Gorosei
Licznik postów: 4,614
![[Obrazek: v19QS9s.gif]](https://i.imgur.com/v19QS9s.gif)
Pirat
Licznik postów: 26
Gorosei
Cytat:Szkoda żeby dwóch bohaterów takiego kalibru zostało pominiętych, dlatego wydaje mi się, że najpewniej zobaczymy ich na Wielkiej Wojnie, ale jak dla mnie odbierze to ich potencjał i będą mieli mało kadrów (tak przypuszczam), nawet jeżeli będą odgrywać istotną rolę.Oby. Natomiast nie da się ukryć, że akurat Jozu nie ma zbyt wiele do zaoferowania fabule więc jego udział w dalszych wydarzeniach osobiście oceniam na bardzo niewielki procent.
Cytat:Widzę jeszcze możliwość pojawienia się Visty i Jozu razem albo osobno np. przy okazji arcu z Weevilem jeżeli taki by miał mieć miejsce. Ewentualnie po prostu jak wątek Weevila będzie poruszany w którymś momencie podróży.Nie wiem czy będzie "saga" z Weevilem. Znaczy, chodzi mi o to, że Oda chyba miał na niego plan ale brakło czasu na realizację i po prostu może zostać wepchnięty jako postać "jedna" z wielu w jakieś duże wydarzenie. No ale obym się mylił bo dosyć długo był "hajpowany" więc fajnie jakby dostał należytą atencję
Pirat
Licznik postów: 26
Gorosei
Licznik postów: 4,965
(29-04-2022, 23:03)Dejo napisał(a): w fabule też ma niewiele do zaoferowaniaMusi zostać przecięty przez przeciwnika Zoro. Pewnie Shiryu.
(29-04-2022, 23:03)Dejo napisał(a): Oraz oczywiście jak sądzicie co poróżniło Vistę i YasoppaObstawiam, że to coś w stylu poróżnienia podczas popijawy, lub Yasopp wkręcił jakoś Vistę. Szermierz wygląda na większego dżentelmena, ale wątpię aby chodziło tu o coś takiego jak stosunek do kobiet (może Vista miał być tatą Usoppa?!). W każdym razie wątpię aby to był jakiś bardzo poważny spór, nawet jeśli ich niechęć do siebie jest poważna. Oczywiście mogę się tu mylić, ale wyobrażam sobie, że te dwie załogi raczej nie wchodziły sobie specjalnie w drogę. Jest też możliwe, że to jakiś spór z młodości.
Gorosei
Cytat:Obawiam się, że masz rację i brakło czasu na realizację wątku Weevila w należyty sposób, ale pozostaje mieć nadzieję, że się mylimy i nas zaskoczy.Oczywiście ją mam, natomiast nie mam pomysłu gdzie można by go wcisnąć

Cytat:Musi zostać przecięty przez przeciwnika Zoro. Pewnie Shiryu.Mógł już zostać przecięty... Podczas starcia rok temu. Nie można całkowicie wykluczyć ewentualności, że np. miecz Shiryuu czyli Raiu zjadł owocu diamentu

Cytat:Obstawiam, że to coś w stylu poróżnienia podczas popijawy, lub Yasopp wkręcił jakoś Vistę. Szermierz wygląda na większego dżentelmena, ale wątpię aby chodziło tu o coś takiego jak stosunek do kobiet (może Vista miał być tatą Usoppa?!). W każdym razie wątpię aby to był jakiś bardzo poważny spór, nawet jeśli ich niechęć do siebie jest poważna. Oczywiście mogę się tu mylić, ale wyobrażam sobie, że te dwie załogi raczej nie wchodziły sobie specjalnie w drogę. Jest też możliwe, że to jakiś spór z młodości.No opcji jest wiele bo wiemy jedynie o jakimś incydencie z przeszłości. A jest to termin tak pojemny, ze to może być absolutnie wszystko.
Gorosei
Licznik postów: 4,965
(01-05-2022, 01:32)Dejo napisał(a): Mógł już zostać przecięty...To prawda, ale to chyba jedyny powód, dla jakiego widziałbym powrót Jozu jako sensowny. Chyba, że Oda zdecyduje się nagle rozbudować tę postać - strata ręki u Shanksa nie była wielkim problemem, więc Jozu również mógłby wyjść na ludzi.
Gorosei
Cytat:To prawda, ale to chyba jedyny powód, dla jakiego widziałbym powrót Jozu jako sensowny. Chyba, że Oda zdecyduje się nagle rozbudować tę postać - strata ręki u Shanksa nie była wielkim problemem, więc Jozu również mógłby wyjść na ludzi.Sianks to trochę jednak inny kaliber i było nie było używa miecza jednoręcznego więc powiedzmy aż tak wiele nie stracił tracąc rękę. Jozu to typowy tank nastawiony na siłę fizyczną. Bez ręki jego kariera piracka raczej mocno się ogranicza, więc jest łatwym kąskiem dla ludzi takich jak Teacha. W ogóle zastanawiające jest to, że mimo porażki Marco nadal żyje, mam nadzieje, że Oda przybliży w jaki sposób udało mu się umknąć śmierci.
Cytat:Vista rzeczywiście jest ciekawszy, ale problem jest taki, że jest szermierzem. A szermierzy już mamy - Zoro, Shiryu, Mihawk - i nie wiem jak Vista miałby wpasować się w coś takiego.Zoro raczej jest już od Visty silniejszy. Nie widzę, go w żaden sposób przecinającego się fabularnie z Zoro. Bardziej z Usoppem jako postać która może coś dopowiedzieć o przeszłości Yasoppa. Vista ma małą wartość jako szermierz ale ma potencjał na sporą wartość fabularną

Cytat:Chciałbym wierzyć, że żyją oni sobie trochę jak Rayleigh i pewnie pojawią się na ostateczną bitwę, ale nie wcześniej. Ewentualnie podczas wątku z Weevilem, ale... no na czym ten wątek w ogóle ma polegać? Odniosłem wrażenie, że Oda jakby odszedł trochę od tego i nie wspomina, ale może to przez natłok rozdziałów związany z Wano.Oda prawdopodobnie miał jakiś pomysł na sagę między WCI i Wano poświęconą właśnie Weevliemu, był w trakcie akcji z imperatorami budowany. Pewnie miało być coś z nim jako antagonistą jednocześnie przybliżającego nam historie piratów białego po wojnie na Marineford. Natomiast najwyraźniej zabrakło na to czasu i można jedynie liczyć, że odegra jakąś role w ostatecznej wojnie.