Nawiązania do OP
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
aririri

Piracki wojownik

Licznik postów: 112

aririri, 21-11-2010, 15:31
Był już temat o nawiązaniach do OP w mangach i anime, ale nie było nic (a przynajmniej mi nie udało się znaleźć) o nawiązaniach... powiedzmy, szerszych.

Ostatnio, oglądając telewizję, zwrócił moją uwagę jeden program, a właściwie intro do programu (a dokładnie jego fragment: 00:10-00:20):
http://www.youtube.com/watch?v=qAtydDkTq4Y
Jak dla mnie to trochę dziwne (pomijając nawet fakt, że to średnio związane z tematyką programu).

Udało wam się z czymś takim spotkać? Mam tu na myśli głównie polskie media.
Roogya

Piracki wojownik

Licznik postów: 127

Roogya, 21-11-2010, 15:51
stare, prowadzącym jest Japończyk, więc to pewnie jego pomysł, aby dodać do intro One Piece'a symbolizującego, według mnie, kolekcjonowanie mang xd, dziwne że jeszcze nikt ze swoją kolekcją się tam nie zgłosił xd
Juman

Wilk morski

Licznik postów: 84

Juman, 21-11-2010, 16:32
W grze mmo Lunia jest takie miejsce jak "Grób Króla Piratów Roger'a":
Cytat:http://lunia.wikia.com/wiki/Pirate_King_Roger's_Grave
A dropem z bossa jest:
Cytat:Boss box: Pirate King Roger's Treasure Box
Czyżby One Piece? Wink

Co do filmiku, to dosłownie ten obrazek:

Spoiler

[Obrazek: One_piece_wanted_posters_wallp_by_difenderu.jpg]

hetman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,319

hetman, 21-11-2010, 16:33
O żesz! Ale rarytas :przestraszony: One Piece na polsacie! Jedyne co widziałem to (kiedyś) onepieceowską koszulkę jakiegoś kolesia w Wiadomości TVP. Ale to była tylko krótka migawka...na tyle krótka, że mogłem się pomylić.
Awake

Licznik postów: N/A

Awake, 21-11-2010, 16:39
W programie Martyny Wojciechowskiej w dzisiejszym odcinku gdy była w Japonii, dało się zobaczyć flagi OP porozwieszane na straganach Tongue
Neko

Pirat

Licznik postów: 44

Neko, 16-01-2011, 23:29
Nie wiem czy mój post może tutaj być, gdyż chodzi mi głównie o skojarzenie ale do rzeczy:
Niedawno skończyłem oglądać drogówkę w TV, i tam jedną sprawę wypadku prowadził niejaki aspirant Białowąs ^^.
Przyznam że przyprawiło mnie to w lekki śmiech, gdyż nie wyobrażam sobie w tej roli Białowąsego z One Piece Big Grin.

[ Dodano: 2011-11-15, 18:48 ]
Dzisiaj oglądałem powtórkę siatkarskiego meczu Japonia - Brazylia (Mistrzostwa Świata Kobiet). Gospodarzem tego turnieju jest Japonia. Podczas meczu na bannerach reklamowych pojawił się znak One Piece oraz Chopper Wink. Było to dla mnie nie lada zaskoczenie, no bo właściwie to z nudów oglądałem tą retransmisję a tu proszę, taka niespodzianka Big Grin.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź