Kapitan z paradise
Licznik postów: 328
Piracki oficer
Licznik postów: 605
(23-07-2022, 02:23)Marshal napisał(a): Bardziej niż koniec mangi martwi mnie to że za 3 lata forum umrze ??
(23-07-2022, 11:49)Ad3k napisał(a): Btw. Nie wiem jak wy, ale ja mam już ćwierć wieku i chciałbym już skończyć przygodę z czytaniem japońskich bajek.Ja kilka więcej, ale od lat już ignoruje wszystko co nie wywołuje burzy w sieci xD A lista rzeczy do obejrzenia i tak jest za długa.
Kapitan z paradise
Licznik postów: 364
Kapitan z paradise
Mordoc napisał(a):Nie mam pojęcia, co wiek ma tu do rzeczy. Ja w tym roku kończę 30 lat, a nie planuję porzucać mang i anime, bo jeśli będą pojawiać się dobre serie dobre, to dlaczego nie miałbym zostać ich odbiorcą? Filmów aktorskich też z wiekiem masz zamiar nie oglądać?
Pan Ciemności
Licznik postów: 5,044
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): Nie jestem typowym odbiorcą mangi z kolczykami i różowymi niemytymi włosami.Naprawdę sądzisz, że na tym forum są takie osoby?
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): Generalnie chodzi o to, że te mangi co wymieniłem to takie tasiemce i czuję, że straciłem na tym mnóstwo czasu - bez względu na to, czy są dobre, czy słabe.Kwestię straconego czasu w jakimś stopniu rozumiem, bo można kontynuować czytanie/oglądanie, a właściwie męczenie serii tylko dlatego, że się chce mieć poczucie, że się coś zaczęło i chce dokończyć. Aczkolwiek przyznaję, że od jakiegoś czasu moja lista niedokończonych serii rośnie, choć rzeczywiście nie są to serie, na które poświęciłem lata.
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): Zbiorę sobie do końca kolekcję komiksów z tych trzech w/w przezemnie mang, odłożę na strych i żyję dalej.Hm, czy dobrze rozumiem, że najpierw jak sam powiedziałeś straciłeś czas na czytanie/oglądanie, a teraz jeszcze planujesz stracić pieniądze na przedmioty, do których więcej nie zajrzysz, ani nie ułożysz ich na półce, żeby ładnie się prezentowały, tylko będą się kurzyć na strychu? Oczywiście masz do tego prawo.
Mam prawo?
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): Btw tak ofensywnie skomentowałeś, że muszę się odegrać.Mógłbyś mi wskazać, w którym miejscu mój poprzedni wpis był ofensywny?
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): Rozumiem, że grzechotka i smoczek dalej są gdzieś pod ręką? - bo to dobre przedmiotyGrzechotkę zamieniłem na gitarę, klawisze i mikrofon - każdy z tych przedmiotów jest o wiele bogatszy w funkcję dźwiękowe.
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): Zresztą co to znaczy "dobra seriaMyślę, że dobra seria to przede wszystkim taka, która spełnia oczekiwania odbiorcy. W moim przypadku w dużym skrócie będzie to ciekawa, wielowątkowa fabuła, bogaty świat, dopracowani bohaterowie, odpowiednia dawka humoru, a do tego niedopowiedzenia, tajemnice, motyw treningu i przemyślane walki.
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): Ja nie atakuję nikogo kto myśli inaczej. Bardzo to nieeleganckie MordocJak pisałem wyżej, nie miałem na celu ataku. Poza tym to Twój wcześniejszy post zabrzmiał właśnie jak atak w stylu "Mam 25 lat, więc jestem dorosły, a anime jest dla dzieci, więc jeśli ktoś jest w podobnym wieku lub większym i ogląda, to znaczy, że nie dorósł, bo są lepsze rzezy do roboty". Ale może jestem przewrażliwiony.
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): Btw dużo czasu tu spędziłeś. "Spędzony czas online:No wiadomo, jeśli będziesz pracować 14 godzin dziennie, a do domu wrócisz tylko się umyć i wyspać, to zarobisz jeszcze więcej. Pytanie tylko po co będą Ci wtedy te pieniądze skoro nie będziesz mieć czasu ich wydać? Myślę, że w życiu jednak warto mieć jakieś zainteresowania.
2 Lat, 4 Miesięcy, 3 Tygodni, 21 Godzin, 27 Minut, 56 Sekund"
Przez ten czas nawet mało się ceniąc masz nowe auto z salonu
Król Piratów
Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): Nie jestem typowym odbiorcą mangi z kolczykami i różowymi niemytymi włosami.
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): Generalnie chodzi o to, że te mangi co wymieniłem to takie tasiemce i czuję, że straciłem na tym mnóstwo czasu - bez względu na to, czy są dobre, czy słabe.
Zbiorę sobie do końca kolekcję komiksów z tych trzech w/w przezemnie mang, odłożę na strych i żyję dalej.
Mam prawo?
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): [img]Rozumiem, że grzechotka i smoczek dalej są gdzieś pod ręką? - bo to dobre przedmioty[/img]
(23-07-2022, 19:23)Ad3k napisał(a): Zresztą co to znaczy "dobra seria" jak dla mnie możesz mieć i 60 lat i bawić się lalkami i pisać, że te nowe Barbie są świetne.
Sogeking 2024
Licznik postów: 2,886
Kapitan z paradise
(23-07-2022, 23:09)ARRRGH napisał(a): Pozostaje jednak pytanie, czy podczas Naruto, OP, Bleacha czerpałeś radość/przyjemność, czy nie?
(23-07-2022, 23:09)ARRRGH napisał(a): Że tak zacytuję klasyka: to gdzie jest Twoje ferrari?
(23-07-2022, 21:12)Mordoc napisał(a): Hm, czy dobrze rozumiem, że najpierw jak sam powiedziałeś straciłeś czas na czytanie/oglądanie, a teraz jeszcze planujesz stracić pieniądze na przedmioty, do których więcej nie zajrzysz, ani nie ułożysz ich na półce, żeby ładnie się prezentowały, tylko będą się kurzyć na strychu? Oczywiście masz do tego prawo.Jak najbardziej. Dam dzieciakowi do przeczytania np za 20 lat czy coś takiego.
tu to w ogóle cieknie sraka nogawką chłopaczkowi(jak mniemam trafiłem w punkt z tym co pisałem i pewnie pisał to w przebraniu usoppa. Nie bez powodu jakiś ból piczki i hejt z jakimiś screenami których raz używał za argument. żałosna sprawa no i ofc nie czytam i nie zniżam się, jedynie zauważyłem screen, bo już widziałem u niego przejawy takich zachowań do mnie i mam tylko potwierdzenie, więc oszczędzę sobie.
Chociaż jakbym wiedział, że nie pisze mową nienawiści w moim kierunku to może bym przeczytał co ma na temat rozdziału. Zawsze to interesujący dodatek jakieś spostrzeżenie, albo opinia, teoria. No ale nie jakieś pierdoły. Btw jak komuś się chciało to doczytać to może dodać podpis jak ja kiedyś dodałem po wypocinie mordoca xd nw, czy pamięta, ale to nie istotne. Fajnie jest mieć coś w pamięci. Tak jak te mangi. Nie muszą się ciągnąć 14230 odcinków. Wystarczy w 200-500 zrobić sztosa i brać się za następnego sztosa, zamiast bawić się aż tak w marketing i przedłużanie. Wolę poważniejsze rzeczy
Król Piratów
Licznik postów: 4,474
Miejscowość: Isola
Pan Ciemności
Licznik postów: 5,044
(24-07-2022, 01:00)Ad3k napisał(a): Widziałem wsm jedną taką mangę o jakimś porywaniu dzieci przed określonym wiekiemBrzmi podobnie do Yakusoku no Neverland.
(24-07-2022, 01:00)Ad3k napisał(a): Może źle zabrzmiałem xdTak, ale ten najnowszy post rzucił na wypowiedź nieco inne światło.
(24-07-2022, 01:00)Ad3k napisał(a): Stary nie mam Ale coś tam jeździ. I nie nowe z salonu. Bo lubię też sobie nie odmawiać jak coś wymyślę a i przygazować. Nie stać by mnie było na utrzymanie ferrari przy tym ile sobie jeżdżę nie tylko po coś.@ARRRGHowi chodziło o pewną anegdotę, która pasowała tutaj jako swego rodzaju metafora.
(24-07-2022, 01:00)Ad3k napisał(a): w ogóle cieknie sraka nogawką chłopaczkowi
(24-07-2022, 01:00)Ad3k napisał(a): jakiś ból piczkiTen sposób wypowiedzi mi się nie podoba. Szanujmy się nawzajem.
(24-07-2022, 01:00)Ad3k napisał(a): i pewnie pisał to w przebraniu usoppaTo mnie trochę ubawiło, ale @niudeb tak nie robi, a jeśli już, to prędzej siedziałby w przebraniu jakiejś postaci z Golden Kamuyi :p
(24-07-2022, 01:00)Ad3k napisał(a): Btw jak komuś się chciało to doczytać to może dodać podpis jak ja kiedyś dodałem po wypocinie mordoca xd nw, czy pamięta, ale to nie istotneOczywiście, że pamiętam. Kiedyś pisałeś nawet na mój temat, że jak się z kimś nie zgadzam, to potrafię to napisać w taki sposób, że i tak się miło czyta, bo nie jestem złośliwy. Dlatego byłem zdziwiony, że jeden z moich powyższych postów uznałeś za agresywny, czy tam ofensywny. Aż musiałem przeczytać go jeszcze ze dwa razy zastanawiając się, czy z wiekiem nie stałem się bardziej wredny i zgorzkniały.
Piracki oficer
Licznik postów: 622
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,368
Pirat
Licznik postów: 32