Kizaru vs Kapitan Foxy
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Greniek

Szczur lądowy

Licznik postów: 1

Greniek, 27-11-2010, 01:30
Moim zdaniem mogłoby być ciekawie. Jak myślicie, jak szybko Kizaru by się poruszał po spowolnieniu przez promień Foxiego...?

Spoiler

Jeśli to już było to sorki, nie znalazłem.

Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 27-11-2010, 02:19
Po pierwsze Foxy nawet by go nie trafił....
Szczery

Imperator

Licznik postów: 1,822

Szczery, 27-11-2010, 02:25
Really? Mówisz o gościu, który nie zauważył nawet, że strzelono mu dwukrotnie w głowę. Sądzę, że z trafieniem Kizaru by nie było problemów... Sam Foxy jest chytry jak to lis, a Kizaru nie wydaje się być wzorem inteligenta. Jakoś by go Foxy Znoro-noro-beamował. Pytanie tylko co dalej. Czy można spowolnić cząsteczki światła? Moja wiedza niestety takich zakresów nie obejmuje, więc ciężko mi to stwierdzić.
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 27-11-2010, 02:43
Szczery napisał(a):Czy można spowolnić cząsteczki światła? Moja wiedza niestety takich zakresów nie obejmuje, więc ciężko mi to stwierdzić.

Można spowolnić. Ostatnio czytałem artykuł, że jakimś tam naukowcom udało się przepuszczając światło przez specjalny gaz w niskiej temperaturze spowolnić jego prędkość do bodajże ledwie kilkuset km/sek (ale nie pamiętam dokładnie, do ilu). W każdym razie jest to możliwe.

Może mamy naturalnego przeciwnika światła? xD
Nac

Szczur lądowy

Licznik postów: 5

Nac, 27-11-2010, 02:48
Kizaru jest powolny, to fakt, ale ale nie bez przyczyny jest Admirałem. Uważam, że na początku starcia może dominować Foxy, ale ogólnie stawiałbym na Kizaru i jego moc owocu.
Furt Oxen

Piracki oficer

Licznik postów: 599

Furt Oxen, 27-11-2010, 11:12
Spowolniłby go, i co dalej?
Nie ma haki więc nie uderzy Kizaru. Samo przez się wychodzi kto wygrałby ten pojedynek.
Mystral

Kapitan z paradise

Licznik postów: 337

Mystral, 27-11-2010, 12:13
Bodaj z tego co Oda pisał to niezależnie od prędkości początkowej, po potraktowaniu przez Noro Noro Beam prędkość wyjściowa zawsze będzie równie niska - czyli Kizaru będzie niemal zatrzymany w miejscu.

Co prawda na tym by się to kończyło, bo Foxy nie zdołałby go zranić zbytnio (chyba że do tego czasu stał się znacznie potężniejszy i nauczył się korzystać z haki), dlatego oczekuję w przyszłości czegoś ala "Luffy i Foxy VS Kizaru"
Juman

Wilk morski

Licznik postów: 84

Juman, 27-11-2010, 12:58
Najpierw, to trzeba byłoby trafić Kizaru, a żeby to zrobić, ktoś z haki musiałby go zatrzymać. Luffy z G2 go nie dogoni, więc nie wydaje mi się, żeby dali radę.
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 28-11-2010, 02:05
Swoją drogą zastanawiam się nad jednym. :-) Skoro Kizaru jest światłem w czystej postaci, to czemu on jeszcze istnieje. Światło ma rację "istnienia" jedynie będąc w ruchu. Jest cząstką bezmasową. No cóż. Foxy wygrywa więc walkowerem z uwagi na fizyczną nieobecność przeciwnika. Tongue

Hahaha, dobre;P - Q
Xoltro

Nowicjusz

Licznik postów: 14

Xoltro, 01-12-2010, 00:26
Co do istoty Kizaru jako światła.
Spoiler

Ace też jest ogniem, a też istniał

, użytkownik logii nie jest cały czas tym w co się przemienia, więc to jest możliwe. Co do spowolnienia światła, da się to zrobić przepuszczając np. przez szkło, diament ( spowalnia do 20% bodajże), jednak są takie materiały gdzie światło porusza się kilka cm/ s. W ogóle Kizaru jak dla mnie ma god fruita, jeżeli fizyka w tym względzie byłaby chociaż trochę zachowana. Mógłby on poruszać sięz niewiarygodną prędkością, gdzie prędkość WB, Luffyego, Lucciego czy innych byłaby kosmicznie mała, ogólnie walka powinna wyglądać tak jak luffy vs 1 szaraczek z marines. Jednak Kizaru ani nie potrafi spowalniać czasu za cholere nie wiem czemu, innym wytłumaczeniem jest to, że po prostu jego moc nei była jeszcze pokazana, choć pokazana być powinna bo z pewnością chciał na archipelagu złapać luffyego.
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 01-12-2010, 01:39
Jakby co, to ja bekę sobie kręciłem. Tongue Jeśli fizyka byłaby choć trochę zachowana, to cały świat One Piece natychmiast straciłby cały sens. Jeśli Kizaru rzeczywiście potrafiłby panować nad swoją mocą w fizycznym tego sensie, to uwierzcie mi, że najwięksi fizycy tego świata nie wytłumaczyli by co się w zasadzie w tym anime dzieje. Przy prędkościach zbliżających się do słynnego "c", czyli prędkości światła w próżni do głosu dochodzi relatywistyka, która jest już zupełnie inną bajką niż intuicyjnie rozumiana przez nas fizyka klasyczna. Generalnie czas byłby dla Kizaru w formie światła zupełnie inaczej rozumiany niż w przypadku osób poruszających się "normalnie". Równoczesność zdarzeń miałaby dla niego zupełnie inny sens niż dla innych na polu walki. Nie wspominając już o kontrakcji długości (biedne te jego partnerki, oj biedne Tongue ), długowieczności itp. No ale mniejsza, bo się rozgaduję.

Jeśli miałbym zdecydować o zwycięscy pojedynku, to byłby to bez wątpienia Kizaru. Noro Noro Beam jest mocnym atutem, ale Kizaru pod wieloma względami przewyższa Foxy'ego. Tak jak ktoś już napisał, Foxy musiałby najpierw chociażby trafić....
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 01-12-2010, 02:02
Kizaru podnosi rękę i robi z Faxyego durszlak .Nie wiem czemu ten temat ma racje bytu .
trafalgar

Nowicjusz

Licznik postów: 22

trafalgar, 12-04-2011, 17:26
oczywiście kizaru jeden promień i foxy nieżyje
kiten18

Wilk morski

Licznik postów: 58

kiten18, 15-04-2011, 19:33
Foxy bez szans, nawet jeśli by miał haki i spowolnił Kizaru to i tak Admirał może go walnąć promieniem. Załoga Luffy`ego nie była w stanie go pokonać, a co dopiero Foxy.
Taboret warrior

Piracki oficer

Licznik postów: 617

Taboret warrior, 15-04-2011, 20:19
Imo temat bez sensu nawet jakby Foxy'emu jakimś cudem udałoby się go trafić może w taki sposób:
-Kizaru patrz tam!
-Gdzie?
-Noro Noro Beam!
To i tak nie mógłby z nim nic zrobić bo nie zna haki więc go nie uderzy. Jedyna szansa to kairouseki ale tego na bazarze nie sprzedają więc Foxy nie ma szans ;p
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź