Wilk morski
Licznik postów: 99

:wstyd:
Pierwszy oficer
Licznik postów: 956
Pirat
Licznik postów: 32
. Więc jeśli nie czytałeś mangi, to moim zdaniem lepiej przeznaczyć czas właśnie na nią, a nie na anime.
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,319
Fanserwisem nazywamy elementy w mandze lub anime zbędne z punktu widzenia opowiadanej historii, mające jedynie na celu podekscytować fanów. Najczęściej są to bardzo lekkie elementy erotyczne, jak skąpo ubrane bohaterki lub bohaterowie, sceny przedstawiające ich w pozycjach uwodzicielskich i motywy takie jak podskakujące piersi lub specjalne ujęcia, wykonane tylko po to, żeby pokazać fragment bielizny (panty shot). Częstym zabiegiem jest wykorzystywanie wszelkiego rodzaju fetyszy, jak ubieranie bohaterek w stroje służbowe kelnerek, służących czy pielęgniarek lub mundurki szkolne albo elementy typowe dla cosplayu, jak kocie czy królicze atrybuty ciała. Fanserwisem można także nazwać przydługie sceny transformacji mechów, wykrzykiwanie nazw ciosów specjalnych, mówiące maskotki i inne podobne elementy podyktowane względami czysto sentymentalnymi.
Fanserwis jest określeniem używanym często w znaczeniu negatywnym, mówi się, że twórcy anime próbują nadrabiać braki w treści swych produkcji fanserwisem, a niektóre tytuły powstają wyłącznie na jego bazie. Pojawia się on często w haremówkach, gdzie obowiązkowo występują odcinki na plaży, basenie, czy w łaźni lub w gorących źródłach (onsen), eksponując ciała bohaterek w odpowiednio skąpych strojach i w konkretnych sytuacjach.
Piracki oficer
Licznik postów: 617
Anime jest bardzo przeciętne a manga jakoś mnie nie wkręciła mimo że nie było tej zje*anej cenzury. Podobnie jak Pain też uważam że warto tylko obejrzeć laski (nawet hentaie już jakieś z Lucy dorwałem ^^) ale w sumie to samo możesz właśnie w takim Gantzie ujrzeć w bardziej skąpych strojach :hyhy: więc nic nowego xd Anime obejrzałem do 25 odcinka i taki zastój mam od pół roku chociaż może jeszcze wrócę i zmienię zdanie ale małe szanse
Piracki oficer
Licznik postów: 599
Cytat:Jak chcesz oglądać coś na maksa podobnego do OP to obejrzyj FT bo jest jego kompletnym plagiatem. To taki trochę One Piece podany w gorszej oprawie i słabymi postaciami, jedynie muzyka jest całkiem fajna, reszta to dno.
Cytat:Jeżeli chcesz obejrzeć coś w klimacie OP, to będzie to idealny wybór. Tak się bowiem składa, że Fairy Tail to kiepsko zakamuflowana podróbka One Piece.

Piracki oficer
Piracki wojownik
Licznik postów: 160
Cytat:CZy to jakaś dobra przygodo-dramato-shouen anime ?
Super świeżak
Licznik postów: 260
Piracki oficer
Cytat:A taki przykład mangi bakuman... jesteś w stanie podać mi podobną? Bo to właśnie ona zbija rekordy popularności,mimo że ciągnie się jedynie ponad roczek.
Cytat:ee? Son Goku był głupi/naiwny? pff, dodatkowo pononywał wszystkich przeciwników praktycznie sam, reszta bohaterów służyła swoisty "dodatek", a op i ft mają to o siebie, że nie ma jednego głównego bohatera, tylko 'nakama'.
Piracki oficer
Cytat:Przede wszystkim chodzi mi o motyw - droga do sławy mangaki.
Wszystko jest zerżnięte bo to jest właśnie życie - mieć marzenia, to 'pokonywanie przeciwności też.. nie w sposób wymyśleć inaczej, lecz stosować unikalny, uniwesalny motyw, by nie być porównywanym do drugich.
A death note to typowy kryminał z motywem fantastycznym w tlepo prostu przytłacza inteligencją i tyle.
" tematów, których jeszcze nie było"? heh? Mszczenie się? Próba naprawy świata? Zło jest dobre? Co tu jest takiego , co nigdy wcześniej nie było użyte?

Cytat:bo to jest właśnie życie
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,370
Shater napisał(a):Fariy Tail to po prostu humor One Piece wsadzony w inne anime.