One Piece - Rozdział 1046 - Spoilery
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Mordoc

Pan Ciemności

Licznik postów: 5,837

Mordoc, 05-08-2020, 13:01
W tym temacie dyskutujemy o spoilerach do najnowszego rozdziału One Piece.

Regulamin korzystania z tematu

Uprasza się o zachowanie w jak największym stopniu podanego formatu przekazywania spoilerów, aby zachować przejrzystość tematu i dostarczyć jak najwięcej informacji.

Uprasza się o nie powielanie opublikowanych już wcześniej w temacie spoilerów.

Uprasza się o odpowiednie otagowanie spoilerów zależnie od typu ich źródeł, odpowiednio dla źródeł graficznych tagiem [*IMG][*/IMG], a dla źródeł pisanych tagiem [*QUOTE][*/QUOTE]

Uprasza się o umieszczanie spoilerów w tagi [*SPOILER][*/SPOILER], tak, aby nie naruszały struktury forum.

Format ukazywania spoilerów:
Spoiler
Zabrania się rozpoczynania dyskusji przed ukazaniem się spoilerów bieżącego rozdziału.

Zabrania się pisania komentarzy typu:

"Dlaczego jeszcze nie ma rozdziału?"
"Kiedy pojawi się nowy rozdział?"
"Czy One Piece ma przerwę w tym tygodniu?"
"Dlaczego One Piece ma znowu przerwę?"

Aby uzyskać informacje na temat ewentualnych przerw w wydawaniu One Piece, zapraszamy do odwiedzenia tematu:
Przerwy w wydawaniu One Piece - kalendarzyk
Spoiler

[Obrazek: obraz-2022-02-08-153701.png]

*Przerwy Ody zawarte w kalendarzyku, są uwzględnione w oparciu o ostatnie lata, wszelkie potencjalne rozbieżności dotyczące przerw będą na bieżąco korygowane

Zabrania się używania jakichkolwiek grafik uchodzących za ciężkie spoilery, zdradzające kluczowe wydarzenia fabularne, miejsca, bądź wygląd nowych postaci w Awatarach i Sygnaturach, do czasu ukazania się owych wydarzeń, miejsc, bądź postaci w Anime. Dopuszcza się używania grafik ukazujących wizerunek postaci które pojawiły się w Anime, a zmianie uległ ich wizerunek. Uprasza się aby odczekać co najmniej 24 godziny przed użyciem grafiki z nowego rozdziału w Awatarze lub Sygnaturze, jako że nie wszyscy mają okazję przeczytać nowy rozdział zaraz po jego wyjściu.
Jakiekolwiek naruszenie wyżej wymienionych zasad będzie skutkowało otrzymaniem słownego ostrzeżenia, a w razie wielokrotnych naruszeń, doprowadzi do otrzymania Ostrzeżenia.
Spoiler

[Obrazek: UAMELnu.png]

Spoiler

[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]

Dejo

Gorosei

Licznik postów: 4,614

Dejo, 05-04-2022, 15:23
Cytat:Chapter 1046: Raizo

- Raizo will doing his Big Plan. (That mostly what the chapter is gonna be about)

Taka ch#jni@ przed przerwą i to jeszcze w okresie gdzie czeka nas sporo przerw, Wano się chyba nigdy nie skończy... Plus jest taki, że skoro Raizou to i Jinbe się pojawi Wink
 [Obrazek: v19QS9s.gif]
Spoiler

[Obrazek: FPZJ5OUUcAIsrmt?format=jpg&name=large]

Sting

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 453
Miejscowość: Kraków

Sting, 05-04-2022, 15:36
Oda w ostatnim czasie zbyt często testuje moją cierpliwość. xD
[Obrazek: 8.png]
niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola

niudeb, 05-04-2022, 15:47
Ten arc ma tyle zbędnych rzeczy, a oda jeszcze raizo nowy wątek wymyśla xd.

Motyw zdrajcy, który nic nie wnosi, bo malarz nie osiągnął ani jednego celu i raczej wymyslony na siłę mam wrażenie.

Demony oni, o których już nikt nie pamięta.

Multum kadrów smile'ow które są tylko tłem i nic nie wnoszą w te wojne. Niby tłem ale dostają podwójna strony czy jakieś inne większe.

Ktoś pamięta ten motyw z tym lisem co miał bronie? Retrosy Odena też mogły być krótsze spokojnie

Generalnie w wielu miejscach wano jest przekombinowane. W wielu miejscach dało się to rozegrać sprawniej, żwawiej, sensowniej :p

Ten arc nie powinien mieć więcej niż 80-100 rozdziałów.
[Obrazek: il_340x270.2655346462_d9ok.jpg]

Spoiler

[Obrazek: jotaro.png]

Mordoc

Pan Ciemności

Licznik postów: 5,837

Mordoc, 05-04-2022, 15:57
(05-04-2022, 15:23)Dejo napisał(a): Raizo will doing his Big Plan
[Obrazek: 3b5.jpg]
Spoiler

[Obrazek: UAMELnu.png]

Spoiler

[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]

Primkin3

Wilk morski

Licznik postów: 92

Primkin3, 05-04-2022, 16:04
(05-04-2022, 15:47)niudeb napisał(a): Ten arc ma tyle zbędnych rzeczy, a oda jeszcze raizo nowy wątek wymyśla xd.

Motyw zdrajcy, który nic nie wnosi, bo malarz nie osiągnął ani jednego celu i raczej wymyslony na siłę mam wrażenie.

Demony oni, o których już nikt nie pamięta.

Multum kadrów smile'ow które są tylko tłem i nic nie wnoszą w te wojne. Niby tłem ale dostają podwójna strony czy jakieś inne większe.

Ktoś pamięta ten motyw z tym lisem co miał bronie? Retrosy Odena też mogły być krótsze spokojnie

Generalnie w wielu miejscach wano jest przekombinowane. W wielu miejscach dało się to rozegrać sprawniej, żwawiej, sensowniej :p

Ten arc nie powinien mieć więcej niż 80-100 rozdziałów.

Ja tam lubię takie budowanie świata kiedy czuć że dzieje się coś poza główną fabułą, czy to jest istotne czy też zupełnie nie, zresztą część rzeczy które wymieniłeś mogą mieć jakiś tam wpływ na dalsze wydarzenia ( Choćby demony Oni ) Nie wiadomo jeszcze co tam dokładnie Oda przygotował na zakończenie OP i czy sklejenie tego nie wymaga pewnych przygotowań aby później wszystko było jasne ( Na przykład Oni mogą pojawić się w pustym wieku ). Mi osobiście dobrze się czyta arci tej długości, ale rozumiem że nie każdemu musi to przypaść do gustu.
[Obrazek: hqdefault.jpg]
Dejo

Gorosei

Dejo, 05-04-2022, 16:08
Cytat:Is kaidou luffy sanji zoro moment, and raizo plan about fire is confirmed?
Nie taki nowy... kwestia była kiedy ten wątek ruszy:
[Obrazek: op_1041_004.png]
Teraz ten wątek zostanie zamknięty, zapewne. (oby) Szkoda, że kosztem niemal całego rozdziału. Jednak chciałbym coś więcej niż Raizo w okresie przerwy, no ale pocieszam sie Jinbe którego po pokonaniu WW jest mało.
Spoiler

wuzzek

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,368

wuzzek, 05-04-2022, 17:24
Teraz mi przyszło do głowy. Widzieliśmy co nieco umiejętności Raizo podczas walki z Kaido. Chodzi mi o jedną konkretną technikę.

Dalej nie leży mi zwycięstwo Luffiego vs Kaido, nawet z tyloma power-upami w ciągu jednego arcu. I cały czas mam w głowie, co powiedział Oda odnośnie pokonania Kaido, że to nie będzie po prostu mocniejsze uderzenie Luffiego.

Pochwy jakkolwiek by na to nie spojrzeć są totalnie useless. Tylko Kot i Pies się na coś przydali. No i jeszcze Izo.

Oda nam zahintował zmęczenie Kaido. Denjiro zniknął już sporo temu. Moja teoria jest taka: razem ze swoimi przydupasami rozkładają zwoje Raizo po całej wyspie. Ninja zapieczętuje wszystkie płomienie (spoilery potwierdzają, że Raizo planuje ugasić cały pożar), a gdy Kaido zmęczy się jeszcze trochę, Raizo zwróci ogień techniką. Osobą, która wykończy Kaido może być wtedy nawet Momo. Mamy sporo rzeczy jeszcze nierozwiązanych. Przede wszystkim obecność Zunishy, która powiedziała, że Luffy to JB. Kaido powiedział, że Luffy nie jest JB, także może się jeszcze o tym dowie. 

@niudeb  ja pamiętam Smile  tak jak powiedział @Primkin3 motyw oni na pewno wystąpi. Nie bez powodu mamy BM zafascynowaną wszelkimi rasami i tą jedną, króciutką informację, że brakuje jej 3 gatunków, a 3ocy mogą odczytać(?) poneglyphy, a Brook coś wie o nich. Wszystko się zepnie. Tak samo z tym lisem. Jego obecność w pewnym stopniu wpłynie jakoś na dalszą fabułę, może uratuje Hiyori zaraz. To jeden z tych problemów, które Oda sam stworzył a potem bohatersko z nimi walczy Smile Ale masz rację, wielu rzeczy dało się uniknąć czy pominąć. Moglibyśmy już być w końcowej fazie arcu.
[Obrazek: jhin-animated.gif]
Dejo

Gorosei

Dejo, 05-04-2022, 17:43
(05-04-2022, 15:23)Dejo napisał(a):
Cytat:Chapter 1046: Raizo

- Raizo will doing his Big Plan. (That mostly what the chapter is gonna be about)

Taka ch#jni@ przed przerwą i to jeszcze w okresie gdzie czeka nas sporo przerw, Wano się chyba nigdy nie skończy... Plus jest taki, że skoro Raizou to i Jinbe się pojawi Wink
Udział Monster trio potwierdzony przez redona
Cytat:-There are short shots of Luffy VS Kaido, Zoro, Sanji
-Raizo's plan is to put out the fire on the entire island
Spoiler

Dejo

Gorosei

Dejo, 05-04-2022, 21:24
rozdział podobno zamyka scena z Kaidou...
Spoiler

Dejo

Gorosei

Dejo, 06-04-2022, 00:46
Cytat:The important thing about Raizou is not putting out the fire in the castle itself, it's how he's going to do it, where his plan comes from, who's going to help him, how Oda will draw it...
mała podpowiedź:
Spoiler

[Obrazek: dIF4tNw.gif]

Spoiler

niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola

niudeb, 06-04-2022, 07:28
Oda ty zboczencu
[Obrazek: il_340x270.2655346462_d9ok.jpg]

Spoiler

[Obrazek: jotaro.png]

Dejo

Gorosei

Dejo, 06-04-2022, 12:14
hajpowy rozdział dla pierwszego wygi mórz  Heart
Cytat:Just like Raizou sealed the bolo breath or whatever, he did the same with the water in Zou and he summons that water to Onigashima.
Jinbei uses a Shoulder Throw with that water and expands that water inside the Onigashima
Cytat:First 5 pages of Luffy vs Kaidou
9 pages inside the castle
1 page with Momo and Yamato with the flame clouds
1 page with Luffy grabbing thunder(he looks like a thunder God) and goes to attack Kaidou and ends there with Kaidou's smile saying "Come"
Lepsza wersja thor elephant guna i snake shota, Tongue

Cytat:Q: he had predicted the fire since Zou? He can see quite far into the future(reference to Katakuri's last sentence to luffy)

A: he had it prepared since Oden's castle burned
Cytat:Does Zoro and Sanji appear?
A:Sanji appears 1 panel talking and Zoro appears 1 panel being carried by Franky without saying anything

Does Luffy's last attack have a name?
A: There are no sentences so it's unknown
Cytat:Chapter 1046: “Raizo”

- We already saw that Raizou used his scroll to "save" Kaidou's attacks (Bolo Breath) and return them to him.
- Something similar he did when he was in Zou, he kept in his scrolls the water that Zunesha used to bathe.
- Raizou had this idea in mind ever since the Oden castle burned down 20 years ago, so that if he were ever in a similar situation again, he would be prepared.
- He now he has flooded the interior of the castle with all that water that he had kept, and Jinbe is the one who controls that water as his was a sea current to put out the fire.
- The 1st page is the cover (no details about it yet).
- The first 5 pages of the chapter are from Luffy Vs. Kaidou.
- The next 9 pages are inside the castle (everything about Raizou, Jinbe, Sanji, Zoro...).
- Sanji and Zoro appear in 1 panel each. Sanji appears talking and Zoro is carried away by Franky (he doesn't say anything or is still unconscious).
- There is 1 page about Yamato and Momonosuke (and something about the clouds of flames).
-And the final page where Luffy catches lightning (he looks like a God of Thunder) and goes to attack Kaidou (and Kaidou seems to laugh and say "Go ahead" or something).
- Luffy's final attack has no name yet.
Spoiler

Dejo

Gorosei

Dejo, 06-04-2022, 16:44
Cytat:Rozdział 1047 będzie mieć kolorową okładkę (prawdopodobnie tematycznie będzie nawiązywać do filmu red), motyw z one piece pojawi się również na okładce magazynu #21-22
Kto wie, może to zwiastun rychłego końca Wink
Spoiler

wuzzek

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,368

wuzzek, 06-04-2022, 20:18
eh liczyłem na lepsze wykorzystanie umiejętności raizo
[Obrazek: jhin-animated.gif]
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź