Dla tych co niewiedzą: Death Battle to serial internetowy polegający na tym, że prowadzący biorą dwie (a czasami więcej) fikcyjne postacie, przedstawiają ich historie oraz analizują ich siłę zdolności żeby stwierdzić kto wygrałby potencjalną walkę. Po analizie jest walka pomiędzy postaciami (najczęściej przy użyciu sprite'ów) a potem podsumowanie.
Ich najbardziej znanym dziełem jest Goku vs Superman który dorobił się 45 milionów wyświetleń na YouTube.
W 2021 roku w ramach sezonu 8 obchodzili swoje dziesięciolecie i w związku z tym, ten sezon był wypełniony tak zwanymi ''legacy'' walkami, czyli takimi, które są bardzo popularne w internecie (oraz takie które daliby im dużo wyświetleń). W śród największych szlagierów sezonu 8 można bez wątpienia zaliczyć: Batman vs Ironman, Dio vs Alucard, Madara vs Aizen oraz finał w postaci Saitama vs Popeye.
Pod koniec ostatniego odcinka sezonu 8 pokazano postacie które pojawią się w sezonie 9:
Spoiler
Tanjiro Kamado, Scarlett Witch, Tetsuo Shima, Boba Fett, Vegeta, Jinx.
27 marca na RoosterTeeth oraz 28 marca na YouTube o 19:00 czasu Polskiego będzie miał premierę pierwszy odcinek sezonu 9, czyli
Były trzy odcinki z postaciami One Piece: Zoro vs Erza, Ace vs Natsu oraz Sanji vs Rock Lee.
No to ten tego, znacie/oglądacie/lubicie? Ja oglądam ten twór od 2011 i mój wymarzony sezon wygląda mniej więcej tak
Spoiler
![[Obrazek: fnlpbz4wzxo81.png?width=960&crop=smart&a...6469d3f2e4]](https://preview.redd.it/fnlpbz4wzxo81.png?width=960&crop=smart&auto=webp&s=4cdae8207ca1ea7ed76b593bce86526469d3f2e4)
3D - animacja komputerowa
2D - animacja przy użyciu sprite'ów
LA - walka przy użyciu aktorów
HD - ręcznie narysowana animacja