć. Jeśli to jednak reinkarnacja czy naprawdę będzie mnie martwić w jaką stronę zmierza one piece.
Tensa

Super świeżak

Licznik postów: 192

Tensa, 11-03-2022, 11:42
Heh, pierwszy raz w życiu nie wiem co napisać, bo z jednej strony gdybym nie znał spoilerów, to bym powiedział że rozdział przyzwoity, ale po zaznajomieniu się z nimi i potęgowaniu w sobie hajpu, moje oczekiwania uległy zmianie niestety Sad Wszystko pięknie ładnie, Kaidou wbija i z bani mówi że Luffy wyciągnął kopyta, przerażenie i złość maluje się na ustach wszystkich sprzymierzeńców Luffiego, tylko jest ten dysonans, ta świadomość cały czas, że jest to koniec końców sztuczne Sad Oczywiście jest to fajne, ale niestety wymuszone, wykrywanie Luffiego przez Lawa i Kidda jest jednak dla mnie zaskoczeniem, być może, mogli zacząć go słyszeć kiedy pod wodą zaczął przemawiać świadomie, lub nieświadomie, ciężko powiedzieć. Yamato jedyny szeryf, który nie boi się Ojca, który chce już sobie wszystko podporządkować i wszystkich, morale spadły, ale wciąż Wola przetrwania i przyszłość świeci jej w oczy i nie przyjmuje do wiadomości że Luffy padł, bardzo istotny plus, takiego kogoś coraz bardziej widzę w załodze Smile

No dobrze teraz to, na co każdy ostrzył sobie ząbki, moja jedyna obawa to taka, żeby to nie było debilne przejęcie kontroli przez jakąś zjawę w postaci JB, przekazana wola, symbolizm, spoko, po prostu Oda daj temu Luffiemu już to przebudzenie jak musisz, ale na litość boską, żadnego opętania, bez kontroli, znając Luffiego, to sam powinien decydować kim chce do diabła być i jak żyć Wink

To jest jeden z najdziwniejszych rozdziałów jaki kiedykolwiek przeczytałem, dysonans niesamowity, ale przyjmę taktykę Dejo i rozdzielę ten rozdział na Hajp ostatnia strona, która może pójść w wielorakim kierunku, miejmy nadzieję że w tym najlepszym Wink 9/10 oraz na kolejne 90% rozdziału, które w moim odczuciu zasługuje na 5/10

Aż sam się naprawdę dziwię, że przyszedł taki czas, gdzie jestem rozbity i ciężko się złożyć do kupy Smile

2 tygodnie czekania na wyrok, to prawie dla fana jak wieczność, ale damy panie i panowie radę Wink
Blade

Piracki oficer

Licznik postów: 612

Blade, 11-03-2022, 11:44
Plus jest taki że po tym Luffy już bardziej specjalny być nie może Big Grin Zostanie mu już tylko tytuł Króla Piratów xD

W następnym rozdziale dostaniemy flashbacki, stawian moje sake ; p

Jest też nowa teoria że Kaido chce popełnić samobójstwo żeby sprawdzić czy jest Joy Boyem. I chleje bo się okazało że nie Big Grin
[Obrazek: fUUjweQ.png]
Zalasta

Pirat

Licznik postów: 34

Zalasta, 11-03-2022, 11:52
Dla mnie super rozdział. Nie spodziewałem się, że atak typa z CP0 będzie skuteczny, a Luffy rzeczywiście zostanie znokautowany z miejsca. I w ogóle typ naprawdę zaimponował: wbił między Luffy'ego a Kaidou, dziabnął jednego z nich, a potem bez słowa, pogodził się z tym że Kaidou to się nie spodoba i przyjął konsekwencje. Szacun.

Przemowa Yamato bardzo dobra, widać że ma gadane. Mógłby zostać nowym władcą Wano i nic by ten kraj nie ucierpiał. Fajne ma podejście i dobrze, bo Momo na krawędzi rozpaczy. 

Co do Kaidou rozwalającego sojusz to mnie się podobało, że takie rzeczy w końcu nie poszły offpanel, tylko mogliśmy obejrzeć parę kadrów z tego jak po tylu walkach ciągle roznosi randomów. Podoba mi sie też to, że Kid i Law naprawdę nie mają siły i muszą być bronieni przez swoje załogi, to akurat bardzo fajny smaczek.

Co do samej końcówki to nie zamierzam oceniać chaptera przez pryzmat oczekiwań/przewidywań, które rozwiną się w przyszłym. Na ten moment wygląda to więcej niż dobrze. Pokonany Luffy wstanie w odmienionej formie. Pytanie czy to przebudzenie owocu, czy coś więcej. Wątpię, żeby gOda mnie zawiódł.

8/10 przyjemny chapter i trochę pozytywnych smaczków.
niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola

niudeb, 11-03-2022, 11:54
jak zaspoilerowac cała mange op? 

wystarczy wyslac to

[Obrazek: c63htd3noos71_1.png]
[Obrazek: il_340x270.2655346462_d9ok.jpg]

Spoiler

[Obrazek: jotaro.png]

Mordoc

Pan Ciemności

Mordoc, 11-03-2022, 13:00
(11-03-2022, 11:54)niudeb napisał(a): jak zaspoilerowac cała mange op? 

wystarczy wyslac to

[Obrazek: c63htd3noos71_1.png]
Aaa, czyli Red Hawk to tak naprawdę technika wykorzystująca płomienie słońca!

https://www.youtube.com/watch?v=5_EtJ-N5zrY
Spoiler

Spoiler

Hinczykbn

Pierwszy oficer

Licznik postów: 998

Hinczykbn, 11-03-2022, 13:51
Jestem ciekawy reakcji świata na wieść o "przebudzeniu" czy tam "reinkarnacji" Joy Boya. Głównie czekam co BB na to powie, chłop lubuje się w historii.
Zastanawiałem się też jakie właściwości może zyskać Luffy i jest tego zbyt wiele, bo to że jego owoc to zwykła guma możemy raczej wykluczyć.

Jeszcze co do tego, że 800 lat się owoc nie przebudził, piraci to zwykle sukinkoty tak jak marines.
Słomek jest przeciwieństwem i jednych i drugich, wydaje się być "dobry".
Bezinteresownie pomaga i wierzy w ludzi, może to był klucz do przebudzenia?
Spoiler

[Obrazek: ENEL-GOD.png]

Dejo

Gorosei

Licznik postów: 4,614

Dejo, 11-03-2022, 14:26
(11-03-2022, 13:51)Hinczykbn napisał(a): Jestem ciekawy reakcji świata na wieść o "przebudzeniu" czy tam "reinkarnacji" Joy Boya. Głównie czekam co BB na to powie, chłop lubuje się w historii.
Zastanawiałem się też jakie właściwości może zyskać Luffy i jest tego zbyt wiele, bo to że jego owoc to zwykła guma możemy raczej wykluczyć.

Jeszcze co do tego, że 800 lat się owoc nie przebudził, piraci to zwykle sukinkoty tak jak marines.
Słomek jest przeciwieństwem i jednych i drugich, wydaje się być "dobry".
Bezinteresownie pomaga i wierzy w ludzi, może to był klucz do przebudzenia?

Ale przecież Luffy nie jest bohaterem. Bohater by wziął mięso i rozdzielił między wszystkich, a Luffy chce mieć całe mięso dla siebie Tongue
 [Obrazek: v19QS9s.gif]
Spoiler

[Obrazek: FPZJ5OUUcAIsrmt?format=jpg&name=large]

Cnockaut

Wilk morski

Licznik postów: 65

Cnockaut, 11-03-2022, 15:29
Co to się z tym naszym Luffym dzieje na ostatniej stronie? Coś zakrywa mu połowę twarzy Tongue
wuzzek

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,368

wuzzek, 11-03-2022, 15:42
Nie ma dowodów na to, że Shanks wiedział jaki owoc wykrada WG. Przecież chciał go opchnąć za miliard beri.
[Obrazek: jhin-animated.gif]
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź