One Piece szybka ankieta pod napięciem.
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Dejo

Gorosei

Licznik postów: 4,614

Dejo, 26-04-2022, 23:04
  • Czy w głębi duszy czujecie, że Goda jest bogiem komiksu który nie otrzymuje należytego szacunku od czytelników?

• Czy kiedykolwiek pomyśleliście, że nie lubicie one piece i czytacie go wyłącznie z przyzwyczajenia?

• Czy kiedykolwiek buntowaliście innych czytelników przeciwko one piece?

• Czy potraficie wyobrazić sobie życie bez one piece?

• Czy kiedykolwiek odmówiliście seksu partnerowi/partnerce bo woleliście przeczytać obejrzeć one piece?

• Czy ufasz opiniom użytkowników tego forum (o nowym rozdziale itd.) bardziej niż swojej?

• Czy kiedykolwiek zaniedbałeś/aś ważne obowiązki/pracę przez one piece?

• Czy wstydzisz się, że jesteś fanbojem one piece?

• Czy kiedykolwiek marzyłeś/aś by jak bohater one piece "Luffy" zjeść owoc gumy i mieć wpływ na losy całego świata?

• Czy oddalibyście 5 lat życia w zamian za poznanie ze szczegółami reszty historii one piece?

• Czy często słyszysz od innych czytelników, że jesteś ślepo zapatrzonym fanatykiem?

• Czy zdarza się, że kiedym masz zły humor, wymykasz się z pracy/szkoły aby poogląda/czytać one piece?

• Czy zdarza się, że wraz z rodziną przy obiedzie omawiasz nowy rozdział one piece?

• Czy to prawda, że wolisz czytać/oglądać one piece niż książki?

• Czy zdarza Ci się rozbierać wzrokiem Nami lub Robin?

• Czy masz problem z "nadużywaniem" one piece?

• Czy zdarzyło Ci się kiedykolwiek nie pójść do pracy/szkoły dlatego, że wyszedł nowy rozdział one piece?

• Czy kiedykolwiek w internecie skłamałeś, że nie czytasz one piece?

• Czy unikasz mówienia swoim znajomym, że "czytasz/oglądasz" bajki? (w tym przypadku one piece)

• Czy one piece jest miłością twojego życia?
 [Obrazek: v19QS9s.gif]
Spoiler

[Obrazek: FPZJ5OUUcAIsrmt?format=jpg&name=large]

Mordoc

Pan Ciemności

Licznik postów: 4,990

Mordoc, 27-04-2022, 03:38
  • Czy w głębi duszy czujecie, że Goda jest bogiem komiksu który nie otrzymuje należytego szacunku od czytelników?
Jest jednym z lepszych mangaków, ale podejrzewam, że tak jak ze wszystkim istnieje na świecie wielu twórców, którzy stworzyliby lepsze historie i światy, ale nie potrafią rysować lub są spoza Japoni, więc nie mają przebicia 

• Czy kiedykolwiek pomyśleliście, że nie lubicie one piece i czytacie go wyłącznie z przyzwyczajenia?
Chyba nie, zawsze w OP jest coś na co się czeka, więc słabsze rozdziały czy okresy nie wpłynęły jakoś na odbiór całokształtu. 

Nope. 

Łatwe to nie będzie, bo jednak cotygodniowe (lub co 2-tygodniowe) czytanie i komentowanie OP jest jednym z punktów mojego cotygodniowego  (lub co 2-tygodniowego) harmonogramu, ale kiedyś nie czytałem OP, tylko Naruto, więc może też znajdę sobie za te kilka lat jakiś zamiennik? Łatwo nie będzie, ale pożyjemy zobaczymy :p 

• Czy kiedykolwiek odmówiliście seksu partnerowi/partnerce bo woleliście przeczytać obejrzeć one piece?
WTF xD

• Czy ufasz opiniom użytkowników tego forum (o nowym rozdziale itd.) bardziej niż swojej?
Do mnie przemawiają argumenty, jeśli są sensownie uzasadnione, to jestem skłonny się z nimi zgodzić i czasem nawet zmienić zdanie na dany temat.

Raczej nie. Wprawdzie wiele razy czytałem OP w trakcie roboty, ale mogłem sobie na to pozwolić :p

To już zależy od definicji fanboja. Jeśli fanboj to ktoś, kto wszystko traktuje jak prawdę objawioną i odrzuca wszelką krytykę ulubionej serii, to nie. Jeśli natomiast to osoba, która siedzi dość głęboko i długo w temacie, to w rzeczy samej jestem fanbojem. 
(Edit: źle przeczytałem pytanie - nie wstydzę się jeśli jestem :p)

• Czy kiedykolwiek marzyłeś/aś by jak bohater one piece "Luffy" zjeść owoc gumy i mieć wpływ na losy całego świata?
Nadal tak mam xDDDD

• Czy oddalibyście 5 lat życia w zamian za poznanie ze szczegółami reszty historii one piece?
Nie, czekanie ma swój klimat, a i nie samym ŁanPisem człowiek żyje :p

• Czy często słyszysz od innych czytelników, że jesteś ślepo zapatrzonym fanatykiem?
Nie kojarzę, ale może o czymś nie wiem :p 

• Czy zdarza się, że kiedym masz zły humor, wymykasz się z pracy/szkoły aby poogląda/czytać one piece?
Wymykać się nie wymykam, ale jak napisałem wyżej zdarzało mi się czytać OP w pracy. A co do humoru, to w rzeczy samej ta kolorowa i pozytywnie nacechowana historyjka potrafi poprawić nastrój. 

• Czy zdarza się, że wraz z rodziną przy obiedzie omawiasz nowy rozdział one piece?
Może nie przy obiedzie i nie omawiam całych rozdziałów, ale zdarzyło mi się wspomnieć, że coś mnie mocno podjarało :p 

Tak. Może to kwestia formy obrazki + mniej tekstu = mniejsze zaangażowanie mózgu i mniejszy wymóg skupienia. Może kwestia formy wydawniczej - jeden rozdział co tydzień zamiast całej książki od razu, co za tym idzie wymaga mniejszego zaangażowania czasowego, a do tego można przedyskutować i pospekulować, co dalej zamiast dostać większą całość ze wszystkimi od razu odkrytymi kartami.  Może kwestia dostępności - zawsze za darmo i online bez konieczności płacenia lub wychodzenia z domu. Może kwestia tego, że seria jest długa.
( ͡° ͜ʖ ͡°) 
Z nadużywaniem samego OP chyba nie, ale z nadużywaniem tego forum już tak xD 
  • Czy zdarzyło Ci się kiedykolwiek nie pójść do pracy/szkoły dlatego, że wyszedł nowy rozdział one piece?
Nie. 
Nie. 
  • Czy unikasz mówienia swoim znajomym, że "czytasz/oglądasz" bajki? (w tym przypadku one piece)
Nie. Wręcz przeciwnie :p
Raczej nie, mam swoje pasje i talenty, które staram się realizować, więc to raczej one są miłością (choć to raczej złe słowo, użyłbym raczej takich określeń jak cel, sens) mojego życia.
Spoiler

[Obrazek: UAMELnu.png]

Spoiler

[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]

Sting

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 453
Miejscowość: Kraków

Sting, 27-04-2022, 13:57
 Dopóki OP nie prześcignie Supermana w sprzedaży to tak, można powiedzieć że tak uważam.
 Poza miesiącem 'załamki' podczas Dressrosy i retrosów z Odenem - nie.
 Nie, ale razem z @niudeb zachęcamy do czytania/oglądania Golden Kamuy!
 Na tą chwilę nie.
 Jeszcze nie odważyła się stanąć między mną a OP, więc jest dobrze. Trzeba znać swoje priorytety.
Opiniom nie zawsze - choć jestem otwarty i czasami daję się przekonać. Natomiast teorie i spostrzeżenia innych użytkowników to jest rewelacja.  Big Grin
 Nie, chyba że czytanie OP w trakcie pracy się do tego zalicza. xD
 Nie - wszyscy moi znajomi wiedzą jaki mam stosunek do OP, część z nich nawet udało mi się zachęcić do czytania.  Cool
 Teraz sobie uświadomiłem, że nigdy nie miałem takich rozkmin. Może live action uruchomi moją wyobraźnię. xD
 Nie. Wolę te 5 lat spędzić z OP wychodzącym co tydzień/dwa.
 Jeden przyjaciel kiedyś mi tak powiedział - dziś to on do mnie pierwszy pisze z wiadomością 'czytałeś najnowszy chapter?' xD
 Nie, ale OP towarzyszył mi zawsze, w jakimkolwiek stanie nie byłem, dlatego mam do niego osobisty stosunek.
 Moje siostry zatrzymały się w rozwoju (ledwo wyszły poza Naruto), więc jak jestem na święta w domu to rozmawiamy o innych, podlejszych względem OP tytułach. xD
 Raczej nie - za dużo czytam, a OP mimo wszystko wychodzi zbyt rzadko.
 Nie, po TS Oda robi taki festiwal fanserwisu, że wręcz przeciwnie - ubieram je wzrokiem. xD 
 Przez ostatnie ok. 10 lat przeczytałem OP 2x i obejrzałem 3x (a niektóre arci po kilka razy więcej). Czy uważam, że to jest nadużywanie? Nie.
 Jak parę lat temu jeździłem pociągiem po Włoszech, to przez czytanie najnowszego chaptera zapomniałem wysiąść na swojej stacji we Florencji i pojechałem o jedną za daleko. xD
 Nigdy.
 Nie, wręcz przeciwnie - zachęcam!
Raczej nie, ale na pewno czymś więcej niż przeciętna manga. 

Nominuję do odpowiedzi @Dejo i @niudeba. xD
[Obrazek: 8.png]
Saki

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,440

Saki, 27-04-2022, 14:59

https://www.youtube.com/watch?v=hEOBmjoo7ew

https://www.youtube.com/watch?v=9Eig_UEu74E 

https://www.youtube.com/watch?v=2vbYlqgWZk8

https://www.youtube.com/watch?v=Wqkrz0Gx_fE

https://www.youtube.com/watch?v=MBXtVwwcUgc

https://www.youtube.com/watch?v=aA2lFSI2ZUk

https://www.youtube.com/watch?v=zunRnEUH8_8

https://www.youtube.com/watch?v=zunRnEUH8_8

https://www.youtube.com/watch?v=2vbYlqgWZk8

https://www.youtube.com/watch?v=XCrmJt7eFeA

https://www.youtube.com/watch?v=_jX3qsyIlHc

▲
▲▲

ARRRGH

Sogeking 2024

Licznik postów: 2,786

ARRRGH, 27-04-2022, 15:52
 Nie
 Tak
 Nie
 Tak
 Nie
 Różnie, zdarzało się, że zmieniłem zdanie, bo popatrzyłem z innej perspektywy (po wyrażeniu opinii kogoś z forum)
 Nie
 Nie
 Akurat nie owoc gumy, ale zapewne inne super moce bym przyjął.
 Nie
 Nie
 Nie, ale bez względu na humor zdarza mi się czytać OP w pracy
 Nie, ale tylko dlatego, że nikt z mojej rodziny się tym nie interesuje. Natomiast zdarzały mi się takie dyskusje w pracy podczas przerwy na lunch
 Tak
 Nie, nie jestem fanem tego co Oda zrobił z nimi po TSie
 Nie
 Nie, ale tak jak pisałem wyżej, mogę spokojnie czytać rozdziały w pracy, więc nie było potrzeby
 Nie
 Nie, raczej mówię otwarcie, że mangi czy anime są jednym z moich zainteresowań
Nie
niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,475
Miejscowość: Isola

niudeb, 27-04-2022, 16:26
Czy w głębi duszy czujecie, że Goda jest bogiem komiksu który nie otrzymuje należytego szacunku od czytelników?

Nie. 
pozatym nie rozumiem tego pytania. Czym Oda mialby sie roznic od innych autorów, zeby nazywac go bogiem komiksu czy Goda. Wyznacznik sprzedazy, nie jest wyznacznikiem jakosci.

Czy kiedykolwiek pomyśleliście, że nie lubicie one piece i czytacie go wyłącznie z przyzwyczajenia?

W duzej mierze jest to kwestia przyzwyczajenia. Generalnie jest to tez taki no po prostu spoko tytuł do poczytania. Gdybym calkowicie nie lubil, to bym tego tytulu nie czytal w ogole. 

Czy kiedykolwiek buntowaliście innych czytelników przeciwko one piece?

Generalnie to nie, ale razem ze @Sting  zachęcamy do czytania/oglądania Golden Kamuy!

Czy potraficie wyobrazić sobie życie bez one piece?

Bez problemu, właśnie robie 10 rozdziałow przerwy od Op od dnia dzisiejszego i zobacze jak wtedy się oceni cały tomik one piece.

Czy kiedykolwiek odmówiliście seksu partnerowi/partnerce bo woleliście przeczytać obejrzeć one piece?

Nie. 

Czy ufasz opiniom użytkowników tego forum (o nowym rozdziale itd.) bardziej niż swojej?

Jak mnie ktos przekona w jakims temacie, no to czemu nie.   Wszystko wychodzi w dyskusji zawsze.

Czy kiedykolwiek zaniedbałeś/aś ważne obowiązki/pracę przez one piece?

Nie.

Czy wstydzisz się, że jesteś fanbojem one piece?

Nie nazwalbym sie fanbojem one piece.  Wiec pytanie nie jest skierowane do mnie.  Moglbym byc nazwany fanbojem Naruto ( obecnie to juz nie moglbym, ale bardziej doceniam ten tytuł od OP,  no i fanbojem naruto byłem, a one piece nigdy.)

ale spokojnie fanbojem  Hxh, Jojo, teraz i Kamuy mozna mnie nazwac Wink ,  ostatnie wchodzi moje top 5 bez problemu, tylko nie wiem na której pozycji jeszcze, niech czas spokojnie przetrawi.  Ale sie waham miedzy top 1 a 2 Tongue .

Czy kiedykolwiek marzyłeś/aś by jak bohater one piece "Luffy" zjeść owoc gumy i mieć wpływ na losy całego świata?

Lubie pływac, więc odpowiedz moze byc tylko jedna. Nie

Czy oddalibyście 5 lat życia w zamian za poznanie ze szczegółami reszty historii one piece?
Nigdy

Czy często słyszysz od innych czytelników, że jesteś ślepo zapatrzonym fanatykiem?

Nigdy tego mi nikt nie powiedział, wiec wszystko ok.

Czy zdarza się, że kiedym masz zły humor, wymykasz się z pracy/szkoły aby poogląda/czytać one piece?

Nie. 

Czy zdarza się, że wraz z rodziną przy obiedzie omawiasz nowy rozdział one piece?

Nie.

Czy to prawda, że wolisz czytać/oglądać one piece niż książki?

Nie. 

Czy zdarza Ci się rozbierać wzrokiem Nami lub Robin?

Nie.

Czy masz problem z "nadużywaniem" one piece?

Nie.

Czy zdarzyło Ci się kiedykolwiek nie pójść do pracy/szkoły dlatego, że wyszedł nowy rozdział one piece?

Nie. 

Czy kiedykolwiek w internecie skłamałeś, że nie czytasz one piece?

Po co miałbym kłamać? Nie mam w tym żadnego interesu.

Czy unikasz mówienia swoim znajomym, że "czytasz/oglądasz" bajki? (w tym przypadku one piece)

Nie mam w tym interesu, to czemu miałbym unikać? 

Czy one piece jest miłością twojego życia?

Nie, dla mnie jest to zwykła manga jakich jest wiele w sumie Tongue .  Wyróżnia sie popularnoscia i dlugoscia po prostu. 
[Obrazek: il_340x270.2655346462_d9ok.jpg]

Spoiler

[Obrazek: jotaro.png]

niudeb

Król Piratów

niudeb, 27-04-2022, 17:18
nominuje przy okazji @Ad3k  i @Kaioken   i @Tensa a Big Grin do odpowiedzi Big Grin , najwiekszych entuzjastów OP.
POST WYGAŚNIE: 2106/02/07 07:28

Spoiler

Książę Cavendish

Agent Cipher Pol

Licznik postów: 79

Książę Cavendish, 27-04-2022, 17:56
 Nie, jest miernym autorem, który wybił się na bardzo fajnej z początku przygodówce, a ilość pochwał, jaką otrzymuje, jest niewspółmierna do jakości jego dzieła. Jest dużo lepszych mangaków, którzy mogą co najwyżej pomarzyć o sławie Ody.
 Przyzwyczajenie to jeden z trzech powodów, dla którego czytam serię obok ciekawości zakończenia i resztek nadziei, że kiedyś będzie lepiej.
 Generalnie to nie, ale tak jak Niudeb i Sting, zachęcam do czytania/oglądania Golden Kamuy!
 Tak
 Nie
 Zależy, jeśli ktoś w sensowny sposób przedstawi swój punkt widzenia lub zauważy szczegóły, których ja nie zauważyłem, to jak najbardziej.
 Nie
 Nie, nie nazwałbym sie raczej fanbojem, mimo że to moja ulubiona seria. Częściej ją krytykuję, niż chwalę.
 Nie
 Nie
 Nie
 Nie
 Nie
 Nie
 Nie
 Trochę tak, wiele godzin zmarnowałem na dokładnie przeszukiwanie stronic mangi, tworzenie wiki czy tłumaczenie materiałów nt. serii.
 Nie
 Nie
 Nie ukrywam tego, ale też się tym jakoś szczególnie nie chwalę.
Nie, żadnego komiksu bym raczej miłością życia nie nazwał, a zwłaszcza One Piece, bo jest wiele lepszych.
Spoiler

[Obrazek: DvGi97bU0AE5_JJ?format=jpg&name=large]

Tensa

Super świeżak

Licznik postów: 181

Tensa, 28-04-2022, 00:32
Czy w głębi duszy czujecie, że Goda jest bogiem komiksu który nie otrzymuje należytego szacunku od czytelników?
Oda naprawdę genialny świat stworzył, ale nie uważam że nie ma szacunku, przeciwnie Wink

Czy kiedykolwiek pomyśleliście, że nie lubicie one piece i czytacie go wyłącznie z przyzwyczajenia?
Nigdy, bawię się przy nim tak samo jak na samym początku Smile

Czy kiedykolwiek buntowaliście innych czytelników przeciwko one piece?
Nigdy, wychodzę z założenia, że każdy ogląda bądź czyta, to co lubi, a nie co mu się wtyka na chama Smile

Czy potraficie wyobrazić sobie życie bez one piece?
Tak, ale już wiem, że będę parę miesięcy miał doła, tak jak to było przy Naruto xD

Czy kiedykolwiek odmówiliście seksu partnerowi/partnerce bo woleliście przeczytać obejrzeć one piece?
Nie, ale miałem kilka innych sytuacji, gdzie np nie wyszedłem z psem na spacer lub nie wyrzuciłem śmieci Sad

Czy ufasz opiniom użytkowników tego forum (o nowym rozdziale itd.) bardziej niż swojej?
Lubię wyrabiać sobie zdanie o wszystkim sam, ale owszem, jak coś będzie miało sens to uznam czyjąś opinie za słuszną Smile

Czy kiedykolwiek zaniedbałeś/aś ważne obowiązki/pracę przez one piece?
Nie

Czy wstydzisz się, że jesteś fanbojem one piece?
Jest to moja ulubiona seria, ale nie, fanbojem bym się nie nazwał, ale wiem, że inni mają co do tego inne zdanie xD 

Czy kiedykolwiek marzyłeś/aś by jak bohater one piece "Luffy" zjeść owoc gumy i mieć wpływ na losy całego świata?
Nie, ale inne owoce owszem np Fuwa Fuwa no mi Smile

Czy oddalibyście 5 lat życia w zamian za poznanie ze szczegółami reszty historii one piece?
Nie, ale oddałbym 5 lat życia za ponowne poznanie od zera OP Smile

Czy często słyszysz od innych czytelników, że jesteś ślepo zapatrzonym fanatykiem?
Nie

Czy zdarza się, że kiedym masz zły humor, wymykasz się z pracy/szkoły aby poogląda/czytać one piece?
Tak, ale tylko wtedy, gdy naprawdę jest beznadziejny pochmurny dzień

Czy zdarza się, że wraz z rodziną przy obiedzie omawiasz nowy rozdział one piece?
Tak, bo jednak brat czyta i ogląda, ale nie rozmawiamy przy obiedzie, a przynajmniej nie w gronie rodzinnym Wink

Czy to prawda, że wolisz czytać/oglądać one piece niż książki?
Tak, ale z tego powodu, że nie nie potrafię na dłuższą metę czytać ksiązek, bo zaraz usypiam, dlatego mam alternatywę w postaci Audiobooków Smile

Czy zdarza Ci się rozbierać wzrokiem Nami lub Robin?
Bo to raz xD

Czy masz problem z "nadużywaniem" one piece?
Jeżeli nadużyciem jest powtarzanie co roku poszczególnych sag, to tak Smile

Czy zdarzyło Ci się kiedykolwiek nie pójść do pracy/szkoły dlatego, że wyszedł nowy rozdział one piece?
Nie

Czy kiedykolwiek w internecie skłamałeś, że nie czytasz one piece?
Nie

Czy unikasz mówienia swoim znajomym, że "czytasz/oglądasz" bajki? (w tym przypadku one piece)
Nie, bo i po co xD

Czy one piece jest miłością twojego życia?
Nie w bezpośrednim sensie, jednkaże jako seria komiksowa to muszę przyznać, że skradła moje serce Wink

Dziękuje za nominacje Smile @niudeb
Dejo

Gorosei

Licznik postów: 4,614

Dejo, 28-04-2022, 00:37
Cytat:Czy często słyszysz od innych czytelników, że jesteś ślepo zapatrzonym fanatykiem?
 Nie
No nie wiem, czy @niudeb  by się zgodził z tą odpowiedzią Big Grin
 [Obrazek: v19QS9s.gif]
Spoiler

[Obrazek: FPZJ5OUUcAIsrmt?format=jpg&name=large]

Tensa

Super świeżak

Tensa, 28-04-2022, 00:42
(28-04-2022, 00:37)Dejo napisał(a):
Cytat:Czy często słyszysz od innych czytelników, że jesteś ślepo zapatrzonym fanatykiem?
 Nie
No nie wiem, czy @niudeb  by się zgodził z tą odpowiedzią Big Grin

To oczywiste, nawet przy fanboju napomknąłem xD
niudeb

Król Piratów

niudeb, 28-04-2022, 00:49
To oczywiste że fanatyk i fanboy, jaka inna osoba by odpowiedziała, że chętnie by oddala 5 lat życia by przeczytać one piece od nowa bez pamiętania tego :p

Spoiler

Tensa

Super świeżak

Tensa, 28-04-2022, 01:01
Owszem, ale to nie jest fanatyzm, tylko chciałbym na nowo przeżyć tę samą przygodę, z tymi samymi emocjami jak za pierwszym razem, ten dreszczyk emocji Smile Niewiedza, tyle, więc gdzie tu fanboizm ?
Mordoc

Pan Ciemności

Licznik postów: 4,990

Mordoc, 28-04-2022, 01:50
Ja w sumie może bym oddał 5 lat życia, żeby dostać OP zrobionego przez jakieś fajniejsze studio np. Madhouse, tylko chciałbym, żeby seiyuu byli ci sami, bo bardzo mi pasują.
Chyba że toei zrobi kiedyś coś jak Dragon Ball Kai, tam chyba ostro skrócili te swoje dłużyzny. W ostateczności jak już seria dobiegnie końca, to chyba sobie obejrzę kiedyś te wszystkie kinówki czy tam specjale streszczające poszczególne sagi.
Spoiler

[Obrazek: UAMELnu.png]

Spoiler

[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]

niudeb

Król Piratów

niudeb, 28-04-2022, 06:48
Confused możecie mi oddać swoje po 5 lat zycia, wydam na coś lepszego. Tensy bym wykorzystał, by zwiedzić cały świat, z mordoca wykorzystal na lek na raka, a swoich bym nigdy nie oddał :p. Przynajmniej się nie zmarnuja wtedy :p

Spoiler

1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź