Pokemony
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Nami

Piracki oficer

Licznik postów: 614

Nami, 24-07-2008, 18:34
Widziałam w temacie Anime z dzieciństwa, dyskusję o pokemonach, więc może pogadajcie sobie tutaj, hm? Tongue

Ja kiedyś bardzo lubiłam pokemony i do dziś mam te śmieszne karty co się w kiosku za 50zł chyba kupowało O_O Istna drożyzna, aż kasy szkoda! Mam pikachu ;D

Ale teraz ich nie lubię, bo Ash jest wkurzający, a sama fabuła tandetna i w ogóle szajs XD
Za stara chyba jestem.
Mroczny

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 511

Mroczny, 24-07-2008, 18:39
Ehhh... to bylo dawno i nieprawda;p
W sumie maly wtedy bylem a, ze wszyscy sie tym bawili to Mhroka tez zainteresilo, ale za wczasu sprzedalem cala moja kolekcje dla kumpla z zyskiem z tego jestem bardzo dumny XD
A wlasnie jak sie koncza pokemony, bo ja tam nigdy wszystkiego nie obejrzalem(wolalem DB ogladac) ;]
Sambor

Nowicjusz

Licznik postów: 13

Sambor, 24-07-2008, 18:57
Jeszcze pamiętam te czasy w dziecinstwie jak sie to oglądało Smile A jak sie zbierało pokemony ... to były czasy Big Grin zgodze sie z Mrocznym tez wolałem db oglądac i wszystkich pokemonow niedało rady obejzec Tongue
wojtas

Nowicjusz

Licznik postów: 25

wojtas, 24-07-2008, 19:14
A ja oglądałem to i to nie wiem jak wy to robiliście, przecież Dragon Ball leciał po 16, a Pokemony chyba o 14 czy 15. :/
evil_akuma

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 772

evil_akuma, 24-07-2008, 19:59
POKeMON !!!!!!

Pokemony zajebiste sa do tej pory w gre na DS'a gram Big Grin

Ogolnie fakt ze nic to saba nie reprezentowalo ale i tak zajebiste XD
vegi

Piracki oficer

Licznik postów: 724

vegi, 24-07-2008, 20:06
evil, pearl czy diamond? xD też grałem niedawno ^^

teraz pokemonów nienawidzę, ale czasem włączę grę na VBA lub DS'a dla jajec Big Grin
Boto

Kapitan z paradise

Licznik postów: 313

Boto, 24-07-2008, 20:13
Najlepsza wersja to Crystal, w nowszych wersjach poki bardziej już do digimonów są podobne ;]
evil_akuma

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 772

evil_akuma, 24-07-2008, 20:17
Nom crystal, silver i gold sa bardzo udane Smile

Podoba mi sie tez bardzo odnowiona wersja red czyli Fire Red Smile

A pozniej juz sie zaczelo sypac i tragedia ;/ W emeralda nawet nie moglem sie zmusic zeby pograc Tongue
Szaman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,323

Szaman, 24-07-2008, 22:32
Pokemony oglądałem na polsacie. Byłem wielkim fanem w 2 klasie podstawówki. Zbierałem tazosy, naklejki, tatuaże i wszystko co było z pokomonami. Potem mi się znudziło i se dałem spokój.

PS Dragon balla nie oglądałem.
Jarek Bachanek

Kapitan z paradise

Licznik postów: 367

Jarek Bachanek, 24-07-2008, 22:58
Tu chyba gadamy o Anime a nie o grach z serii no nie ? Więc zakończcie ten zbedny offtop, jeśli to możliwe.

Pokemony lubiłem od kiedy pojawiły sie ok 2000 roku na Polsacie. Oglądałem do serii Johto potem już Polsat nie emitował nowych odcinków. Najbardziej podobała mi śie seria Indigo czyli piewsza. Wszystko było nowe i fajne a pojedynek na końcu był super ciekawy. Lubiłem Charizarda i to jak się zawsze boczył. Nie należy zapomnieć o zespole R którzy zawsze przegrywali. No ich piosenka była świetna. Niestety im dalej tym gorzej. Zmieniły sie postacie przybyło mnostwo pokemonow nie wiadomo skąd, o starych całkiem zapomniano i seria straciła urok. No i ta ilość niedokończonych wątków dobijała (np wątek Szefa Zespołu R i dziwnego metalowego Pokemona ). Mimo to bym ogladał dalej gdyby wznowili emisje. To było jedno z niewielu Anime ktore dało radę oglądac z polskim dubbingiem.

Obecnie na Animesub jeden facio tłumaczy napisy do Pokemonów od początku serii. Jak tylko zrobi synchro do japońskich odcinków to chyba zacznę ściągać. Zawsze chciałem zobaczyc jak Pokemon wygląda w oryginale.

Tony napisał(a):PS Dragon balla nie oglądałem.

Heretyk !!! Spalic go na stosie !!!! Wink
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 25-07-2008, 00:00
Pokemony (Firefox ich nie podkreśla jako błąd xD) są nawet fajne, oglądałem pierwszą serię na Polsacie, potem jeszcze trochę (nie wszystkie odcinki, tylko czasami) na RTL II aż do mniej więcej połowy Hoenn (grami się orientuje Smile ), potem już w ogóle przestałem, fabuła strasznie przewidywalna, jedynie coś ciekawszego jak nowego poka łapali.

Mroczny napisał(a):A wlasnie jak sie koncza pokemony, bo ja tam nigdy wszystkiego nie obejrzalem(wolalem DB ogladac) ;]

Pokomony jeszcze się nie skończyły xD są już na 550 którymś odcinku chyba, są już w krainie Sinnoh, a różnych poków jest ponad 450 Big Grin

Ale gry na przenośne konsolki mi się podobają, grałem w większość, ostatnio w Emeralda (niestety sejwy się kasowały, bo coś się schrzaniło :/). W Ruby nawet pokedex skompletowałem, ale bez eventowych pokemonów. Najnowsze jest Platinum.

Ciekawie mnie tylko, ile jeszcze serii zrobią, i czy Ash zostanie Mistrzem xD O i jeszcze denerwuje mnie, że oni nie dorastają, Ash powinien mieć chyba z 16, 17 lat, a nadal ma tyle co miał Wink
Jackie D. Flint

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 25-07-2008, 00:06
http://www.onemanga.com/Pokemon_Special/3/02/ - okay, jestem nudna z moim przywiązaniem do mang, ale...
raz - kreska w mandze wygląda lepiej. Ash (tam Red, nie wiem, czy to kwestia tłumaczenia, czy czego) naprawdę wygląda na dzieciaka, a dorośli na dorosłych, a nie "wysokich z dodanymi zmarszczkami".
dwa - Gary robi wrażenie swoim wejściem Big Grin
trzy - wolę TE pokeballe XD
Nami

Piracki oficer

Licznik postów: 614

Nami, 25-07-2008, 00:08
O jaaa, ale cudna manga *_*
I dobrze, ze imię ma ludzkie...hmm...chyba jednak polubię te pokemony znowu XD
vegi

Piracki oficer

Licznik postów: 724

vegi, 25-07-2008, 00:08
Jackie to są fanarty jakieś takie chyba Big Grin kiedyś to czytałem i tam jest fajnie, bo jak tam się pokona pokemona to on ginie xD fajnie onix się tam rozpada na kawałeczki :] w ogóle ciekawe to było, ale skończyłem gdzieś na 5 tomie, bo... właśnie nie pamiętam czemu Big Grin

a Arbok jak się przepoławia na pół, że tak rzeknę Big Grin
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 25-07-2008, 00:17
Manga jest czymś kompletnie różnym od anime, tam główni bohaterowie nawet się chyba po grach nazywają, czyli Red, Green, Yellow, Crystal itp.
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź