One Piece - Rozdział 1044 - Spoilery
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 2 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Mordoc

Pan Ciemności

Licznik postów: 5,838

Mordoc, 05-08-2020, 13:01
W tym temacie dyskutujemy o spoilerach do najnowszego rozdziału One Piece.

Regulamin korzystania z tematu

Uprasza się o zachowanie w jak największym stopniu podanego formatu przekazywania spoilerów, aby zachować przejrzystość tematu i dostarczyć jak najwięcej informacji.

Uprasza się o nie powielanie opublikowanych już wcześniej w temacie spoilerów.

Uprasza się o odpowiednie otagowanie spoilerów zależnie od typu ich źródeł, odpowiednio dla źródeł graficznych tagiem [*IMG][*/IMG], a dla źródeł pisanych tagiem [*QUOTE][*/QUOTE]

Uprasza się o umieszczanie spoilerów w tagi [*SPOILER][*/SPOILER], tak, aby nie naruszały struktury forum.

Format ukazywania spoilerów:
Spoiler
Zabrania się rozpoczynania dyskusji przed ukazaniem się spoilerów bieżącego rozdziału.

Zabrania się pisania komentarzy typu:

"Dlaczego jeszcze nie ma rozdziału?"
"Kiedy pojawi się nowy rozdział?"
"Czy One Piece ma przerwę w tym tygodniu?"
"Dlaczego One Piece ma znowu przerwę?"

Aby uzyskać informacje na temat ewentualnych przerw w wydawaniu One Piece, zapraszamy do odwiedzenia tematu:
Przerwy w wydawaniu One Piece - kalendarzyk
Spoiler

[Obrazek: obraz-2022-02-08-153701.png]

*Przerwy Ody zawarte w kalendarzyku, są uwzględnione w oparciu o ostatnie lata, wszelkie potencjalne rozbieżności dotyczące przerw będą na bieżąco korygowane

Zabrania się używania jakichkolwiek grafik uchodzących za ciężkie spoilery, zdradzające kluczowe wydarzenia fabularne, miejsca, bądź wygląd nowych postaci w Awatarach i Sygnaturach, do czasu ukazania się owych wydarzeń, miejsc, bądź postaci w Anime. Dopuszcza się używania grafik ukazujących wizerunek postaci które pojawiły się w Anime, a zmianie uległ ich wizerunek. Uprasza się aby odczekać co najmniej 24 godziny przed użyciem grafiki z nowego rozdziału w Awatarze lub Sygnaturze, jako że nie wszyscy mają okazję przeczytać nowy rozdział zaraz po jego wyjściu.
Jakiekolwiek naruszenie wyżej wymienionych zasad będzie skutkowało otrzymaniem słownego ostrzeżenia, a w razie wielokrotnych naruszeń, doprowadzi do otrzymania Ostrzeżenia.
Spoiler

[Obrazek: UAMELnu.png]

Spoiler

[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]

fanaticous

Piracki oficer

Licznik postów: 632

fanaticous, 22-03-2022, 15:02
Thanks to redon:

-Chapter 1044: “Liberation Warrior”.
-Some of Luffy's allies (Sanji, Kid, Law, Hyougorou and Marco) feel his presence and that he is still alive.
- Conversation of the Gorousei in the castle of Mary Geoise.
-The World Government has always tried to get the "Gomu Gomu no Mi", but they have not been able to do it in 800 years.
-It seems as if that Devil Fruit ran away from them.
-A member of the Gorousei says that he is not crazy, since the Zoan fruits have a mind of their own.
-The Gorousei says that the "Gomu Gomu no Mi" is actually a Zoan-type fruit, and that its real name is "Hito Hito no Mi" (Human Human Fruit) Mythological-Model "Nika".
-In the chapter we also see a part of Hiyori and Orochi.
-Luffy has awakened the fruit from him and now he feels he is fully. It's his “Gear 5”.
-Luffy vs. Kaidou.
-Luffy grabs Kaidou from the roof and takes him upstairs, then attacks him in a savage way.
-Luffy grabs the ground and transforms it into rubber to return a Bolo Breath to Kaidou.

-No Break Next Week.
Spoiler

[Obrazek: A7w1BMVd3sPOn0LMEPkQQASZx64kGew9ghm03WBg...Ad=s640-nd]

niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola

niudeb, 22-03-2022, 15:28
no i dobra teoria leci do kosza...

https://cdn.discordapp.com/attachments/2...ileKNU.jpg

noooo, zaraz sie okaze ze owoc lawy akainu to nie logia, tylko owoc gumy po przebudzeniu
[Obrazek: tqmoAcf.jpg]

[Obrazek: 1212121.jpg]
[Obrazek: il_340x270.2655346462_d9ok.jpg]

Spoiler

[Obrazek: jotaro.png]

Marshal

Piracki oficer

Licznik postów: 622

Marshal, 22-03-2022, 15:38
Kurr, a miałem nie czytać.. Jedna rzecz boli. O ile typ owocu mi nie przeszkadza, w końcu mamy też Buddę więc i to można wytłumaczyć, tak boli mnie ta wypowiedź, że rząd zawsze chciał mieć ten owoc. Skoro tak bardzo tego chcieli, dlaczego za Luffym gdy tylko stał się chociaż trochę sławny nie wyruszyli admirałowi czy ogólnie ktoś potężny żeby go złapać. Szkoda ze to nie żywica, bo miała jakis sens tak tutaj co ma wspólnego Nika z gumą? Zobaczymy
P.s wypowiedź zunishy może oznaczać ze Joyboy miał ten sam owoc i po prostu znała go w tej "wersji"
Pajmon

Imperator

Licznik postów: 2,143

Pajmon, 22-03-2022, 15:49
Dobra a czym właściwie jest Nika? Chodzi o radość czy zwycięstwo?

[Obrazek: giphy.webp] 

niudeb

Król Piratów

niudeb, 22-03-2022, 16:12
(22-03-2022, 15:49)Pajmon napisał(a): Dobra a czym właściwie jest Nika? Chodzi o radość czy zwycięstwo?

juz tlumacze Nika to bog slonca.  A Im to bog ksiezyca.

Spoiler

Marshal

Piracki oficer

Licznik postów: 622

Marshal, 22-03-2022, 16:29
Dobra jakiś niepelnosprytny jestem, nie chciałem tego posta wstawić, @Mordoc usuń proszę
ARRRGH

Sogeking 2024

Licznik postów: 3,647

ARRRGH, 22-03-2022, 16:54
(22-03-2022, 15:38)Marshal napisał(a): O ile typ owocu mi nie przeszkadza, w końcu mamy też Buddę więc i to można wytłumaczyć, tak boli mnie ta wypowiedź, że rząd zawsze chciał mieć ten owoc. Skoro tak bardzo tego chcieli, dlaczego za Luffym gdy tylko stał się chociaż trochę sławny nie wyruszyli admirałowi czy ogólnie ktoś potężny żeby go złapać.

Dokładnie o tym samym pomyślałem. Skoro przez 800 lat bezskutecznie próbowali zdobyć ten owoc, to fakt, że nie zabili Luffy'ego, jak był paziem po 30-100 milionów berry, to jest takie plothole, że głowa mała. Jedynym ratunkiem będzie, jeśli w rozdziale się okaże, że chcieli owoc Hito Hito no Mi i nie wiedzieli, że Gomu Gomu to "zamiennik". Ale wtedy czemu przewozili by go za pomocą CP0 i czemu Shanks by specjalnie atakował statek? Jeśli wiedział o owocu, to czemu nie wziął Luffy'ego ze sobą, tylko zostawił ot tak. Bardzo dużo pytań rodzi to rozwiązanie, no ale poczekam na rozdział i wtedy ocenie, jak wielką dziurą w fabule jest ta kwestia.
Pajmon

Imperator

Pajmon, 22-03-2022, 16:57
@niudeb chodzi mi bardziej o odniesienie do rzeczywistości. Bo to aż za bardzo widać, że Oda sobie to wymyślił teraz, na Wano, albo jakoś niedawno. Bóg słońca jako bezimienny byt był wspomniany tylko raz mimochodem podczas modlitwy na SY. Przez setki kolejnych rozdziałów nie było o kimś takim żadnej wzmianki. Nagle w ciągu jednego arcu dostajemy info o Bogu słońca i że nazywa się Nika i kilka czapków później się pojawia w postaci głównego bohatera. Bardzo mi się to nie podoba. Gdybyśmy mieli więcej hintów, jakichś nierozwiązanych zagadek, spoilerów, foreshadowingów, to uznałbym to za coś zajebistego. Nie ma nic. Fire hawk? Na bank nie. To było jako atak nawiązujący do Ace'a, wypadkowa G2 i haki. Czym jest Nika w uniwersum OP i jakie ma to odniesienie do świata realnego? To mnie ciekawi. I wgl co łączy Boga SŁOŃCA z GUMIASTYMI umiejętnościami Luffyego? Sam wygląd mega mi się podoba, trochę spooky, ale podbudowa pod moc fatalna.

niudeb

Król Piratów

niudeb, 22-03-2022, 17:06
(22-03-2022, 16:54)ARRRGH napisał(a): . Bardzo dużo pytań rodzi to rozwiązanie, no ale poczekam na rozdział i wtedy ocenie, jak wielką dziurą w fabule jest ta kwestia.

wlasciwie to moga tez zrobic ze dopiero od Shanksa sie dowiedzieli ze to hito hito no mi  (gdy chcial pogadac o pewnym piracie), pozostaje przeszlosc i ze shanks ukradl ten owoc, ktory byl bardzo pożądany, a potem chcial sprzedac po taniosci.

Nie da sie tego wytlumaczyc, probujac zalatac jedna dziure, pojawiaja sie w jej miejsce dwie czy trzy kolejne

Spoiler

Pajmon

Imperator

Pajmon, 22-03-2022, 17:13
Wiecie co jeszcze mnie ciekawi? Kto ma prawdziwy owoc gomu gomu i czy go poznamy xd

niudeb

Król Piratów

niudeb, 22-03-2022, 17:14
,mowilem Akainu.  Owoc lawa po przebudzeniu to paramecia gumy.

owoc Enela po przebudzeniu  to Hito hito no mi model Thor.

generalnie slabizna na sile.

Spoiler

Mastec30

Super świeżak

Licznik postów: 217

Mastec30, 22-03-2022, 17:15
Na początku na pewno duży plus, że Luffy jednak jest sobą i nie stał się dosłownie Joyboyem. Tylko przebudził owoc. Niby tak mało a jednak cieszy, że nie mamy kolejnej reinkarnacji. Mi jednak najbardziej przeszkadza sama moc tego owocu. Większość życia wszyscy myślimy że to poprostu guma. Wszystko jest opierane o to że to jest guma, ze nie odczuwa obrażeń, że nie czuje ataków elektrycznych a teraz nagle dowiadujemy się, że to nie guma tylko Nika. I to do tego Zoan. Te owoce mają 3 stadia, normalny, hybryda i pełna forma. W jakiej formie był cały czas Luffy ? Trochę się to kupy nie trzyma Co prawda owoc sam w sobie ok, ktoś tu wspomniał, że mamy już w OP Budde, który prezentował się kozacko i miał fajny atak fali uderzeniowej ale nawet w tym przypadku była full transformacja w Buddę i pewnie możemy zakładać że jest jakaś hybryda. Tutaj jak na razie jest trochę załamanie tego schematu. Pozostaje czekać jak to Oda wyjaśni
niudeb

Król Piratów

niudeb, 22-03-2022, 17:16
(22-03-2022, 17:15)Mastec30 napisał(a): . Niby tak mało a jednak cieszy, że nie mamy kolejnej reinkarnacj

na moje to wlasnie jest reinkarnacja, mowilo sie ze joy boy czeka na kogos. Jakas obietnica joyboya ze cos zrobi itp. itd.

Kaido mowil, ze Luffy nie jest joyboyem.

Zunisha mowi ze joyboy wrocil.

Spoiler

Mastec30

Super świeżak

Licznik postów: 217

Mastec30, 22-03-2022, 17:20
No ale to coś na zasadzie przekazania woli jak Ace i Sabo, nie jest dosłownie nim bo sam się wypowiada, że nazwie tą moc Gear 5. Czyli ma swoją świadomość
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź